Γ.Γεωργαντάς: «Σε 72 ώρες από τον εμβολιασμό η έκδοση του “πράσινου” πιστοποιητικού»

11 Μαΐου, 2021
georgantas

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, μίλησε για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού και την διαδικασία έκδοσής του.

«Εμείς αυτή τη στιγμή μπορούμε και εκδίδουμε για όσους εμβολιάζονται πλήρως εντός 72 ωρών το λεγόμενο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επίσης μέσα στον Ιούνιο γιατί τώρα γίνονται οι τεχνικές ρυθμίσεις, θα μπορέσει αυτό να λειτουργήσει σε ένα επίπεδο των χωρών της ΕΕ, εκεί θα συμπεριλαμβάνονται τρεις περιπτώσεις και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, και αυτοί που έχουν θεραπευτεί άρα έχουν αντισώματα και αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει ένα αρνητικό τεστ σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν από τη λήψη του πιστοποιητικού.

Αυτό θα είναι προς χρήση απ’ ότι φαίνεται προς τα τέλη Ιουνίου από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ίσως όχι μόνο γιατί γίνονται και συνεννοήσεις με άλλες χώρες.»

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους