Γιατί ο Τάσος Δούσης αποκαλεί -δικαίως- το all inclusive τη «μοντέρνα φυλακή του ταξιδιώτη»

7 Ιουνίου, 2019
Γιατί ο Τάσος Δούσης αποκαλεί -δικαίως- το all inclusive τη «μοντέρνα φυλακή του ταξιδιώτη»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του γνωστού ταξιδιωτικού δημοσιογράφου Τάσου Δούση, ο οποίος όπως σημειώνει στρέφεται ενάντια στα all inclusive ξενοδοχεία

Γιατί ο Τάσος Δούσης αποκαλεί -δικαίως- το all inclusive τη «μοντέρνα φυλακή του ταξιδιώτη»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του γνωστού ταξιδιωτικού δημοσιογράφου Τάσου Δούση, ο οποίος όπως σημειώνει στρέφεται ενάντια στα all inclusive ξενοδοχεία, τονίζοντας ότι: «Δεν τα προτείνω διότι… καταστρέφουν τον ελληνικό τουρισμό».

Προσθέτοντας στη συνέχεια: «Και για να μην υπάρξει σύγχυση… Καμία σχέση δεν έχει το ξενοδοχείο που σου παρέχει ημιδιατροφή, δηλαδή πρωινό και βραδινό ή μεσημεριανό από το all inclusive. All inclusive σημαίνει πηγαίνω π.χ. στην Κω, προσγειώνομαι στο αεροδρόμιο, με πηγαίνουν στο ξενοδοχείο που μου τα προσφέρει όλα, περνούν επτά ημέρες και με γυρνούν πίσω».

Τα στραβά των έτοιμων πακέτων all inclusive, όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις στο ΠΑΣΚΕΔΙ, περιορίζουν τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ένας τουρίστας στη διάρκεια των διακοπών του, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τάσος Δούσης:  

«Από την Κω, ο τουρίστας έχει δει μόνο το ξενοδοχείο, την παραλία του και τίποτα άλλο. Εν τω μεταξύ, στην τοπική οικονομία δεν έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ, από τις ατελείωτες ομορφιές του νησιού δεν έχει δει τίποτα και η μόνη του διασκέδαση είναι το φαγητό του ξενοδοχείου. Εγώ, λοιπόν, δεν θα επέλεγα να θέσω την οικογένεια μου σε μια τέτοια τουριστική «φυλακή», όσο καλή κι αν είναι. Και θυμηθείτε: Οι διακοπές δεν χρειάζονται απαραιτήτως μόνο άνεση… Μη χαραμίσετε ποτέ το καλοκαίρι, το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα χωρίς να απολαύσετε τις ομορφιές και τη φιλοξενία της πατρίδας μας. Μη φυλακίζετε τα παιδιά σας σε all inclusive ξενοδοχεία που δεν επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει το μέρος».

Η Ελλάδα μπορεί και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία διακοπών, τόσο σε φιλοξενία, όσο και γαστρονομικά σε κάθε τουρίστα, από όπου κι αν προέρχεται. Γι’ αυτό και ο Τάσος Δούσης προσθέτει:

«Νομίζω ότι τα πακέτα all inclusive ταιριάζουν περισσότερο στους Δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς, αλλά είναι πολύ μακριά από τη δική μας κουλτούρα. To all inclusive απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να διατηρούν την «άνεσή» τους χωρίς να αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο στα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Είναι μία μόδα που ουσιαστικά κάνει τον τουρίστα έναν μονομερή ταξιδιώτη, έναν άνθρωπο που από τη Ρόδο γνωρίζει μόνο το πεντάστερο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε και τίποτε άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγαπούν την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την περιπέτεια, την αγάπη για το καινούριο και το αναπάντεχο. Επομένως, λέμε όχι στο all inclusive και λέμε ναι στα καλά ξενοδοχεία, στην ημιδιατροφή που προσφέρουν, στην απόλαυση του περπατήματος, στο κολύμπι, στα αξιοθέατα και στην εναλλαγή εικόνων, χρωμάτων και τοπίων».

Από editorial του Τάσου Δούση στο Travelstyle.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους