Θα είναι η Εστίαση μέρος της διαφημιστικής προβολής του ΕΟΤ;

29 Σεπτεμβρίου, 2019
Θα είναι η Εστίαση μέρος της διαφημιστικής προβολής του ΕΟΤ;
Το λιγότερο που αναμένουμε, είναι η συμμετοχή ΚΑΙ της Εστίασης στις διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ. Ο κλάδος της Εστίασης έχει την άμεση ανάγκη προβολής.

Τραβάει προς τα πίσω ο EOT το πρόγραμμα προβολής για φέτος στο κοινό του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σε συνέχεια του μεγάλου κανονιού της Thomas Cook.

Για τον σκοπό αυτό έχει ζητήσει μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο κονδύλι από το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο Δημοσίων Επενδύσεων (είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του για το 2019, ωστόσο στη συνέχεια δεν εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο) με στόχο να υπάρξει προβολή και προώθηση των τουριστικών προϊόντων και των προορισμών περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο, ώστε να ενισχυθούν όσο είναι δυνατόν οι κρατήσει της τελευταίας στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σεζόν του 2020 το διαφημιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει πολύ νωρίς, με τα διαθέσιμα κεφάλαια να ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη επένδυση στην Thomas Cook την τελευταία 5ετία

Όπως αναφέρει ο Tornos News, ο ΕΟΤ δέσμευσε συνολικά τη τελευταία 5ετία για συνδιαφήμιση το ποσό σχεδόν των 4,5 εκατ. ευρώ με εγκριτικές αποφάσεις για τη διάθεση κονδυλίων και από την πρώην υπουργού Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Tornos News, η συμμετοχή του ΕΟΤ στα προγράμματα συνδιαφήμισης με τον Thomas Cook έφθασε από περίπου 400.000 ευρώ το 2015 σε 1,2 εκατ. ευρώ το 2019.

2015: 400.000 ευρώ

2016: 640.008 ευρώ

2017: άνω του 1 εκατ. ευρώ

2018: 1,2 εκατ. ευρώ

Το πρόγραμμα για φέτος επρόκειτο να υλοποιηθεί σε 16 χώρες στις περισσότερες εκ των οποίων ο Thomas Cook έχει μέσω των τοπικών εταιρειών πτωχεύει. Ενδεικτικά, για συνδιαφήμιση με τον Thomas Cook στη Βρετανία είχε δεσμεύσει το ποσό των 234.000 για τη Βρετανία και το ποσό των 202.300 ευρώ στη Γερμανία. Για το 2019 το συνολικό ποσόν με ΦΠΑ για τη συνδιαφήμιση (με τον tour operator) ήταν 1,446 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η θέση της Εστίασης για τον ΕΟΤ; Θα μείνει πάλι έξω από τα προγράμματα προβολής;

Η κατάρρευση της Thomas Cook προκάλεσε σημαντικές απώλειες στον κλάδο της Φιλοξενίας, με πολλά ξενοδοχεία να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής (αν δεν έχουν ήδη βαρέσει κανόνι). Τι συμβαίνει όμως με την Εστίαση; Αυτή μένει ανεπηρέαστη από την απώλεια μιας τόσο μεγάλης μάζας τουριστών;

Φυσικά και όχι! Ιδιαίτερα σε περιοχές που ζουν αποκλειστικά από τον τουρισμό, οι συνέπειες από την κατάρρευση της Thomas Cook είναι οδυνηρές. Για να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο και τις πολλές άλλες τουριστικές περιοχές εντός Ελλάδας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, με συνέπεια να υποστούν υλικές ζημιές και σημαντικές μειώσεις τουριστικής προσέλευσης, αλλά ακόμα περιμένουν το κράτος να δράσει με πρόνοια για τις περιπτώσεις τους.

Το λιγότερο που αναμένουμε, είναι η συμμετοχή ΚΑΙ της Εστίασης στις διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ. Ο κλάδος της Εστίασης έχει την άμεση ανάγκη προβολής, στο πλαίσιο της συνολικής αντιμετώπισης από το κράτος, για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού “προϊόντος”, το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά τη διαμονή ή τα αξιοθέατα, αλλά και τις γεύσεις που προσφέρονται σε τουρίστες.

Η κατάρρευση της Thomas Cook, σε συνδυασμό με το δύσκολο καλοκαίρι για τις τουριστικές επιχειρήσεις, σχηματίζουν την ιδανική αφορμή για την ένταξη της Εστίασης στις καμπάνιες προβολής της Ελλάδας από τον ΕΟΤ. Θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία;

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους