Εργασιακά: Ένας στους 3 εργοδότες προβλέπει αύξηση του αριθμού εργαζομένων

12 Ιουνίου, 2019
Εργασιακά: Ένας στους 3 εργοδότες προβλέπει αύξηση του αριθμού εργαζομένων
Το 27 % ίων Ελλήνων εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το γ’ τρίμηνο

Εργασιακά: Ένας στους 3 εργοδότες προβλέπει αύξηση του αριθμού εργαζομένων

Το 27 % ίων Ελλήνων εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το γ’ τρίμηνο να διατηρούνται στο +20%, παραμένοντας αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο – αν και βελτιωμένες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της ManpowerGroup, οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν σταθερά θετικές προθέσεις προσλήψεων για το διάστημα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, με μόλις 3% να προ βλέπει μείωση, αλλά κι ένα αξιοσημείωτο ποσοστό, 69%, να μην περιμένει κάποια αλλαγή. Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα των κατασκευών και των μεταφορών & επικοινωνιών, με τους εργοδότες να καταγράφουν αισιόδοξες συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +29%. Οι εργοδότες του τομέα ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο & ύδρευση επίσης αναφέρουν υγιείς προθέσεις προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +28%, Μόνο με το ταίριασμα των σωστών ανθρώπων στη σωστή θέση μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη κάθε επιχείρησης ενώ οι εργοδότες στον τομέα της γεωργίας καταγράφουν τις πιο χαμηλές προοπτικές απασχόλησης +3%.

Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +21%, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν προοπτικές απασχόλησης +16%.

Οι εργοδότες τόσο στις μεγάλου όσο και στις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αναμένουν υγιή αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +34% και +29%, αντίστοιχα, ενώ οι προοπτικές για πς πολύ μικρές επιχειρήσεις διαμορφώνονται στο +10%.

Ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα που διαμορφώνονται από στοιχεία της αγοράς και τους πελάτες της ManpowerGroup δείχνουν ότι ο τομέας της ενέργειας συνεχίζει να δείχνει αυξητικές τάσεις, όπως επίσης και ο τομέας των κατασκευών ειδικά το επόμενο τρίμηνο.

Τονίζει δε ότι, παρά την πρόοδο που φαίνεται να υπάρχει στην αγορά, μόνο με το ταίριασμα των σωστών ανθρώπων στη σωστή θέση μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη κάθε επιχείρησης, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζομένων.

Η έρευνα της ManpowerGroup που διεξήχθη σε δείγμα περισσότερων των 59.000 εργοδοτών σε 44 χώρες αποκαλύπτει ότι οι εργοδότες αναμένουν αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων σε 43 από αυτές.

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζει αρνητικό πρόσημο στην κατάταξη των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης για το γ’ τρίμηνο του 2019. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εργοδότες σε 18 από τις 44 χώρες και επικράτειες αναφέρουν ενισχυμένες προοπτικές προσλήψεων, ενώ οι εργοδότες σε άλλες 18 καταγράφουν αποδυναμωμένα σχέδια προσλήψεων

Σε οκτώ χώρες δεν αναμένεται καμία αλλαγή, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται σε 12 χώρες και επικράτειες, επιδεινώνονται σε 26 και παραμένουν αμετάβλητες σε έξι. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες όπου καταγράφεται το ισχυρότερο κλίμα προσλήψεων.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η Ιαπωνία, η Κροατία, η Ταϊβάν, οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η Σλοβενία, ενώ οι πιο αδύναμες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στην Ουγγαρία, την Αργεντινή, την Ιταλία και την Ισπανία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους