Έως 31 Δεκεμβρίου η χορήγηση της ετήσιας άδειας στους εργαζόμενους

18 Δεκεμβρίου, 2018
Έως 31 Δεκεμβρίου η χορήγηση της ετήσιας άδειας στους εργαζόμενους
Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο, πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018

Έως 31 Δεκεμβρίου η χορήγηση της ετήσιας άδειας στους εργαζόμενους

Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο, πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτείται υποβολή υποχρεωτικά του έντυπου Ε11 στο ΕΡΓΑΝΗ, με το οποίο ενημερώνεται το σύστημα με τα στοιχεία των εργαζομένων, που έχουν πάρει την άδειά τους το προηγούμενο έτος.

Η χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και οποιαδήποτε συμφωνία διαφορετική μεταξύ εργοδότη και εργαζoμένου κρίνεται άκυρη. Μόνο σε περίπτωση ασθένειας ή ανυπαίτιου κωλύματος, που «εμπόδισε» τη χορήγηση της άδειας, επιτρέπεται η μεταφορά της στο επόμενο έτος (και όχι η ολοκληρωτική αναίρεσή της).

Ακόμα και σε περίπτωση εγκυμοσύνης θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί το θέμα ως εξής: ο ΟΑΕΔ για τη χορήγηση του 6μηνου μητρότητας –όταν αυτό δίδεται προς το τέλος του έτους- θέτει ως προϋπόθεση να έχει χορηγηθεί η άδεια.

Κυρώσεις για μη χορήγηση άδειας 

Για τη μη χορήγηση άδειας επιρρίπτονται ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο παραβάτης τιμωρείται με χρηματική ποινή και φυλάκιση μέχρι 6 μήνες, ενώ σύμφωνα με τις αστικές κυρώσεις, εφόσον ευθύνεται ο εργοδότης για τη μη χορήγηση της κανονικής άδειας και αφού διαπιστωθεί η παράλειψη αυτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Απασχόλησης, υποχρεούται να καταβάλει στον εργαζόμενο τις αντίστοιχες αποδοχές των ημερών της αδείας του αυξημένες κατά 100%.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ με σύμβαση ι.δ. σε αυτή την περίπτωση, η αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές της αδείας, προσαυξημένες όμως μόνο κατά 25%.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ διατίθεται online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α., με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον σύνδεσμο 

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους