Ερώτηση στη Βουλή οι συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων

12 Νοεμβρίου, 2018
Ερώτηση στη Βουλή οι συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων
Το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των διανομέων στα καταστήματα εστίασης

Ερώτηση στη Βουλή οι συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων

Για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για δεκάδες διανομείς καταστημάτων εστίασης (ντελίβερι) σε όλη την Ελλάδα, καθώς και για τη μέριμνα με την οποία πρέπει να ενδιαφερθεί η Πολιτεία για τα αιτήματά τους, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των διανομέων στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Στο πλαίσιο της ερώτησης τονίζονται οι απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται σχεδόν οι περισσότεροι διανομείς φαγητού, η υψηλή επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αλλά και η εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που οφείλει να καλύπτει ένα από τα πιο «βαρέα και ανθυγιεινά» επαγγέλματα στην Ελλάδα.

Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας

Σε απάντησή του, το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει για τους ελέγχους που γίνονται από το ΣΕΠΕ. Η προσπάθεια του Σώματος Επιθεωρητών εργασίας εντείνεται ώστε να εντοπιστούν οι παραβιάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη – αδήλωτη εργασία, όπως επίσης με τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων, κατά το χρονικό διάστημα 2017 – 2018, οι Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων στα πλαίσια της ορθής εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, πραγματοποίησαν 1.165 ελέγχους στον κλάδο οικονομικής δραστηριότητας που απασχολούνται Οδηγοί διανομών (Delivery) επιβάλλοντας συνολικά (273) πρόστιμα, συνολικού ύψους 967.015,61€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη εκδοθεί και η σύμβαση εργασίας, που καθορίζει τους όρους εργασίας και αμοιβής των αλυσίδων εστίασης. Το έγγραφο του Υπουργείου, καταλήγοντας, ενημερώνει επίσης για θέματα ασφάλισης των εργαζόμενων στη διανομή καταστημάτων εστίασης, με ιδιαίτερη έμφαση στον επαγγελματικό κίνδυνο και κατά πόσο οι επιχειρήσεις εστίασης περιλαμβάνονται στις υπόχρεες να καταβάλουν της εν λόγω ειδικής εργοδοτικής εισφοράς.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους