Ο «gyros» του κόσμου! Αναγνωρίζεται διεθνώς το αγαπημένο fast food

Σεπ 6, 2019
Ο «gyros» του κόσμου! Αναγνωρίζεται διεθνώς το αγαπημένο fast food
Πώς θα σας φαινόταν εάν ο παραδοσιακός ελληνικός «gyros» γινόταν παγκόσμια λέξη; Κι όμως συμβαίνει! Πρόσφατα η λέξη «γύρος» ανακηρύχθηκε μέσα στις 10 δημοφιλέστερες λέξεις της Αμερικής.

Πώς θα σας φαινόταν εάν ο παραδοσιακός ελληνικός «gyros» γινόταν παγκόσμια λέξη; Κι όμως συμβαίνει! Πρόσφατα η λέξη «γύρος» ανακηρύχθηκε μέσα στις 10 δημοφιλέστερες λέξεις της Αμερικής, ύστερα από στατιστική επεξεργασία των επισκέψεων των χρηστών του Διαδικτύου. Και πώς έγινε αυτό; Η λέξη «gyros» συζητήθηκε πολύ, όταν ο Τζίμι Φάλον, παρουσιαστής της δημοφιλούς βραδινής εκπομπής «The Tonight Show with Jimmy Fallon», γύρισε ένα σχετικό κωμικό βίντεο με τον τραγουδοποιό της country μουσικής Λιουκ Μπράιαν. Οι δυο τους σταμάτησαν να αγοράσουν φαγητό σε μια καντίνα στη Νέα Υόρκη και ο Μπράιαν ήθελε να παραγγείλει γύρο, όμως δεν ήξερε πώς να προφέρει τη λέξη.

 

Ο προβληματισμός αυτός του έδωσε αφορμή για τη σύνθεση ενός country τραγουδιού με τον τίτλο «I Don’t Know How to Pronounce Gyro». Οι δυο τους έφτιαξαν ένα διασκεδαστικό βιντεάκι με το τραγούδι, το οποίο έκανε γρήγορα τον γύρο του Διαδικτύου.

 

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), έφτασε επιτέλους η ώρα της δικαίωσης για τη λέξη αυτή! Ο «gyros» θα σηματοδοτεί το τρόφιμο που παράγεται στη χώρα μας κάτω από ειδικές προδιαγραφές και διαδικασίες και θα έχει την κατοχύρωση που του αρμόζει. Ο φάκελος αναγνώρισης του «ΓΥΡΟΥ» ως ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) που ετοιμάσθηκε από τον αρμόδιο φορέα εκπροσώπησης των επιχειρήσεων παρασκευασμάτων κρέατος, τον ΣΕΒΕΚ, ύστερα από την προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση εντός της χώρας μας, βαίνει πλέον από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς την αντίστοιχη έγκρισή του από τον μηχανισμό της Ε.Ε. Αναμένουμε λοιπόν την παγκόσμια αναγνώριση τη λέξης!

 

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους