Έβρεχε «τζάμια» από ουρανοξύστη στο Μανχάταν – επηρέασαν και το εστιατόριο της Μαρίας Λόη

Δεκέμβριος 31, 2020
marialoi

 Του Φώτη Παπαγερμανού

Η διακεκριμένη σεφ Μαρία Λόη ενώ μιλά στους δημοσιογράφους για τις ζημιές. Φωτογραφία: PIX 11 News.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το κύμα κακοκαιρίας που ενέσκυψε την παραμονή των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη, με δυνατούς ανέμους και βροχοπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα να «βρέχει» ο ουρανός τζάμια από ουρανοξύστη που κατασκευάζεται στον δρόμο 58, μεταξύ των λεωφόρων 7 και 6 στο Μανχάταν.

Τα τζάμια έπεσαν κατά μήκος του δρόμου και κάποια από αυτά χτύπησαν την τέντα του Εστιατορίου της σεφ Μαρίας Λόη, που βρίσκεται στο ίδιο δρόμο. «Ήταν σαν να πέφτει μια βόμβα», είπε στο Κανάλι 11 η Μαρία Λόη, που κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό της την πτώση.

Έτσι και μπροστά στο κίνδυνο να πέσουν κι άλλα οικοδομικά υλικά η Αστυνομία έκλεισε τον δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσει και το Εστιατόριο, που εκείνη την ώρα ετοίμαζε τις παραγγελίες για έξω και ταυτόχρονα προετοιμαζόταν για να σερβίρει το Χριστουγεννιάτικο μενού.

Στιγμιότυπο από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Μανχάταν. Φωτογραφία: PIX 11 News.

Η Μαρία Λόη που εμφανίστηκε αναστατωμένη στο κανάλι PIX 11 News τόνισε ότι πρόκειται ασφαλώς για θαύμα ότι η πτώση των τζαμιών δεν χτύπησε κάποιον πεζό.

Η ίδια τόνισε ότι τα τζάμια προκάλεσαν ζημιές στη εξωτερική τέντα που είχε στηθεί για να φιλοξενεί τους πελάτες. Παραλίγο, είπε, δείχνοντας τα τζάμια που περισυνέλλεξε, να χτυπήσουν κι έναν σερβιτόρο.

Ως συνέπεια του περιστατικού και με γνώμονα την ασφάλεια των πελατών η κ. Λόη αποφάσισε να μην λειτουργήσει χθες το εστιατόριο. Επιπλέον όλες οι παραγγελίες με το τηλέφωνο ακυρώθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οικοδομικά υλικά εκτοξεύθηκαν προς κάθε κατεύθυνση από τον συγκεκριμένο ουρανοξύστη, που ανεγείρεται στην γειτονιά που είναι γνωστή ως «Billionaires Row», σε μετάφραση: «Ο δρόμος των δισεκατομμυριούχων».

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο από τον ίδιο ουρανοξύστη και λόγω των δυνατών ανέμων, σκόρπισαν άλλα μεταλλικά υλικά, που κι εκείνα κατέληξαν στον δρόμο. Και τότε η Αστυνομία έκλεισε τον δρόμο, αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα ή και κυρώσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία.

Για αυτό και η Μαρία Λόη, τόνισε στο κανάλι 11, ότι η ίδια και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της εστίασης, της γύρω περιοχής εξετάζουν την δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια.

Το ίδιο συνέβη και χθες με την Αστυνομία να εξετάζει τις ζημιές που προκλήθηκαν και να κλείνει τον δρόμο.

Σε νεότερη επικοινωνία των «Αναμνήσεων με τον κ. Αλεξ Αντιμισιάρη , συνεργάτη της Μαρίας Λόη, πληροφορηθήκαμε ότι ευτυχώς, ούτε το προσωπικό του εστιατορίου ούτε και κάποιος άλλος περαστικός δεν έπαθε τίποτα από την πτώση των τζαμιών.

Εδώ το link για το ρεπορτάζ στο κανάλι PIX 11 News: https://www.pix11.com/news/local-news/manhattan/glass-from-53rd-floor-of-high-rise-shatters-on-manhattan-street-as-winds-slam-nyc

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους