Εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ με παραπλανητικές ταυτότητες σπέρνουν «τρόμο» στα καταστήματα!

8 Μαρτίου, 2019
Εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ με παραπλανητικές ταυτότητες σπέρνουν «τρόμο» στα καταστήματα!
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η αναίδεια και το θράσος ορισμένων. Και κάθε φορά μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα με αυτά τα αίσχη που βλέπουμε να κάνουν

Εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, με παραπλανητικές ταυτότητες, σπέρνουν «τρόμο» στα καταστήματα!  

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η αναίδεια και το θράσος ορισμένων. Και κάθε φορά μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα με αυτά τα αίσχη που βλέπουμε να κάνουν…

Ακόμα κι αν μιλάμε για αρμόδια όργανα και επίσημους φορείς, το θράσος και η αναίδεια δεν κάνουν πίσω. Ακόμα κι αν μιλάμε για την ίδια τη λειτουργία της οικονομίας, την οποία τα αρμόδια όργανα έπρεπε να προστατεύουν αντί να παρεμποδίζουν με «κόλπα» και άλλες ύπουλες τακτικές…

Πιο συγκεκριμένα, δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρακτηριστεί «κουτοπονηράδα» ή «μαγκιά» το γεγονός ότι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, χωρίς καμία απολύτως σχέση με το «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», χρησιμοποιώντας ταυτότητες που εντέχνως σχεδόν χρησιμοποιούν ΄΄ψιλά γράμματα΄΄ σε όλα τα στοιχεία τους, αλλά την ίδια στιγμή τονίζουν την προέλευση «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», ΄΄μπουκάρουν΄΄ για ελέγχους σε καταστήματα εστίασης (χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση, διότι έτσι μπαίνουν, επειδή οι περισσότεροι εξ΄αυτών προέρχονται από την παλιά ομάδα εφόδου της ΑΕΠΙ) και θέλοντας κάτι προφανώς να αποδείξουν, σπέρνουν τρόμο κυριολεκτικά στους ιδιοκτήτες, διότι και λένε πως είμαστε από το «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» και το επιδεικνύουν ταυτόχρονα, μόνο που ίσως δε γνωρίζουν πως πάνω στην φωτογραφία, για να είναι ΄΄έγκυρη΄΄ η ταυτότητα, θα έπρεπε να υπάρχει η σφραγίδα του Υπουργείου. Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς, δεν υπάρχει. Μήπως τις συγκεκριμένες ταυτότητες τις κατασκευάζουν μόνοι τους, πιστεύοντας πως κανείς δεν θα το ελέγξει; Σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να απαντήσει, εάν φυσικά γνωρίζει για την ύπαρξη αυτών των ταυτοτήτων.

Οι τελευταίοι, από τη δική τους πλευρά, είναι λογικό να «ψαρώνουν», αφού και μόνο η ένδειξη «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» είναι αρκετή για να τους κάνει να χάσουν τελείως τη γη κάτω από τα πόδια τους και να είναι έτοιμοι να δεχθούν αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε κατηγορία, ακόμα κι αν είναι λανθασμένη!

Για παράδειγμα ένα κατάστημα εστίασης που παίζει μουσική ΠΑΣΚΕΔΙ, χρησιμοποιώντας το ρεπερτόριο της Soundreef που συνεργάζεται αποκλειστικά με το ΠΑΣΚΕΔΙ, δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα! Κι όμως ακόμα και αυτοί οι ιδιοκτήτες «ψαρώνουν» όταν βλέπουν μπροστά τους μια επίτηδες φτιαγμένη ταυτότητα ενός εξωτερικού συνεργάτη της ΕΥΕΔ, ο οποίος πλασάρεται σαν… απεσταλμένος του ίδιου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό αλλά και… ειρωνικό γέλιο είναι ο ύπουλος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, με την ανοχή τόσο του ΟΠΙ όσο και του ίδιου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αφήνοντας ανεξέλεγκτα τον οποιοδήποτε συνεργάτη (πλασιέ) της ΕΥΕΔ να «πουλάει» τσαμπουκά στον κάθε ιδιοκτήτη!

Βασιζόμενοι στον πανικό και το άγχος που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, προκαλούν την τύχη τους με ταυτότητες, που παραπλανούν ουσιαστικά για την πραγματική ιδιότητα των πωλητών της ΕΥΕΔ!

Ποιος ο λόγος ολόκληρο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ή ο ΟΠΙ να ανέχονται αυτή την ύπουλη τακτική; Και ακόμα περισσότερο γιατί να επιτρέπεται στον κάθε εξωτερικό συνεργάτη της ΕΥΕΔ να εισβάλλει με το «έτσι θέλω» σε ένα κατάστημα μοιράζοντας απειλές, ή να εξυβρίζει το ΠΑΣΚΕΔΙ που διαθέτει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από τον ίδιο τον ΟΠΙ αλλά και την Αστυνομία!

Οι συνεχείς καταγγελίες από μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ μόνο πρόβλημα μπορούν να προκαλέσουν σε όσους μεταχειρίζονται αυτές τις άνανδρες τακτικές, καθώς όσες απειλές κι αν εκτοξεύουν στα μέλη μας, είναι αναπόφευκτο να γκρεμοτσακιστούν πάνω στην πλήρη νομιμότητα και την αναγνώριση που απολαμβάνει το ΠΑΣΚΕΔΙ από κάθε αρμόδια αρχή.

Ευελπιστούμε σε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, του ΟΠΙ, ακόμη και Εισαγγελικής αρχής, για να επιλυθεί το ζήτημα…  

Καλούμε τα μέλη μας να δείξουν την δέουσα προσοχή σε παρόμοια περιστατικά, να ζητούν πάντα επίδειξη ταυτότητας, να μην τρομοκρατούνται, διότι τώρα ξέρουν, αλλά μόλις ακούν από τους συγκεκριμένους εξωτερικούς συνεργάτες να ισχυρίζονται πως είναι από το ΄΄ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ΄΄ ή ΄΄το ΠΑΣΚΕΔΙ δεν σας καλύπτει΄΄, να καλούν αμέσως την Αστυνομία, για να δούμε εάν τα ίδια τα ισχυριστούν και ενώπιον της Αστυνομικής αρχής.

Εκ του ΠΑΣΚΕΔΙ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους