Η κυβέρνηση μετατρέπει σε «σκλάβους» τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ: Θα δουλεύουν μέχρι τις 22:30!

11 Ιουνίου, 2021
supermasket

Σε ένα νομοθέτημα ενδεικτικό του πως βλέπει τους απλούς πολίτες και τους εργαζόμενους προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέκτεινε σήμερα το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 22:30 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για το νέο σαρωτικό εργασιακό νομοσχέδιο. 

Συγκεκριμένα, με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε γνωστό το νέο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με την οποία όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν (γιατί να μην επιθυμούν άλλωστε τα σούπερ μάρκετ την αύξηση των εσόδων τους) μπορούν να λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:30,  από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. 

Αυτομάτως οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ λένε «αντίο» στο 8ωρο, παίρνοντας μία «γεύση» για το πως θα είναι η ζωή τους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει ωράριο «ακόρντεον» και υπερωρίες που θα «πληρώνονται» με… ρεπό.

Άραγε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει τα σούπερ μάρκετ τα οποία είναι με διαφορά ο πιο ευνοημένος κλάδος από την πανδημία; 

Λίγες ώρες λοιπόν μετά τη νέα ΚΥΑ για το ωράριο την διεύρυνση στο ωράριο καταστημάτων τροφίμων, ο πρωθυπουργός ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο το οποίο προμοτάρει τη… δύναμη (!) που δίνει στον εργαζόμενο το νέο νομοσχέδιο.

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στις διανομές θα έχει περισσότερα δικαιώματα, ενώ θα έχει στο πλευρό του και νέα σημαντικά εργαλεία για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει τους πολίτες να αισθάνονται πρωταγωνιστές σε σκηνή από ταινία του μετρ του σουρεαλισμού David Lynch.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους