Η Chipotle αυξάνει τις τιμές για να καλύψει το κόστος αύξησης των μισθών

11 Ιουνίου, 2021
chip

Η Chipotle Mexican Grill αύξησε τις τιμές μενού κατά περίπου 4% για να καλύψει το κόστος αύξησης των μισθών των εργαζομένων της.

Σε ολόκληρη τη βιομηχανία εστιατορίων, αλυσίδες όπως η Chipotle, η Starbucks και η McDonald’s αυξάνουν τις ωριαίες αμοιβές για υπαλλήλους τοποθεσιών που ανήκουν στην εταιρεία, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέους εργαζόμενους και να διατηρήσουν τους τρέχοντες. Η ζήτηση των καταναλωτών επέστρεψε για γεύματα στο εστιατόριο, αλλά το εργατικό δυναμικό ήταν πιο αργό για να επιστρέψει, ωθώντας τα εστιατόρια να γλυκάνουν τη συμφωνία. Τον Μάιο, οι βιομηχανίες αναψυχής και φιλοξενίας πρόσθεσαν 292.000 θέσεις εργασίας, αλλά η απασχόληση σε αυτούς τους τομείς εξακολουθεί να μειώνεται κατά 2,5 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Τον Μάιο, η Chipotle είπε ότι θα αυξήσει τους ωριαίους μισθούς για τους εργαζόμενους στο εστιατόριο να φτάσουν κατά μέσο όρο 15 $ την ώρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν στο Baird Global Consumer, Technology & Services Conference ότι θα περνούσαν από την τιμή της αύξησης των αμοιβών στους καταναλωτές.

«Αισθάνεται σαν το σωστό, τη σωστή στιγμή, και αισθάνεται ότι η βιομηχανία θα πρέπει τώρα είτε να κάνει κάτι παρόμοιο είτε να παίξει κάτι άλλο», δήλωσε ο CFO Jack Hartung στο διαδικτυακό συνέδριο. “Διαφορετικά, απλά θα χάσετε το κέρδος του προσωπικού.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Niccol είπε ότι η εταιρεία προτιμά να μην αυξήσει τις τιμές της, αλλά ότι η κίνηση είχε νόημα σε αυτό το σενάριο.

Η χρονική στιγμή των αυξήσεων των τιμών συμπίπτει με την αύξηση του κόστους των συστατικών σε ολόκληρη τη βιομηχανία εστιατορίων, καθώς οι προμηθευτές αντιμετωπίζουν την επιστροφή της ζήτησης. Προς το παρόν, η Chipotle δεν σχεδιάζει περαιτέρω αυξήσεις τιμών.

«Κόστος συστατικών, υπάρχει λόγος για αυτό. Θα δούμε πού οδηγεί “, είπε ο Hartung.

Οι μετοχές της Chipotle σημείωσαν άνοδο 1,3% την Τρίτη. Το απόθεμα έχει μειωθεί περισσότερο από 3% φέτος, δίνοντάς του μια αγοραία αξία 37,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους