Η GOOGLE προτείνει: Βοηθήστε καλύτερα τους πελάτες του εστιατορίου σας κατά την πανδημία COVID-19

Νοέμβριος 23, 2020
bar

Βοηθήστε καλύτερα τους πελάτες του εστιατορίου σας κατά την πανδημία COVID-19

Καθώς ο κόσμος αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, γνωρίζουμε ότι τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα εστιατόρια μπορούν να προσαρμοστούν, για να υποστηρίξουν τους πελάτες τους κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και προτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοι και οι διαχειριστές εστιατορίων, για να αξιολογήσουν εκ νέου την επικοινωνία με τους πελάτες και τα μηνύματα διαφημίσεων, καθώς και για να προσαρμοστούν στις δυναμικές συνθήκες του κλάδου.

Βοηθήστε τους πελάτες σας με τον σχεδιασμό και την προετοιμασία

 • Ενημερώστε προληπτικά για αλλαγές που επηρεάζουν το εστιατόριό σας, όπως προσωρινή διακοπή λειτουργίας ή τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας στο Εταιρικό προφίλ σας στην Google.
 • Τα εστιατόρια μπορούν πλέον να προσθέτουν ή να επεξεργάζονται χαρακτηριστικά γευμάτων στο Εταιρικό προφίλ τους, ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι επιλογές Φαγητό σε πακέτο, Παράδοση, Παραλαβή έξω από το κατάστημα ή Ανεπαφική παράδοση και να υποδεικνύουν αν δεν είναι διαθέσιμη επί του παρόντος η επιλογή Φαγητό στον χώρο του εστιατορίου.
 • Αν έχετε μειώσει την επιλογή μενού ή θέλετε να επισημάνετε προσφορές ή ειδικές προσφορές στους πελάτες σας, μπορείτε να ενημερώσετε το URL του μενού ή τα δεδομένα μενού.

Γνωστοποίηση νέων ή εναλλακτικών προσφορών

 • Προσαρμόστε το δημιουργικό, για να επισημάνετε πώς το εστιατόριό σας έκανε αλλαγές, για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών επιλογών φαγητού σε πακέτου και ανεπαφικής παράδοσης γεύματος.
 • Διατηρήστε τα δημιουργικά ενημερωμένα και προσαρμόστε τις διαφημίσεις σας, ώστε να συμπεριλαμβάνουν τοποθεσίες που είναι ανοιχτές, προσφέρουν επιλογές φαγητού σε πακέτο ή παρουσιάζουν προωθήσεις, χρησιμοποιώντας λύσεις όπως είναι οι Τοπικές καμπάνιες Google.
 • Αν το εστιατόριό σας διαθέτει εφαρμογή για κινητά και προσφέρει παραγγελίες στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε τις Καμπάνιες εφαρμογών, για να συνδέσετε την εφαρμογή σας με περισσότερους πελάτες και να εξασφαλίσετε παραγγελίες εντός της εφαρμογής.
 • Καθώς ο κόσμος στρέφεται στα βίντεο στο διαδίκτυο, για να προσαρμοστεί και να βρει την κοινότητά που του ταιριάζει, αξιοποιήστε το YouTube, για να μοιραστείτε μέσω βίντεο σχετικές πληροφορίες ως προς το πώς το εστιατόριό σας εξακολουθεί να εξυπηρετεί πελάτες (είτε μέσω φαγητού σε πακέτο είτε μέσω παράδοσης) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το TrueView for Action, για να επισημάνετε ευδιάκριτες παροτρύνσεις για δράση στους πελάτες, όπως Παραγγείλτε τώρα και Μάθετε περισσότερα.

Διαβεβαιώστε τους πελάτες όσον αφορά την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στο εστιατόριο

 • Δημιουργήστε μια ενότητα πόρων στον ιστότοπό σας, για να διαβεβαιώσετε τους πελάτες σας ότι κατανοείτε τους προβληματισμούς τους όσον αφορά την ασφάλεια και ότι λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία των εργαζομένων σας και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων υγείας.
 • Δημοσιεύστε μια ενημέρωση για την COVID-19, για να πληροφορήσετε τους πελάτες όσον αφορά τα σημαντικά μετρά υγείας και ασφάλειας που υλοποιείτε, όπως το ότι εφαρμόζετε πιο αυστηρές διαδικασίες καθαριότητας, αυξάνετε τη συχνότητα πλυσίματος χεριών του προσωπικού και ενημερώνετε τα εκπαιδευτικά υλικά για τους εργαζομένους.

Παρακολουθήστε τις αλλαγές στον κλάδο και πώς το εστιατόριό σας μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες

 • Αν αναζητάτε μια γρήγορη λύση για παραγγελίες φαγητού το The Ordering.app μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο παραγγελιών στο διαδίκτυο, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να δέχεστε παραγγελίες φαγητού για παραλαβή από το κατάστημα και παραλαβή έξω από το κατάστημα, απευθείας από τον ιστότοπό σας, την Αναζήτηση Google, τους Χάρτες Google και άλλα προϊόντα.
 • Χρησιμοποιήστε το Google Pay για ανεπαφικές πληρωμές παραγγελιών που παραλαμβάνονται από το κατάστημα. Επιπλέον, το Google Pay παρέχει στους πελάτες σας έναν γρήγορο, απλό και πιο ασφαλή τρόπο πληρωμών στο διαδίκτυο και εντός της εφαρμογής.
 • Εργαλεία όπως το Google Trends μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε ενήμεροι με insights που σχετίζονται συγκεκριμένα με την COVID-19 και με τάσεις που αφορούν τον κλάδο των εστιατορίων.
 • Μάθετε πώς αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι πρωτοπόροι της σκέψης παρόμοιες προκλήσεις επιχειρήσεων στο Think With Google.

Βρείτε πρόσθετες προτάσεις για καμπάνιες του Google Adsπόρους για μικρές επιχειρήσεις και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Google εν μέσω της πανδημίας COVID-19 που θα βοηθήσουν το εστιατόριό σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους