“Ερήμωσε” η Χαλκιδική από τουρίστες: Στο 85% η μείωση του τζίρου στα καταλύματα

5 Ιουλίου, 2020
"Ερήμωσε" η Χαλκιδική από τουρίστες: Στο 85% η μείωση του τζίρου στα καταλύματα
Οι τιμές στα καταλύματα έχουν πέσει αλλά ο τζίρος είναι αρκετά μειωμένος, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες

Δραματική πτώση στο 85% στους τζίρους τους είχαν τα καταλύματα τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με πέρυσι. Βάσει πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι φέτος τον Ιούνιο υπήρξε μείωση τζίρου για τα καταλύματα της τάξεως του 80% – 85%.

Αντίστοιχα, για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις (εστίαση, βενζινάδικα, αρτοποιεία, εμπορικά καταστήματα) η μείωση άγγιξε το 50% – 55%. «Μιλάμε για τεράστια μείωση, ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα Ιούλιο, Αύγουστο» δηλώνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ελληνες

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, «δυστυχώς τα νέα μέχρι στιγμής δεν είναι καλά, ωστόσο, μέρα με τη μέρα αλλάζουν τα δεδομένα» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που αριθμεί 11.500 ενεργά μέλη.

Αυτήν την περίοδο, στην Χαλκιδική απολαμβάνουν τις διακοπές τους κυρίως Βούλγαροι, ωστόσο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα του Προμαχώνα, που μέχρι, τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου, θα είναι τα μοναδικά από τα οποία θα γίνεται διέλευση στη χώρα μας. Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σχετικά με την εικόνα που έχει για την ελληνική αγορά και μας απάντησε ότι παρά τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, «δεν χτυπούν τα τηλέφωνα, δεν υπάρχει ζήτηση, είναι δύσκολα και από οικονομικής πλευράς, είναι και ο υγειονομικός φόβος» ανέφερε.

Οι τιμές στα καταλύματα έχουν πέσει, για παράδειγμα, κατάλυμα στην Καλλιθέα Κασσάνδρας για Σάββατο βράδυ δίνει δωμάτιο στα 20 ευρώ. Στην εστίαση υπάρχουν τιμές και καταστήματα για όλα τα βαλάντια, όπως μας είπε ο κ. Κουφίδης.

Ετοιμοι για τον κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορωνοϊού στα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής, όπως ενημερώνει το ethnos.gr ο κ. Κουφίδης, οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν εκπαιδευτεί για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο νομό Χαλκιδικής λειτουργούν 5 κέντρα υγείας (Νέα Μουδανιά, Κασσανδρεία, Νέα Καλλικράτεια, Παλαιοχώρι, Αγ. Νικόλαος) καθώς επίσης και το νοσοκομείο Πολυγύρου στην πρωτεύουσα του νομού και έχουν εξοπλιστεί με έξτρα ασθενοφόρα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους