Εσπρέσο και καπουτσίνο προσπερνούν τον φραπέ στις προτιμήσεις των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη!

2 Νοεμβρίου, 2018
Εσπρέσο και καπουτσίνο προσπερνούν τον φραπέ στις προτιμήσεις των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη!
Τι κι αν η λαϊκή θυμοσοφία θέλει τους Θεσσαλονικείς να είναι οι πιο διάσημοι καταναλωτές φραπέ στην Ελλάδα; Έρευνα έρχεται να ανατρέψει το εν λόγω στερεότυπο

Εσπρέσο και καπουτσίνο προσπερνούν τον φραπέ στις προτιμήσεις των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη!

Τι κι αν η λαϊκή θυμοσοφία θέλει τους Θεσσαλονικείς να είναι οι πιο διάσημοι καταναλωτές φραπέ στην Ελλάδα; Έρευνα έρχεται να ανατρέψει το εν λόγω στερεότυπο, αφού όπως προκύπτει ο πρώτος σε προτίμηση καφές είναι ο εσπρέσο (60,8%) και δεύτερος ο καπουτσίνο (38%), όπως επισήμανε ο αναλυτής Χάρης Λαλάτσης.

Οι Θεσσαλονικείς ανέκαθεν θεωρούνταν ένα απαιτητικό κοινό και επιλεκτικοί καταναλωτές, ωστόσο η πόλη «απαντά» σε αυτές τις υψηλές απαιτήσεις, αφού η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι, σχεδόν οκτώ στους δέκα βρίσκουν πολύ καλή την ποιότητα και τις ποικιλίες καφέ που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τις περιοχές στις οποίες επιλέγουν για να απολαύσουν τον καφέ τους, φυσικά πρώτη επιλογή είναι το κέντρο της πόλης και ειδικά η περιβόητη περιοχή της παραλίας, το οποίο προτιμά ένα ποσοστό της τάξεως του 53%, ενώ δεύτερη επιλογή είναι η πιο εξοχική Ανατολική Θεσσαλονίκη, την οποία έδειξε να προτιμά το 32,2% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με ανοιχτή διαδικτυακή τυχαία δειγματοληψία από την εταιρεία Ierax Analytix, στον νομό Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 823 ατόμων, ηλικίας 17 με 40 ετών, την περίοδο 26 με 30 Οκτωβρίου 2018.

Τα ποιοτικά προϊόντα καφέ και το ενδιαφέρον των επαγγελματιών να παρουσιάσουν ξεχωριστές και εκλεπτυσμένες γεύσεις εντάσσονται στην αλλαγή της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα. «Είμαστε μια πόλη με υψηλή γαστρονομία, κομμάτι της οποίας είναι και ο καφές”, σημειώνει και συνεχίζει: «Η Θεσσαλονίκη προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες της τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα τους όχι μόνο χάρη στα ποιοτικά προϊόντα αλλά και λόγω του ευνοϊκού κλίματος».

«Εδώ και καιρό, στις δράσεις του food festival ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εντάξει πολλές εκδηλώσεις που αφορούν στον καφέ» αναφέρει ο κ. Πέγκας για να προσθέσει ότι: «Έχουμε φύγει από την εποχή του φραπέ. Πλέον ακολουθούμε μια διεθνή τάση κατά την οποία αρχίζουν να μας απασχολούν η προέλευση, η ποικιλία και τα ειδικά χαρακτηριστικά του καφέ. Γινόμαστε δηλαδή πιο απαιτητικοί».

Η πόλη, όπως επισήμανε ο κ. Πέγκας, βάζει τη σφραγίδα της στη γαστρονομική κουλτούρα και προτάσσει ένα ακόμη στοιχείο που την κάνει γνωστή στο εξωτερικό. «Μια από τις δράσεις που πραγματοποιούμε είναι και η σημερινή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Thessaloniki Food Festival, όπου παρουσιάζεται η μέθοδος παρασκευής καφέ αργής κρύας εκχύλισης» ανέφερε ο κ. Πέγκας.

Μια τέτοια εκδήλωση διεξήχθη την Τετάρτη 31/10 στο Kafe Passion στην οδό Σοφούλη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από coffee experts για τις τεχνικές και τα εκχυλίσματα που υπάρχουν και να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων διάφορες ποικιλίες καφέ. Τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν για το ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος».

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους