Η ακριβότερη κασετίνα του κόσμου με σπάνιο Ιρλανδέζικο Ουίσκι και χρυσό αυγό Fabergé 18Κ πουλήθηκε για 2 .000.000 δολάρια!

7 Μαΐου, 2021
emerald-isle

Η Craft Irish Whisky Co. συνεργάστηκε με την Fabergé για να κυκλοφορήσει η Συλλογή Emerald Isle, η οποία διαθέτει δύο μπουκάλια ουίσκι 30 ετών και ένα αυγό Fabergé Celtic με την πρώτη από τις επτά συνολικές κασετίνες να έχει ήδη πουληθεί.

Η συλλογή αποτελείται από δύο μπουκάλια σπάνιου ιρλανδικού ουίσκι 30 ετών. ένα αυγό Fabergé Celtic και ένα ρολόι κατά παραγγελία. ένα υγραντήρα με δύο πούρα Cohiba Siglo VI Grand Reserve (2009) & ένα επιχρυσωμένο πουροκόφτη, μια επιχρυσωμένη πιπέτα νερού, οψιδιανές πέτρες ουίσκι, μια καράφα που περιέχει δείγμα ουίσκι Emerald Isle και ένα φλασκί γεμάτο με νερό από ιρλανδική πηγή από την ίδια περιοχή στην οποία παράγεται το ουίσκι.

Το 30 ετών single malt ουίσκι είναι τριπλής απόσταξης και ωρίμασε σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια 200 λίτρων, τα οποία προηγουμένως περιείχαν Bourbon. Το απόσταγμα ολοκλήρωσε στη συνέχεια την ωρίμανσή του σε ένα βαρέλι Pedro Ximénez Sherry 40 λίτρων.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, η πρώτη κασετίνα έχει εξασφαλιστεί την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (17 Μαρτίου) από τους συλλέκτες Fabergé James και Korrine Whipkey, καθώς και από μια δεύτερη ομάδα επενδυτών.

Τα υπόλοιπα έξι κουτιά Emerald Isle θα κυκλοφορήσουν σε δημοπρασίες και εκδηλώσεις σε βασικές πόλεις κατά τη διάρκεια του 2021.

Όλα τα έσοδα από την πώληση, όπως αναφέρεται, θα πάνε στο Ίδρυμα Οικογένειας Correa – ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει «μεταμορφωτικές εμπειρίες και οικονομική υποστήριξη σε παιδιά που μάχονται τον καρκίνο και τις οικογένειές τους. Η φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά στην κάλυψη ημερήσιων εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, της μεταφοράς και της ενοικίασης για περισσότερα από 15.000 παιδιά με καρκίνο.»

Ο Jay Bradley, ιδρυτής της Craft Irish Whisky Co., δήλωσε:

«Η συνεργασία με την Fabergé ήταν μια τεράστια εμπειρία και μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σετ κατά παραγγελία που υμνεί πραγματικά την Ιρλανδία, τη χειροτεχνία και τη μοναδική κληρονομιά της και είμαι περήφανος που μπορώ να δωρίσω όλα τα έσοδα αυτής της πώλησης στο Correa Family Foundation, μια αιτία που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου καθώς η κόρη μου διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα, έναν σπάνιο καρκίνο, όταν ήταν μόλις πέντε μηνών Χάρη στις φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Ίδρυμα Οικογένειας Correa, τώρα είναι μια υγιής 19χρονη και είναι τιμή μου που μπορώ να υποστηρίξω το ίδρυμα μέσω αυτής της συνεισφοράς. ” ».

Ο Carlos Correa, αστέρας του MLB και ιδρυτής του Correa Family Foundation, δήλωσε:

«Είμαι πολύ ευγνώμων στους The Craft Irish Whisky Co. και τον Jay Bradley που ήταν αρκετά γενναιόδωροι για να δωρίσουν την πρώτη κυκλοφορία του The Emerald Isle στο ίδρυμα μας. Αυτή είναι μια τεράστια συνεισφορά στο Ίδρυμα Οικογένειας Correa και θα αλλάξει χιλιάδες ζωές ».

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους