Εστίαση: Ο χιονιάς είναι επικίνδυνος. Με λιγότερα χρήματα μπορούμε, με λιγότερους ντελιβεράδες όχι

Φεβ 12, 2021
deliveryxionia1

Αγαπητοί συνάδελφοι της Εστίασης,

Από αύριο, σύμφωνα με δηλώσεις μετεωρολόγων, θα χτυπήσει τη χώρα χιονιάς. Οι δρόμοι θα είναι ολισθηροί και επικίνδυνοι. Οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Τα φαινόμενα θα ισχύσουν για μία εβδομάδα. Προφυλάξτε τους ανθρώπους σας, αυτούς που μεταφέρουν τα προϊόντα στους πελάτες σας. Δεν αξίζει κανένας ανεβασμένος τζίρος περισσότερο από την ζωή των ανθρώπων μας, καμιά επιπλέον παραγγελία μην στερήσει κάποια νθρώπινη ζωή. Τους ανθρώπους μας τους περιμένουν γυναίκες, παιδάκια, γονείς, αδέρφια. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε αυτές τις ημέρες τις διανομές, στηρίζοντας ηθικά και οικονομικά τους ΄΄αγαπητούς ντελιβεράδες΄΄ μας. 

Θερμή παράκληση και στους καταναλωτές, να αποφεύγουν τις παραγγελίες τους, κατά την ώρα έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι προτιμότερο να πάνε στο κατάστημα για παραλαβή, παρά να θέσουν σε κίνδυνο μια ζωή, απλά επειδή έχει ανάγκη το μεροκάματο.

Με λιγότερα μπορούμε….με λιγότερους όχι!!!

 

Η επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάδελφοι από αύριο προβλέπεται σφοδρή κακοκαιρία (χιονοπτώσεις, χιονόστρωση σε όλη την πόλη, παγετός), που θα κρατήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα!

Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, εργοδότες να πιέζουν συναδέλφους να εργάζονται υπό τέτοιες συνθήκες και μάλιστα το προετοιμάζουν μέρες πριν.

Η επιτροπή αγώνα διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρίες/εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας.

Συνάδελφοι να μην υποκύψουμε στις πιέσεις των εργοδοτών, να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την εργασία, να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ να παίξουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών και να ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ την επιτροπή στο τηλέφωνο 6982 268508

Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι! Ο αγώνας συνεχίζεται…

Τι αποδοχές δικαιούμαστε στην κακοκαιρία!

Εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους εξαιτίας σπουδαίου λόγου (π.χ. αδυναμία μετακίνησης λόγω χιονόπτωσης και των συνεπειών της), δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Η επικινδυνότητα όλων των δρόμων και όχι μόνο κεντρικών αρτηριών, εξαιτίας χιονόπτωσης και του παγετού που ακολουθεί, αποτελούν τυπική περίπτωση σπουδαίου λόγου, που δικαιολογεί, σύμφωνα με την καλή πίστη, τη μη παροχή της εργασίας.

Εφόσον υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, το δικαίωμα στις αποδοχές της ημέρας κακοκαιρίας θεμελιώνεται όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και ο εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του. Επίσης το δικαίωμα αυτό διατηρείται όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε κανονικά επειδή ο εργοδότης διέκοψε τη λειτουργία χωρίς να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης. Ως εκ τούτου, εργαζόμενος που δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην επιχείρηση, της οποίας τη λειτουργία διέκοψε ο εργοδότης λόγω εκτίμησής του π.χ. ότι δεν θα υπάρξει επαρκής πελατεία ή (και) προσέλευση των εργαζομένων, δικαιούται κανονικά της ημέρας αυτής.

Αντίθετα στην επιχείρηση που λόγω των συνθηκών είναι κατ΄ αντικειμενική κρίση αδύνατο να λειτουργήσει, τα μέρη απαλλάσσονται αμοιβαία από τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά την παροχή εργασίας κατά την ημέρα/ημέρες που παρέμεινε κλειστή.

Ημέρα στην οποία εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να χρεωθεί μονομερώς από τον εργοδότη στον μισθωτό ως μέρα κανονικής άδειας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους