Η αντιμετώπιση της αυξανόμενης πίεσης από τα σταθερά υψηλά λειτουργικά έξοδα αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης. Η αναγκαιότητα αλλαγής είναι προφανής για την επιβίωσή τους. Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές που μπορεί να υιοθετήσει ο κλάδος, αν και πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα επηρεάσουν τα έσοδά του και τον τζίρο του. […]

Παρ’ όλες τις επανειλημμένες έκτακτες ενημερώσεις μας για τους εντατικούς ελέγχους από τον (Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις της ΕΣΤΙΑΣΗΣ παρουσιάζουν ΑΠAΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ στην χρήση για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των τροφίμων και ποτών. Τούτο είναι λίαν επικίνδυνο για την πελατεία μας και γενικά προς τους καταναλωτές. Δημοσιεύουμε ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ που ευελπιστούμε […]

Ποια ήταν η τελευταία φορά που είδατε έναν άντρα, μεγαλύτερο ή μικρότερο σε ηλικία να τρέχει με το μηχανάκι του για να προλάβει μια παραγγελία; Μάλλον πριν από πέντε λεπτά! Δεκάδες χιλιάδες είναι οι διανομείς-ντελιβεράδες που διασχίζουν καθημερινά, αμέτρητες φορές τις πόλεις μας σε όλη την Ελλάδα μεταφέροντας από έτοιμα φαγητά, καφέδες και άλλα τρόφιμα […]

Στο αυτοκίνητο ήταν και η έγκυος σύζυγός του καθώς και το 6χρονο παιδί τους – Δείτε βίντεο (προσοχή σκληρές εικόνες) Μία παραγγελία σε drive-thru ταχυφαγείου στο Χιούστον της πολιτείας του Τέξας στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή ενός άνδρα που δέχθηκε τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς, ενώ στο αυτοκίνητό του επέβαινε η σύζυγός του και η κόρη […]

Η ευέλικτη εργασία γίνεται πλέον όλο και πιο διαδεδομένη. Πολλοί εργαζόμενοι θεωρούν την καλή ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή εξίσου σημαντική με έναν καλό μισθό. Οι εργοδότες από την άλλη είναι πλέον επίσης πιο πεπεισμένοι από ποτέ για τα οφέλη της. Η ευέλικτη εργασία έχει πολλές παραλλαγές. Η κάθε μια με τα δικά […]

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αυξημένη ευαισθησία στα θέματα υγιεινής έχουν ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε την εστίαση, ιδίως όταν πρόκειται για την παράδοση φαγητού στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εποχής μας, όπου η τεχνολογία διαμορφώνει τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές […]

Στις ΗΠΑ, τα φιλοδωρήματα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε κλάδους όπως η ψυχαγωγία, η εστίαση, η αναψυχή και η φιλοξενία Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα εστιατόρια στις ΗΠΑ κατέγραψαν το χαμηλότερο μέσο ποσό φιλοδωρήματος από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την Έκθεση της Toast. Το ποσό αυτό μειώθηκε στο 19,4%, […]

Συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων για εστιατόρια και υπηρεσίες φαγητού Ως ιδιοκτήτης εστιατορίου ή πάροχος υπηρεσιών φαγητού, πρέπει πάντα να διασφαλίζετε την ποιότητα και την ασφάλεια της εγκατάστασής σας και των τροφίμων που παρέχετε. Από λύσεις αποθήκευσης τροφίμων και ασφαλείς παραδόσεις έως πινακίδες ασφαλείας για υπαλλήλους και πελάτες, έχουμε συγκεντρώσει μερικές εύκολες, οικονομικά συμβουλές για […]

Υπέρ της εργαζόμενης τάχθηκαν οι περισσότεροι χρήστες στα social media Viral έχει γίνει το «φιλοδώρημα» που πήρε μια σερβιτόρα από μια θυμωμένη πελάτισσα. Η εικόνα, που κοινοποιήθηκε στον Imgur έδειχνε έναν λογαριασμό 32,76 δολαρίων. Δίπλα στο πεδίο για το φιλοδώρημα υπήρχε ένα μήνυμα που έγραφε «μην αποκαλείς τον άντρα μου “γλυκό μου”». Φυσικά, δεν δόθηκαν επιπλέον χρήματα ως […]

Αγαπητοί αναγνώστες, Σε έναν κόσμο που φαίνεται να επικρατεί η βίαιη απόρριψη της ευγένειας και της καλής συμπεριφοράς, ας σταθούμε για ένα λεπτό και ας αναρωτηθούμε: Πού έχει πάει η ανθρώπινη ευγένεια; Μπορεί να είναι δύσκολο να την εντοπίσουμε σε πολλά μέρη, αλλά είναι εκεί, ζωντανή και αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Συχνά, στην καθημερινότητά μας, […]

Δεχτήκαμε χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας και αντιδράσεις από αυτές τις επιχειρήσεις και έφτασε η ώρα να αναρωτηθούμε πώς πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της τηλεοπτικής βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στον σύγχρονο κόσμο, όπου ο αθλητισμός και η τηλεόραση συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν έναν ανελέητο ανταγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις […]

ΜΥΚΟΝΟΣ. Αξίζει να εργαστεί κάποιος ως σερβιτόρος κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στη Μύκονο; Η απάντηση δεν είναι απλή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το Newsbeast βρέθηκε στο νησί των Ανέμων και συνομίλησε με αρκετούς σερβιτόρους που απασχολούνται αυτή την περίοδο σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, beach bar, νυχτερινά κλαμπ αλλά και φούρνους γνωστών επωνυμιών που έχουν ανοίξει παραρτήματα […]

Υπενθυμίζουμε ότι η  χρήση της ψηφιακής κάρτας αποτελεί κρίσιμο μέσο για την απόδειξη του πραγματικού χρόνου εργασίας – πραγματικής αμοιβής, εξακριβώνοντας σε πραγματικό χρόνο την πραγματική έναρξή και τη πραγματική λήξη του χρόνου εργασίας των εργαζομένων. Μαίρη Λαμπαδίτη Επιπλέον κίνητρα δίνονται με το σχέδιο νόμου στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Το σημαντικότερο είναι ότι δύνανται […]

Στον ψηφιακό αυτό κόσμο, η επικοινωνία έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις. Οι λέξεις μετατρέπονται σε μηνύματα, οι πληροφορίες σε αρχεία, και η απόσταση μεταξύ ανθρώπων συρρικνώνεται σε ένα κλικ. Αν έχετε συνηθίσει την παρουσία του Slack στην επαγγελματική σας καθημερινότητα, τότε γνωρίζετε πώς μια εφαρμογή που δεν προορίζεται αποκλειστικά για εστιατόρια μπορεί να αρωματίσει την επικοινωνία […]

21 Αυγούστου, 2023ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Πόσους ανθρώπους με σωστά πτυχία δεν θα τους θέλατε με τίποτα στο διπλανό γραφείο; Πόσα τέλεια βιογραφικά δεν πέρασαν από τα χέρια σας για να καταλήξετε στην απόλυτη απογοήτευση; Αν απαιτούμε από τους άλλους να σκέφτονται «έξω από το κουτί», πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να αξιολογούμε τους ανθρώπους συμπληρώνοντας μικρά κουτάκια;  Μια σπουδαία συζήτηση στη […]

Στον συναρπαστικό κόσμο της Εστίασης, όπου η εξαιρετική εξυπηρέτηση και η αρτιότητα των πιάτων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας, υπάρχει ένα αόρατο, αλλά εξίσου σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο: η συνεχόμενη αποχώρηση των εργαζομένων. Το φαινόμενο αυτό, που μοιάζει να είναι συχνό και αναπόφευκτο, μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών. […]

Κι όμως συνέβη και αυτό στο Σεν Τροπέ, στη Γαλλική Ριβιέρα. Σερβιτόρος κυνήγησε τον πελάτη για ένα μεγάλο φιλοδώρημα. Ένας «πολύ πλούσιος Ιταλός» τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, σύμφωνα με την La Repubblica άφησε φιλοδώρημα 500 ευρώ στο εστιατόριο όπου είχε μόλις δειπνήσει, αλλά το ποσό δεν κρίθηκε ικανοποιητικό… Και έτσι […]

16 Αυγούστου, 2023ΓενικάΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Οι «NEETs», παιδιά της πανδημίας, απολαμβάνουν να μην έχουν καθημερινότητα και πίεση μιάς και όπως λένε «βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά» Η Ελίζα πήρε το απολυτήριο του σχολείου και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα. Η νεαρή Βερολινέζα εργάστηκε σε ένα καφέ και στη συνέχεια έκλεισε εισιτήριο για τη Χιλή με μια φίλη της. Λίγους μήνες αργότερα πήρε ένα εισιτήριο […]

Η διαχείριση των εργαζομένων αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας και της ομαλής λειτουργίας ενός εστιατορίου. Στον ανταγωνιστικό κόσμο της εστιατορικής βιομηχανίας, η σωστή επιλογή και διαχείριση των εργαζομένων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και ικανοποιητικών εμπειριών πελατών. Η πρώτη και ίσως πιο κρίσιμη φάση είναι η πρόσληψη εργαζομένων με τις […]

Στον πολυσύχναστο χορό της βιομηχανίας εστίασης, εκεί όπου η δημιουργικότητα, η γεύση και η φιλοξενία ανθίζουν, υπάρχει μια αθέλητη σκιά που επισκιάζει τα κέρδη των ιδιοκτητών: οι κλοπές από εργαζόμενους. Πίσω από τον ευγενή κόσμο των σερβιτόρων, των σεφ και του προσωπικού, οι κλοπές στα εστιατόρια αναπτύσσονται αθόρυβα, προκαλώντας απώλειες εκατομμυρίων κάθε χρόνο για τους […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ