7 Ιουλίου, 2023ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο διευθυντής της δηλώνει ότι δεν δήλωσε ποτέ ασθένεια και δεν έχασε ούτε μια μέρα δουλειάς Αυτή η συνταξιοδότηση κάπως… άργησε. Η Melba Mebane, μια 90χρονη γυναίκα από το Τέξας, επιτέλους τα παράτησε, αποχωρώντας από τη δουλειά της στο πολυκατάστημα Dillard’s, αφού εργαζόταν εκεί για 74 χρόνια! Η αφοσιωμένη υπάλληλος ξεκίνησε για πρώτη φορά ως «κορίτσι του […]

Ακόμη απασχολούσε εργαζομένους εκτός ωραρίου εργασίας Μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Χαλκιδική, Ηράκλειο και Λασίθι για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, πραγματοποίησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το διάστημα 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2023. Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 10 καταστήματα, ενώ σε ένα από αυτά κινήθηκε η […]

Για «πολύ καλές συνθήκες εργασίας» και «καλές οικονομικές απολαβές» κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή της οι εργαζόμενοι Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων και τον καταιγισμό σχολίων στα social media, οι εργαζόμενοι στο γνωστό beach bar στη Ρόδο έβγαλαν ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως «ούτε εκβιαζόμαστε ούτε εξαναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας». Η […]

Πρόστιμα επέβαλε το Λιμεναρχείο Ρόδου στο beach bar στην Αγία Μαρίνα, κατά του οποίου ξέσπασε σάλος μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει έναν σερβιτόρο να σερβίρει παραγγελία σχεδόν κολυμπώντας, αφού το νερό της θάλασσας φτάνει μέχρι το στήθος του. Ο σερβιτόρος φαίνεται να κρατάει έναν δίσκο με φαγητά και να μπαίνει […]

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης Οι ανειπωτες ΄΄εικόνες ντροπής΄΄ από τη Ρόδο προκάλεσαν πολιτική και εισαγγελική παρέμβαση. Το βίντεο που αποκαλύπτει έναν σερβιτόρο να παραδίδει τις παραγγελίες, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασαν το θέμα σε συνέντευξη που παραχώρησαν. Ο […]

Οι πλωτές εξέδρες εντός θαλάσσης για χρήση από beach bar έχουν γίνει απόλυτα δημοφιλείς σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες. Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός beach bar είναι η παροχή υπηρεσιών φαγητού και ποτού. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το service φαγητών και […]

1 Ιουλίου, 2023ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον ΣΕΠΕ, θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης Ένα τραγικό παράδειγμα είδε το φως της δημοσιότητας , όπου σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα, στην Ρόδο, καταστρέφεται για ένα concept η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media σερβιτόρος […]

  Τα beach bar αποτελούν δημοφιλή προορισμούς για χαλάρωση, διασκέδαση και απόλαυση της θάλασσας. Όμως, στον ανταγωνιστικό κόσμο της ψυχαγωγίας, πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το beach bar σας θα παραμένει πάντα γεμάτο και θα είναι ένας προορισμός επιλογής για τους πελάτες; Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικές σημαντικές συμβουλές για να βελτιώσετε το […]

Η ώρα αιχμής σε ένα εστιατόριο είναι μια περίοδος υψηλής κίνησης, όπου ο αριθμός των πελατών είναι σημαντικά αυξημένος. Η σωστή διαχείριση του εστιατορίου κατά την ώρα αιχμής είναι κρίσιμη για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, την αποφυγή καθυστερήσεων και τη διατήρηση ευχάριστης εμπειρίας για τους πελάτες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πρακτικές και […]

Η εστίαση αποτελεί έναν ανταγωνιστικό κλάδο όπου η αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων είναι ουσιώδης για την επιτυχία και την πρόοδο των επιχειρήσεων. Ωστόσο, η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να αποτελέσει πρόκληση λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κλάδου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της παραγωγικότητας των […]

Η ποιότητα παραγωγής αποτελεί έναν ουσιαστικό παράγοντα για την επιτυχία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο της Εστίασης. Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και φαγητού δημιουργεί μια θετική εμπειρία για τους πελάτες και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και επαναληπτικές επισκέψεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να […]

Ανάλυση της απόδοσης των εργαζομένων στην Εστίαση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού και την αναγνώριση των ισχυρών και αδύναμων σημείων τους. Η ανάλυση αυτή μπορεί να βοηθήσει τους εργοδότες και τους διαχειριστές να λάβουν αποφάσεις για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές σημαντικές […]

Ο ρόλος του σερβιτόρου δεν περιορίζεται μόνο στο σερβίρισμα φαγητού και ποτών. Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντά του είναι η αντιμετώπιση των παραπόνων των πελατών με επαγγελματισμό και ευγένεια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς ένας σωστός σερβιτόρος μπορεί να αντιμετωπίσει τα παράπονα των πελατών με τρόπο που θα επιλύει τα προβλήματα και θα […]

Στον ανταγωνιστικό κόσμο της εστίασης, η αύξηση των πωλήσεων είναι το άλφα και το ωμέγα, για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων και να συμβάλουν στην ευημερία της επιχείρησης. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικές αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν […]

Ο ρόλος του σερβιτόρου σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τους πελάτες. Ένας τέλειος σερβιτόρος πρέπει να διαθέτει έναν συνδυασμό τεχνικών δεξιοτήτων, επαγγελματικής συμπεριφοράς και εξαιρετικής εξυπηρέτησης. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τη διαδικασία εκπαίδευσης που απαιτείται για να γίνει κάποιος σερβιτόρος τέλειος. Εκπαίδευση […]

Η εστίαση είναι ένας ανταγωνιστικός κλάδος, όπου η ποιότητα των υπηρεσιών και ο επαγγελματισμός του προσωπικού αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία ενός εστιατορίου. Η σωστή επιλογή και πρόσληψη εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και την καλή εμπειρία των πελατών. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βήματα που απαιτούνται […]

30 Ιουνίου, 2023ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Πρώτα μέτρα για τη φοροδιαφυγή, μετά μείωση τεκμηρίων, τέλους επιτηδεύματος – Το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο στο πρώτο νομοσχέδιο Στη λογική του «καρότου και μαστιγίου» θα κινηθεί η κυβέρνηση στις φοροελαφρύνσεις, αφήνοντας για αργότερα και υπό την προϋπόθεση της μείωσης της φοροδιαφυγής την ψήφιση όσων ρυθμίσεων προβλέπεται να εφαρμοστούν το 2025, με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες της. Ετσι, το […]

29 Ιουνίου, 2023ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στη «σκιά» της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, 45 νέοι ηλικίας 25-30 ετών εκπαιδεύονται ώστε να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους ως συνοδοί στα τρένα της Hellenic Train Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ο πατέρας μου είχε υπηρεσία στο κέντρο κυκλοφορίας της Hellenic Train, περιμένοντας το “Intercity 62” να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Αναζητούσε τους […]

Έχασε την ισορροπία του δικύκλου και προσέκρουσε τόσο με το λεωφορείο όσο και με το αυτοκίνητο Τραγικό θάνατο βρήκε ένας διανομέας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο δικυκλιστής, διανομέας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο επάγγελμα σκοτώθηκε όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε αρχικά με ΙΧ και κατόπιν με λεωφορείο της πολεμικής αεροπορίας, στην οδό Τσιμισκή στο ύψος […]

Εν ριπή οφθαλμού, υπό το καθεστώς προσωρινής υπηρεσιακής κυβέρνησης, λίγες μέρες μόνο πριν ο Ελληνικός λαός σύρει στις κάλπες για δεύτερη -και πιθανώς οριστική γι’ αυτή την εκλογική διαδικασία- φορά με την επικείμενη επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας στο φόντο, υπεγράφη και κηρύχθηκε ως γενικώς υποχρεωτική η μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Χώρας, η οποία […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ