Γαλλική εξέγερση: Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών – αστυνομίας στο Παρίσι για τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς

24 Ιουλίου, 2021
1440x810_cmsv2_93100272-38b8-5884-9dd8-e9cb6a0e3e8b-5889198

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού και κατά των περιορισμών για την Covid-19 στη Γαλλία σε όλες σχεδόν τις πόλεις συγκρούστηκαν με την αστυνομία με το κέντρο του Παρισιού να θυμίζει πεδίο μάχης, με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Εκτός του Παρισιού, διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Μασσαλία, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, καθώς το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει αυτό το Σαββατοκύριακο το κυβερνητικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την εγκαθίδρυση ενός υγειονομικού πιστοποιητικού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Οι διαδηλώσεις έρχονται για δεύτερο σαββατοκύριακό και όπως λένε δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν πάρει η κυβέρνηση πίσω τα μέτρα.

“Όχι στον εμβολιασμό της υποχρέωσης” , “Κάτω η δικτατορία Μακρόν” , “Ελευθερία, Ελευθερία” είναι μερικά από τα συνθήματα με έναν διαδηλωτή να αναφέρει ότι η Γαλλία μετατρέπεται σε αυταρχικό καθεστώς.

Μαζί με τους πολίτες και τα “κίτρινα γιλέκα” που ετοιμάζουν όπως λένε ακόμα περισσότερες κινητοποιήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα η γαλλική κυβέρνηση είχε ιανακοινώσει 200.000 διαδηλωτές και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές δεν αντιστοιχεί ούτε στους μισούς.

Μάλιστα έφτασε σε σημείο να συγκρουστούν πυροσβέστες (που πιέζονται για υποχρεωτικό εμβολιασμό) με αστυνομικούς

 

 

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους