Εστίαση: Πότε θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι σε καφετέριες, εστιατόρια

23 Μαΐου, 2020
Εστίαση: Πότε θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι σε καφετέριες, εστιατόρια
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, διευκρίνισε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν πολύ σύντομα.

Την αποκάλυψη ότι και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα φτάσει στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές. Πάντως, οι επιχειρηματίες προειδοποιούν με μη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην τιμή καταναλωτή, διαφωνώντας τόσο με τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου όσο και με τον περιορισμό της εφαρμογής του στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά και όχι στο σύνολο της εστίασης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο. Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα. Τέλος, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Υγεία προηγείται της Οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.

Με το ρεπορτάζ από ethnos.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους