ΦΠΑ στο 11% για όλο το τουριστικό «πακέτο» του Κυριάκου Μητσοτάκη

7 Ιουνίου, 2019
ΦΠΑ στο 11% για όλο το τουριστικό «πακέτο» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Μετάταξη ολόκληρου του τουριστικού πακέτου σε συντελεστή ΦΠΑ 11%, κίνητρα για επενδύσεις και βελτίωση των υποδομών περιλαμβάνει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας

ΦΠΑ στο 11% για όλο το τουριστικό «πακέτο» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετάταξη ολόκληρου του τουριστικού πακέτου σε συντελεστή ΦΠΑ 11%, κίνητρα για επενδύσεις και βελτίωση των υποδομών περιλαμβάνει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της κλειστής συνεδρίασης της 27ης γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τις παρεμβάσεις που θα προωθήσει για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου.

Ενώπιον των φορέων του τουρισμού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε πως σχεδιάζει τη θέσπιση δύο συντελεστών ΦΠΑ (22% και 11%) σε βάθος τετραετίας. Το 11% θα ισχύσει για την εστίαση, με στόχο όλο το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%. Χαρακτήρισε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που έφερε πρόσφατα η κυβέρνηση, λειψή, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει ολόκληρη.

Εξήγησε πως σε ένα περιβάλλον υψηλών φορολογικών συντελεστών είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι αυξάνεται η φοροδιαφυγή και σημείωσε ότι η μείωση της φορολογίας μπορεί να βεληώσει τη φορολογική συμμόρφωση. Προανήγγειλε, επίσης, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% (από 28% σήμερα).

Στο πεδίο των επενδύσεων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ζητήσει από τους επιχειρηματίες να επενδύσουν επιθετικά στην ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, προσφέροντας ως αντάλλαγμα αυξημένο συντελεστή δόμησης για παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων. Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες, ώστε να διευκολυνθούν να προσφέρουν στους εργαζομένους μπόνους στο τέλος της χρονιάς, μετοχές στους εργαζομένους τους στην περίπτωση των εισηγμένων, αλλά και ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή των Περιφερειών της χώρας στην τουριστική ανάπτυξη, με ης οποίες θα συνεργαστεί για τη βελτίωση των υποδομών. Τόνισε ότι μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες στο Ελληνικό, αφού εκκρεμούν η έκδοση δύο υπουργικών αποφάσεων ρυθμιστικού χαρακτήρα και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνου. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο για τουριστικές σπουδές, προσελκύοντας φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους