Η εστίαση, η πανδημία και η επιδότηση της εργασίας

14 Σεπτεμβρίου, 2020
Η εστίαση, η πανδημία και η επιδότηση της εργασίας
Η κρίση περιγράφεται από τους επιχειρηματίες ως πρωτοφανής και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, όπως λένε, όταν το κρύο δεν θα επιτρέπει στους πελάτες να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο, μαζεύονται ακόμα περισσότερα σύννεφα πάνω από τον χώρο της εστίασης. Η κρίση περιγράφεται από τους επιχειρηματίες ως πρωτοφανής και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, όπως λένε, όταν το κρύο δεν θα επιτρέπει στους πελάτες να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Τότε, εξηγούν, αφενός, θα δούμε περισσότερους καταναλωτές που δεν θα επισκέπτονται τα καταστήματα, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, αφετέρου, τα όρια που υπάρχουν στον αριθμό των πελατών που μπορούν να βρίσκονται σε κάθε χώρο θα περιορίσουν τα έσοδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αγορά στέκεται θετικά απέναντι στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και προβλέπει επιδότηση για έξι μήνες των ασφαλιστικών εισφορών των νεοπροσληφθέντων (μέχρις ορίου 100.000 θέσεων), καθώς μπορεί να αποτελέσει μια ανάσα για την αγορά απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, όμως, στέκονται και στη δήλωση του πρωθυπουργού περί «επιδότησης της εργασίας» και τονίζουν ότι αυτό θα πρέπει να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις, ειδικά στον χώρο της εστίασης, να λειτουργήσουν και να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Ζητούν, με απλά λόγια, αντί να υπάρχει το μέτρο της αναστολής σύμβασης με επίδομα 534 ευρώ τον μήνα για εργαζόμενους που κάθονται, να στηριχθούν οι εταιρείες προκειμένου να διατηρήσουν στις θέσεις τους το προσωπικό, μέχρις ότου έρθει το περιβόητο εμβόλιο και περάσει η καταιγίδα.

Με πληροφορίες από euro2day

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους