Γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin στην Ισπανία!

21 Φεβρουαρίου, 2019
Γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin στην Ισπανία!
Σε μεγάλη τραγωδία εξελίχθηκε η έξοδος μιας γυναίκας σε διάσημο εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin στην Ισπανία, όταν αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της

Γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin στην Ισπανία!

Σε μεγάλη τραγωδία εξελίχθηκε η έξοδος μιας γυναίκας σε διάσημο εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin στην Ισπανία, όταν αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της…

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Χεσούς Φερνάντεζ Κάλβο άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας καταναλώσει δηλητηριώδη μανιτάρια. Η 46χρονη, οπτικός στο επάγγελμα, πήγε το Σάββατο στο εστιατόριο RIFF στη Βαλένθια μαζί με τον άνδρα της και τον 10χρονο γιο τους. Παρήγγειλε ριζότο με μανιτάρια, ωστόσο, έπειτα από λίγη ώρα παρουσίασε έντονο στομαχόπονο, εμετό, διάρροια και υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα όπως αποδείχθηκε από την τραγική κατάληξη επιβεβαίωσαν το μοιραίο και η άτυχη γυναίκα πέθανε μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει σε άρθρο της πως το μανιτάρι που χρησιμοποιήθηκε στο ριζότο περιέχει μια ισχυρή τοξίνη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό. Συνήθως, οι σεφ τα αποξηραίνουν και αφού τα μουλιάσουν σε νερό ή γάλα, τα μαγειρεύουν.

Αναλαμβάνει η επιθεώρηση υγείας

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 10 άτομα που έφαγαν στο ίδιο εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της άτυχης 46χρονης, παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι επιθεωρητές υγείας καλούνται να διαπιστώσουν αν είχε γίνει η σωστή προετοιμασία της συγκεκριμένης πρώτης ύλης πριν καταλήξει στο πιάτο των πελατών του RIFF ή αν –ακόμα χειρότερα– η 46χρονη και οι υπόλοιποι που αρρώστησαν, έφαγαν ένα άλλο είδος μανιταριού, μη βρώσιμο και ακόμη πιο δηλητηριώδες.

 «Θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πούμε με βεβαιότητα αν η κατανάλωση του φαγητού προκάλεσε τον θάνατό της ή άλλες επιπλοκές» τόνισε η Ανα Μπαρσελό, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας υγείας. Και συμπλήρωσε ότι δείγματα από τα συστατικά του γεύματος εστάλησαν προς ανάλυση στο Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας.

«Λουκέτο» στο εστιατόριο

Στον απόηχο της θλιβερής είδησης και με τις έρευνες σε εξέλιξη, ο σεφ του εστιατορίου, Μπερντ Κνέλερ, αποφάσισε να βάλει προσωρινά «λουκέτο» στο RiFF: «Συνεργάζομαι απόλυτα με τις αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα, με την ελπίδα ότι θα εξακριβωθούν τα αίτια το ταχύτερο δυνατόν» ανέφερε σε δήλωσή του.

Με πληροφορίες από athensvoice.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ