«Έξαψη»: Το άλλο «πρόσωπο» του Βαγγέλη Μαρινάκη

Απρίλιος 6, 2021
theodoridou-2

Όταν πρωτοακούστηκε το τραγούδι «Έξαψη» της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του MEGA (μάλλον της καλύτερης, από όλες τις απόψεις, σειράς της ταλαίπωρης ελληνικής τηλεόρασης της σεζόν 2020-’21 με εξαίρεση της «ακτύπητες», αλλά πολύ πιο ακριβές στην παραγωγή, «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1), το οποίο ερμηνεύει η Νατάσα Θεοδωρίδου, κυκλοφόρησε ο «αστικός μύθος» σύμφωνα με τον οποίο, ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ο… στιχουργός του ερωτικού τραγουδιού!

Ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού (του οποίου επίσης, ως γνωστόν, είναι πρόεδρος) το πίστεψαν! Απλά η φυσιογνωμία και το προφίλ «Βαγγέλης Μαρινάκης», ανεξάρτητα αν τον συμπαθεί ή τον αντιπαθεί κάποιος, δεν ταιριάζει με αυτόν του «ποιητή». Γιατί ο στιχουργός, είναι ακριβώς αυτό, ποιητής.

Και όταν μιλάμε για «στιχουργούς» μιλάμε για το πιο ανεπαρκές είδος στο ελληνικό τραγούδι.

Χιλιάδες οι τραγουδιστές σε όλες τις κλίμακες του ελληνικού τραγουδιού, λαϊκού, ελαφρολαϊκού, ροκ, εναλλακτικού κλπ.

Άλλοι «φωνάρες», άλλοι μέτριοι, άλλοι διάττοντες αστέρες, οι περισσότεροι/ες καλοί στις δημόσιες σχέσεις ή με εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά από φωνή, άφωνοι. Και οι συνθέτες εξίσου πολλοί.

«Έξαψη»: Το άλλο «πρόσωπο» του Βαγγέλη Μαρινάκη

Αλλά στιχουργοί, ελάχιστοι. Και μάλιστα αυτοί που κάνουν επιτυχία με το πρώτο τραγούδι τους.

Και τελικά αποδείχθηκε ότι ο Β.Μαρινάκης, όντως ήταν ο στιχουργός του τραγουδιού, όταν παραδέχθηκε σε μία συνέντευξη ότι αυτός έγραψε τους στίχους στην «Εξαψη»! Και είναι, πράγματι, καλοί.

Άλλωστε δεν θα γινόταν επιτυχία, αν δεν ήταν καλοί οι στίχοι. Γι’αυτό και οι καλοί στιχουργοί είναι δυσεύρετοι.

Τι να πούμε; «Άντε και… στην Eurovision»; Ή να ακολουθήσουν και οι άλλοι πρόεδροι ομάδων ή καναλάρχες το παράδειγμά του;

Είναι συχνό το φαινόμενο κάποιοι που φαίνονται «άγρια θηρία» στην πραγματικότητα να κρύβουν μία πολύ πιο «ευαίσθητη» ψυχή απ’ αυτή που βγάζουν προς τα έξω.

Και κάτι μας λέει ότι η ενασχόλησή του με την μουσική θα συνεχιστεί: Ήδη ο Β.Μαρινάκης απέκτησε ποσοστό σε μία από τις μεγαλύτερες πίστες της παραλιακής…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους