Επιτυχία του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μείωση του Δημοτικού φόρου από 2% σε 0,5%.

10 Μαρτίου, 2018
Επιτυχία του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μείωση του Δημοτικού φόρου από 2% σε 0,5%.
Πέραν των υπομνημάτων που στείλαμε σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, δείξαμε και την θέλησή μας

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ. ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΣΤΑ Κ.Υ.Ε. από 2% σε 0,5%

Θεσσαλονίκη 20 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ. ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΑΠΟ 2% ΣΕ 0,5%.

Όσο μακρινό φάνταζε κάποτε το όνειρο της μείωσης του δημοτικού φόρου 2% έγινε πραγματικότητα. Το Σχέδιο Νόμου με τίτλο ‘’ Σύστημα άυλων τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, Φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις ‘’ που ψηφίστηκε καθ’ ολοκληρία στη Βουλή την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009, οδηγεί σε μια ουσιαστική οικονομική απαλλαγή του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από 1 Ιανουαρίου 2009 θα καταβάλουν στους Ο.Τ.Α. φόρο 0,5% και όχι 2%.

Πέραν των υπομνημάτων που στείλαμε σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, μια ασχολία στην οποία άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς ρίχνουν την αυλαία των προσπαθειών, θεωρώντας τα υπέρτατο όπλο για την διεκδίκηση. Για τον λόγο αυτό φυσικά, δεν έχουν καταφέρει τίποτα διότι στερούνται και θέληση αλλά και ικανότητα.

Εμείς όχι απλά συνεχίσαμε, αλλά σχεδιάσαμε στρατηγικά τις κινήσεις μας, χρησιμοποιώντας αήττητα νομικά επιχειρήματα, οικονομικά μεγέθη συγκριτικών μελετών και προτάσεις ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας απαλλαγμένης όμως από φόρους – χαράτσια και ανεδαφικές οικονομικές πολιτικές ώστε να δεχθούν να ικανοποιήσουν το αίτημά μας και μέσα στους διαδρόμους της Βουλής – έχοντας μόνιμη άδεια εισόδου, διότι τι θεσμική δύναμη θα είχαμε αν δεν μπορούμε να βρισκόμαστε αυτοπροσώπως στο μέρος που αποφασίζεται το μέλλον μας – δεν αφήσαμε να συζητηθεί τίποτε άλλο πέρα από τη μείωση του δημοτικού φόρου 2% σε 0,5% και την οικονομική εξυγίανση του κλάδου μας!

Ο Αγώνας ξεκίνησε το 2004 από τον μαχητή και οραματιστή Ηλία Καλιώρα Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΚΕΔΙ σήμερα, Εκδότη τότε, στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ενημερωνοντάς τον για την κατάφορη αδικία, ΜΟΝΟ ο κλάδος μας να πληρώνει 2% από τα ακαθάριστα έσοδα, στους ΟΤΑ, δεσμεύοντάς τον για την κατάργησή του. ΚΑΝΕΙΣ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν κατάφερε να δεσμεύσει πολιτικό με δημοσίευση των λεγομένων του, περί του Δημοτικού Φόρου 2% και 5%.

 

Γραφείο τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους