«Επιτήδειος» Γερμανός τουρίστας πήγε να εκβιάσει ξενοδοχείο της Ρόδου με αρνητικά σχόλια, αλλά… την πάτησε!

8 Σεπτεμβρίου, 2018
«Επιτήδειος» Γερμανός τουρίστας πήγε να εκβιάσει ξενοδοχείο της Ρόδου με αρνητικά σχόλια, αλλά… την πάτησε!
Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει συνηθισμένο φαινόμενο στις ιστοσελίδες αξιολόγησης των ξενοδοχείων να εμφανίζονται κακόβουλα σχόλια τουριστών.

 «Επιτήδειος» Γερμανός τουρίστας πήγε να εκβιάσει ξενοδοχείο της Ρόδου με αρνητικά σχόλια, αλλά… την πάτησε! 

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει συνηθισμένο φαινόμενο στις ιστοσελίδες αξιολόγησης των ξενοδοχείων να εμφανίζονται κακόβουλα σχόλια τουριστών. Όλο και περισσότεροι επισκέπτες μπαίνουν στον πειρασμό να αναρτήσουν αρνητικά σχόλια στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και να αξιολογήσουν αρνητικά τα ξενοδοχεία με στόχο να διεκδικήσουν αποζημίωση για τις απαίσιες διακοπές που πέρασαν. Μία τέτοια προσπάθεια ενός επιτήδειου Γερμανού τουρίστα, ο οποίος μέσω του Holiday Check έκανε εξευτελιστική κριτική σε πεντάστερο club resort στη Ρόδο, ανέδειξε η εφημερίδα Bild, σχολιάζοντας μάλιστα θετικά την απάντηση που έδωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, ο δυσαρεστημένος τουρίστας τον περασμένο Ιούνιο παρέμεινε για δύο εβδομάδες στο club resort στο Πλημμύρι μαζί με τη σύντροφό του και το μικρό τους γιο. Είχε όμως, όπως υποστήριζε ο ίδιος, πάρα πολλά παράπονα για το επίπεδο εξυπηρέτησης και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Το μακροσκελές αρνητικό του σχόλιο το ανήρτησε στο προφίλ του ξενοδοχείου στην ιστοσελίδα Holiday Check, και στο Facebook, όπου αντέδρασαν 2.000 άτομα (πλέον έχει κατεβεί το σχόλιο). Ανέφερε ότι όλη η οικογένεια αναστατώθηκε και έχασε τον ύπνο της, όταν στις 10 το βράδυ εκτοξεύθηκαν αιφνιδιαστικά πυροτεχνήματα. Το γεγονός ότι δεν φρόντισε το ξενοδοχείο να τους ενημερώσει για τη ρίψη των πυροτεχνημάτων εκ των προτέρων, το χαρακτηρίζει ως απρέπεια. Αναφέρει ότι ο διευθυντής στον οποίο απευθύνθηκε την επομένη τον ενημέρωσε ότι τα πυροτεχνήματα ανήκουν στο concept του ξενοδοχείου, κάτι το οποίο αναγράφεται και στα διαφημιστικά του φυλλάδια. Ο ύπνος της οικογένειας αναστατώθηκε όμως και πάλι ένα μεσημέρι, όταν οι κηπουροί τόλμησαν να κουρέψουν το γκαζόν με τη μηχανή. Το καζανάκι της τουαλέτας ήταν τόσο δυνατό που ξυπνούσε το παιδί, όταν κοιμόταν. Επίσης, στον δυσαρεστημένο πελάτη δεν άρεσε το γεγονός ότι το δωμάτιο διέθετε δύο μονά κρεβάτια και όχι ένα διπλό, όπως είχαν ζητήσει. 

Ακόμη ένα παράπονο που έκανε είναι ότι το παιδικό κρεβάτι ήταν από συνθετικό υλικό και δεν ήταν κατασκευασμένο από αυθεντικό ξύλο, κάτι που ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν αυτονόητο για ένα club resort αυτού του επιπέδου. Όσο για το επίπεδο του προσωπικού του πεντάστερου ξενοδοχείου, το χαρακτηρίζει κατώτερο του μετρίου. Ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τη σερβιτόρα που δεν μιλούσε ούτε αγγλικά, ούτε γερμανικά. Έντονα δυσαρεστημένος ήταν επίσης από το γεγονός ότι παντού γύρω από την πισίνα υπήρχαν νερά, ενώ τα ποτά στο μπαρ άφηναν μία αλμυρή επίγευση, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος. Οι πόρτες του δωματίου που έτριζαν φαίνεται πως τον εκνεύρισαν ακόμη περισσότερο. Στο τέλος μάλιστα προειδοποιούσε να μην επιλέξουν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και ειδικά τον tour operator και χάρισε μόλις ένα αστεράκι από τα πέντε στο club resort, το οποίο χαρακτήρισε ως υπερτιμημένο για τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και τις υποδομές του! 

H Bild κάνει λόγο για την ίσως πιο περιπετειώδη προσπάθεια τουρίστα να «αποζημιωθεί» για τις πολυτελείς του διακοπές. Εκθειάζει δε την απάντηση της διοίκησης του ξενοδοχείου που με περισσή ευγένεια, κάλεσε τον δήθεν δυσαρεστημένο τουρίστα να μην το επιλέξει ποτέ ξανά! Αίσθηση προκαλεί και το σκέλος της απάντησης που αναφέρεται στην «αξία» των υπαλλήλων: «Πώς καθορίζετε την αξία των υπαλλήλων μας; Με βάση την προϋπηρεσία, τη θρησκεία ή σύμφωνα με τις γλωσσικές δεξιότητες; Κατώτεροι; Γνωρίζετε την έννοια αυτών των λέξεων σε σχέση με τους ανθρώπους; Λυπούμαστε επίσης για τη διαμονή σας στο θέρετρό μας. Προφανώς επιλέξατε σκόπιμα ένα club resort με την πρόθεση να διεκδικήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ή έχετε λάβει εντελώς λάθος συμβουλές από το ταξιδιωτικό γραφείο σας», ήταν η απάντηση της διοίκησης του ξενοδοχείου που δεν έπεσε στην παγίδα του δήθεν απογοητευμένου επισκέπτη. 

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στέκεται πάντα δίπλα στις τουριστικές επιχειρήσεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ευχαριστήσουν τους πελάτες για να περάσουν ποιοτικές διακοπές στη χώρα μας. Συγχαίρουμε κι εμείς με τη σειρά μας την εύστοχη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση του ξενοδοχείου στη Ρόδο απέναντι στις άδικες κατηγορίες του «πονηρού» τουρίστα. 

Κι επειδή τέτοια φαινόμενα από επιτήδειους τουρίστες είναι ολοένα και περισσότερα, αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης φιλοξενίας ή εστίασης και αντιμετωπίζεται ανάλογες εκβιαστικές συμπεριφορές, απευθυνθείτε ΣΗΜΕΡΑ στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ για να λάβετε βοήθεια!

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους