Γλυκό ψυγείου με Φράουλες και μπισκότα

17 Δεκεμβρίου, 2020
glykopsygeioy1

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου και πολύ νόστιμο! Ουσιαστικά είναι ένα μπισκοτογλυκό με φράουλες, το οποίο θα το κάνετε πολλές φορές! Τέλειο για να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι σας, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!

Υλικά

Για την Βάση
250 γρ μπισκότα
100 γρ βούτυρο

Για την Κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
5 γρ σκόνη ζελατίνη
40+40 ml νερό
100 γρ φράουλες
100 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες

Ζελέ φράουλα
400 γρ φράουλες
10 γρ φύλλα ζελατίνης
60 ml νερό
100 γρ ζάχαρη

Διάφανο ζελέ
500 ml νερό
10 γρ φύλλα ζελατίνης
150 γρ ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού

Φράουλες για την διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε θρυμματίζοντας στο μπλέντερ (σε μορφή άμμου) τα μπισκότα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώνουμε. Στην συνέχεια τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε 22 εκατοστών φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί κι έπειτα ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα. Στα 5 γρ σκόνη ζελατίνης βάζουμε 40 ml κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 40 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Στην σαντιγί βάζουμε τις κομμένες φράουλες, την ζελατίνη και δουλεύουμε με μία σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ βάζουμε τα 10 γρ φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε τα 400 γρ φράουλες μαζί με 100 γρ ζάχαρη (δοκιμάζουμε και να χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη). Διαλύουμε την ζελατίνη σε 60 ml καυτό νερό, την βάζουμε στον πουρέ από τις φράουλες και ανακατεύουμε. Με προσοχή απλώνουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας να βράσουν 200 ml νερό μαζί με 150 γρ ζάχαρη. Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, που τα βάλαμε για 5 λεπτά σε κρύο νερό, και λίγο χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη και προσθέτουμε 300 ml κρύο νερό.
  • Απλώνουμε τις φέτες από τις φράουλες σε σχήμα λουλουδιού και από πάνω βάζουμε με προσοχή το ζελέ.

Tip: Για να μην αρχίσουν οι φράουλες να επιπλέουν μπορούμε να βάλουμε λίγο από το ζελέ πάνω στις φράουλες (χωρίς να τις σκεπάσει) και να αφήσουμε το γλυκό για 30 λεπτά στο ψυγείο. Το υπόλοιπο ζελέ το έχουμε εκτός ψυγείου και το τοποθετούμε με προσοχή μετά από τα 30 λεπτά.

Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ