Έβρος: Πάνε στη Βουλγαρία για καφέ λόγω των απαγορεύσεων

17 Μαρτίου, 2020
Έβρος: Πάνε στη Βουλγαρία για καφέ λόγω των απαγορεύσεων
Τη γειτονική Βουλγαρία για καφέ και φαγητό επισκέπτονται πολλοί κάτοικοι του Έβρου, λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για την μη διάδοση του κορωνοϊού.

Τη γειτονική Βουλγαρία για καφέ και φαγητό επισκέπτονται πολλοί κάτοικοι του Έβρου, λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για την μη διάδοση του κορωνοϊού. Φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης το σύνολο των Ελλήνων, αφού με την πρόσφατη απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης, πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν εναλλακτική… στα καφέ και τα εστιατόρια της Βουλγαρίας!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evros-news.gr, οι Εβρίτες κατευθύνονται κυρίως στις πόλεις που βρίσκονται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως το Ιβαήλοβγκραντ και το Σβίλενγκραντ, αλλά κάποιοι και στην Φιλιππούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν και στον Έβρο, όπως σε όλη την Ελλάδα, οι καφετέριες, τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και οι ταβέρνες με τα εστιατόρια, αρκετοί κάτοικοι από διάφορα μέρη του νομού, ταξίδεψαν στην γειτονική Βουλγαρία, όπου αυτά τα καταστήματα συνεχίζουν ακόμα να λειτουργούν. Το ίδιο μάλιστα αναμένεται να συμβεί και σήμερα στα τελωνεία του Ορμενίου και του Κυπρίνου, ενώ κάποιοι επέλεξαν και αυτό του Νυμφαίου της Ροδόπης.

Βέβαια η συμπεριφορά αυτή των εν λόγω κατοίκων του Έβρου αυξάνει τους κινδύνους για διάδοση του ιού, καθώς συχνά απαιτούνται αρκετές ημέρες, έως και δύο βδομάδες, μέχρι τυχόν φορέας του νέου κορωνοϊού να εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα. Εξάλλου, τα καταστήματα Εστίασης στην Ελλάδα δεν έκλεισαν από κάποια ιδιοτροπία, αλλά για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του ιού. Στόχος είναι η ευρύτερη απομόνωση, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης… Κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί όσους έχουν ακλόνητη τη διάθεση να “επενδύουν” σταθερά σε έξοδα όπως ο καφές και το φαγητό, θεωρώντας το βασικό μέρος του καθημερινού τους προϋπολογισμού…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους