Νέα εποχή για το φυσικό μεταλλικό νερό «Δουμπιά»: στα Ελληνικά Τυροκομεία το 77,9%

14 Απριλίου, 2020
Νέα εποχή για το φυσικό μεταλλικό νερό «Δουμπιά»: στα Ελληνικά Τυροκομεία το 77,9%
Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού «Δουμπιά» στην οικογένεια Σαράντη - Ικανοποίηση στην τοπική κοινωνία.

Πραγματοποιήθηκε χθες ένα απαραίτητο βήμα προς την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού «Δουμπιά», που είναι θυγατρική της οινοποιίας «Μαλαματίνα», στην Ελληνικά Τυροκομεία, που παράγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα «Όλυμπος».

Οι μέτοχοι της Δουμπιά – Μαλαματίνα ΑΕ, όπως είναι το επίσημο όνομα της εταιρείας, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά 11.472.071 ευρώ ακριβώς, με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων που έχει από την εταιρεία η μητρική Ε. Μαλαματίνας και υιός ΑΕ.

Έτσι την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς από την Ελληνικά Τυροκομεία έναντι 2,120 εκατ. ευρώ, η μετοχική σύνθεση της νέας Δουμπιά θα είναι η ακόλουθη: Δήμος Πολυγύρου 15%, Ε. Μαλαματίνας και υιός ΑΕ 7,1% και Ελληνικά Τυροκομεία (της οικογένειας Σαράντη) 77,9%.

Στο κλείσιμο της συνέλευσης ο πρόεδρος του Δ.Σ της «Δουμπιά» Κωνσταντίνος Μαλαματίνας ευχαρίστησε τον Δήμο Πολυγύρου και προσωπικά τον Δήμαρχο κύριο Αστέριο Ζωγράφο για την μέχρι σήμερα συνεργασία. Ευχήθηκε να ευοδωθούν οι σκοποί της εταιρίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των μετόχων καθώς, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η Οινοποιία Μαλαματίνα κράτησε ζωντανή την εταιρία «Δουμπιά Μαλαματίνα Α.Ε» και δημιούργησε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου η εταιρία να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της κοινότητας Δουμπιά, του δήμου Πολυγύρου, όπου βρίσκεται η πηγή των Αγίων Αποστόλων, το νερό της οποίας αξιοποιεί η εταιρεία, αλλά και ζει το σύνολο των 16 εργαζομένων στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού, το κλίμα για τις εξελίξεις είναι πολύ θετικό. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι περήφανοι για το νερό που αναβλύζει στη γη τους και πιστεύουν ότι με τον επαγγελματισμό και -κυρίως- τον δυναμισμό της οικογένειας Σαράντη, το νερό «Δουμπιά» θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Πηγή: VORIA


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους