• 2004
 • 2005
 • 2006
 • 2007
 • 2008
 • 2009
 • 2010
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2014
 • 2015
 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
2004
 • Ήμασταν πρωτοπόροι στην αμεσότητα με τα μέλη μας, από την αρχή. Υπήρξαμε το μοναδικό Πανελλήνιο Σωματείο που εξυπηρετούσε τα μέλη του 24 ώρες το 24ωρο. Απόδειξη αυτού είναι η χρήση του τηλεφωνικού κέντρου 801 11 242424Ο κάθε εξωτερικός συνεργάτης ενημέρωσης μελών, είχε ειδική επίσημη ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.
 • Επειδή η ανάπτυξη στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην τεχνολογία, δημιουργήσαμε μία σύγχρονη ιστοσελίδα για τα δεδομένα της εποχής.
 • Ξεκινήσαμε με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Προγράμματος Ανάπτυξης, αναζητώντας εξ αρχής Χορηγούς, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε πουθενά τον κλάδο μας.
 • Είχαμε στην ιστοσελίδα μας ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ για να εγγράφονται οι Εξωτερικοί συνεργάτες μας. Αποκτήσαμε Τράπεζα Βιογραφικών.
 • Δημιουργήσαμε και ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ κατάλληλης και εύχρηστης και για τους εξωτερικούς συνεργάτες.
 • Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε Νομικό Πανελλαδικό Δίκτυο. Γι΄αυτό προβήκαμε σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.
 • Προωθούσαμε όλα τα θέματα, δίνοντας τα κατάλληλα εργαλεία προώθησης σε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες. Λεπτομερώς αναλύονταν οι λόγοι που πρέπει κάθε κατάστημα, να γίνει μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Κάλεσμα και στον Ξενοδοχειακό κλάδο.
 • Είχαμε στη διάθεσή μας τα αρχεία όλων των Δήμων.
 • Δείτε σε τι μορφή έφευγαν τα χιλιάδες News Letters ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης.
 • Πάντα καινοτόμος. Έδινε λύσεις και ευκαιρίες σε όλους ξεχωριστά τους συνεργάτες του. Υπήρχε ομάδα Συμβούλων Επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύνθημά μας ΠΑΣΚΕΔΙ και ΕΞΕΛΙΞΗ.
 • Δώσαμε τεράστια έμφαση στην Επαγγελματική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, υπήρχε Ομάδα προληπτικής ασφαλιστικής, υπήρχαν χρηματοδοτικά προγράμματα, κάναμε Στατιστικές έρευνες κοινωνικού περιεχομένου και αναπτύξαμε πρώτοι την διαδικτυακή έκθεση προμηθευτών. Δείτε εδώ
 • Καλωσορίζαμε πάντα το κάθε μέλος μας με προσωπική επιστολή μέσω Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Με γραπτό αίτημα (Α.Π. 103/3-11-2004), ο ΠΑΣΚΕΔΙ, ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης,  την Διαχείριση της ανατύπωσης και της διανομής ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στον κλάδο, των ‘’οδηγού υγιεινής για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, διασκέδασης και ζαχαροπλαστικής’’, της  αφίσας και του ‘’εγχειριδίου βασικών αρχών υγιεινής’’ του ΕΦΕΤ, που η ΠΟΕΣΕ τα πουλούσε και συνεχίζει να τα πουλά στον κλάδο προς 22 Ευρώ το σετ. Στις 17 Ιανουαρίου 2005 το ΠΑΣΚΕΔΙ με επιστολή του στον ΕΦΕΤ κατακεραυνώνει την ΠΟΕΣΕ και κατηγορεί ανοικτά τον ΕΦΕΤ για συγκάλυψη και στην απόφαση 5/21-1-2005 του ΕΦΕΤ, δίδεται η έγκριση στο αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, να τα διανείμει μέσω των περιοδικών και μέσων προβολής που διαθέτει. Μετά από αυτή την πρώτη νίκη του ο ΠΑΣΚΕΔΙ, δέχεται επίθεση από την ΠΟΕΣΕ, γιατί χάνει έσοδα και με ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ, προσπαθεί να διαλύσει το ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά στο Δικαστήριο που ακολουθεί δικαιώνεται το ΠΑΣΚΕΔΙ. Στο συγκεκριμένο Δικαστήριο εξουσιοδοτημένοι μάρτυρες από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ ήταν οι: Μπουραζάνης Χαράλαμπος Πρόεδρος του Σωματείου Δράμας, Παππάς Αντώνιος Πρόεδρος του Σωματείου Έδεσσας, Τσαπατσάρης Γρηγόριος Πρόεδρος του Σωματείου Γρεβενών, Αθανασούλας Μιχαήλ Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνης, Χατζηβλασίου Θεοδόσιος Ταμίας του Σωματείου Κομοτηνής, Γκόφας Παναγιώτης Μέλος του Σωματείου Θεσσαλονίκης.
 • Ο ως άνω μάρτυρας υπέρ της ΠΟΕΣΕ και κατά του ΠΑΣΚΕΔΙ, Γκόφας Παναγιώτης, Μέλος του Σωματείου Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ιδιοκτήτης της γνωστής ψαροταβέρνας ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ, πριν από 1,5 χρόνο ήταν Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ για 3 συνεχόμενα χρόνια, αλλά τον εξανάγκασε το Δ.Σ. να παραιτηθεί του αξιώματός του, 3 μήνες μετά την νέα επανεκλογή του, επειδή, από μια μαγνητοφωνημένη κασέτα που άκουσαν, πείστηκαν πως ο Γκόφας διέπραξε υπεξαίρεση, που προέρχονταν από την πώληση των Εγχειριδίων του ΕΦΕΤ, διαβάστε και το ΕΞΩΔΙΚΟ που του έστειλαν, μετά από ένα δικό του που τους κοινοποίησε. Την επίμαχη κασέτα άκουσαν και γνώριζαν το περιεχόμενό της οι: Ζηνέλης Κωνσταντίνος Ά΄Αντπρόεδρος (Χαλκίδα), Τσάκος Ιωάννης Β΄Αντιπρόεδρος (Πειραιάς), Καββαθάς Γιώργος Γενικός Γραμματέας (Αγία Παρασκευή Αθήνα), Μαρμαγκιώλης Ευάγγελος Ταμίας (Αλμυρός Βόλου), Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας (Τρίκαλα), Βάσιος Νικόλαος Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων (Άρτα), Σταυρόπουλος Ιωάννης Υπεύθυνος Τύπου και Ενημέρωσης (Πάτρα), Τσαπατσάρης Γρηγόρης Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων (Γρεβενά), Αθανασός Απόστολος Μέλος (Βόλος), Αργυρόπουλος Αργύρης Μέλος (Κομοτηνή), Κουζούπης Ιωάννης Μέλος (Σύρος), Παναγιώτου Χρήστος Μέλος (Εξοχικά Αθήνα). Απόντες ήταν ο κατηγορούμενος Γκόφας Παναγιώτης Πρόεδρος (Θεσσαλονίκη) και ο Παππάς Αντώνης Υπεύθυνος Κοινωνικού Τομέα (Έδεσσα). Οι ως άνω κύριοι, αφού άκουσαν την κασέτα και πείστηκαν πως ο Πρόεδρός τους υπέπεσε στο οικονομικό σκάνδαλο, όφειλαν να τον καταγγείλουν στον Εισαγγελέα, αλλά επειδή ο Γκόφας είχε υπογράψει μάλλον Συμβάσεις με πολλά χρήματα, (που θα τα έχαναν), όπως το Σήμα ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα με τεράστια Κρατική χρηματοδότηση 300.000.000 δραχμών, η Σύμβαση με τους Οργανισμούς GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, με ΄΄προμήθεια΄΄ 3% σε κάθε εγγραφή καταστήματος, από τα στοιχεία μελών που ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν στους Οργανισμούς, σύμφωνα με το Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν, προτίμησαν δια ψηφοφορίας να μην τον καταγγείλουν, αλλά να διαδώσουν πως αποχώρησε για προσωπικούς και οικογενειακούς του λόγους. Από όσους άκουσαν την επίμαχη κασέτα, γνώριζαν την πράξη του Γκόφα, αλλά την απέκρυψαν, δείτε την σημερινή τους εξέλιξη, μερικών εξ΄αυτών, αλλά και του ίδιου του Γκόφα. Εξέλιξη, που αν έστελναν τον Γκόφα στον Εισαγγελέα, δεν θα υπήρχε.
 • 1) Καββαθάς Γιώργος, (από Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ), Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρος ΠΟΕΣΕ, προώθησε τον Γκόφα για την ραγδαία εξέλιξή του, αφού φρόντισε να αποκρύψει πάση θυσία το σκάνδαλο.
 • 2) Γκόφας Παναγιώτης (από κατηγορούμενος για υπεξαίρεση), με την προώθηση και τις ευχές του Γιώργου Καββαθά, χρίστηκε Πρόεδρος της ΕΟΚΕ, Πρόεδρος της μικτής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας της ΕΟΚΕ, Πρόεδρος του Σωματείου ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, μέλος ξανά της ΠΟΕΣΕ και παρ΄ολίγον Πρόεδρος, πρώην υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμαριάς.
 • 3) Αργυρόπουλος Αργύρης τ. Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Για χρόνια μοναδικός «μάρτυρας» του Γκόφα στα Δικαστήρια που ακολούθησαν. Εξάλλου ήταν ο μόνος που δήλωσε σε Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ Γκοφικός
2005
 • Προσκληθήκαμε από το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bar της Μυκόνου, προκειμένου να τους υποστηρίξουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που είχαν τα καταστήματα της Μυκόνου σχετικά με το ωράριο λειτουργίας το οποίο ήταν μέχρι τις 3:30 πμ. Στείλαμε επιστολή με ΘΕΜΑ: ΄΄Ο ΠΑΣΚΕΔΙ στο πλευρό των Κέντρων Διασκέδασης Μυκόνου΄΄, στα Υπουργεία, Εσωτερικών, Αιγαίου, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού. Το ΠΑΣΚΕΔΙ ετοίμασε πλήρη φάκελο με προτάσεις και καλέσαμε στην Μύκονο τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, ο οποίος σε μία μέρα (αν και θερινή περίοδος), εξέδωσε Υπουργική Απόφαση επιβάλλοντας το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ για τα μαγαζιά των τουριστικών περιοχών της Ελλάδος. Δείτε το συγκεκριμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που στείλαμε.  Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούσαν μέχρι τις 4:30 πμ. Ο τύπος της εποχής έγραψε: ‘’Το ΠΑΣΚΕΔΙ, σε συνεργασία με το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bars Μυκόνου, των τοπικών Δημοτικών και Αστυνομικών Αρχών, έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μετά από πολύωρη συζήτηση με τον υπουργό κ. Γ. Βουλγαράκη, βρήκαν από κοινού την χρυσή τομή. Μέχρι τις 30/09/05 τα Κέντρα Διασκέδασης και bars Μυκόνου θα λειτουργούν με το Ολυμπιακό ωράριο. Μετά από αυτή την επιτυχία, το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης και bars Μυκόνου σε έκτακτη γενική συνέλευση απεφάσισε ομόφωνα να ενταχθούν όλα τα μέλη του στο ΠΑΣΚΕΔΙ’’.
 • ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΕΣΕ κατά ΠΑΣΚΕΔΙ. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ απαρτιζόμενο από τους: Κωνσταντίνο Ζηνέλη Πρόεδρο, Δημήτριο Παναγιωτόπουλο Α΄Αντιπρόεδρο, Ιωάννη Τσάκο Β΄Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Καββαθά Γενικό Γραμματέα, Απόστολο Αθανασό Ταμία, Γεώργιο Κουράση Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Βάσιο Υπεύθυνο Κινητοποιήσεων, Αντώνιο Παππά Υπεύθυνο Κοινωνικού Τομέα, Γρηγόριο Τσαπατσάρη Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννη Σταυρόπουλο Υπεύθυνο Τύπου και Ευάγγελου Μαρμαγκιώλη, Αργύριου Αργυρόπουλου, Ιωάννη Κουζούπη, Χρήστου Παναγιώτου, Κωνσταντίνου Βαμβακά Μελών Δ.Σ. μηνύει τον ΠΑΣΚΕΔΙ, αλλά επειδή είχε εκδοθεί η ΑΘΩΩΤΙΚΗ υπέρ υμών ΑΠΟΦΑΣΗ της ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣαναγκάσθηκαν να αποσύρουν την ΜΗΝΥΣΗ, διότι θα έχαναν και αυτήν, αφού στηρίζονταν στο ίδιο σκεπτικό. Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που στείλαμε στα ΜΜΕ
 • Το ΠΑΣΚΕΔΙ άρχισε να ενημερώνει τον κλάδο για τα επικίνδυνα συνδικαλιστικά ρεύματα (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) που έστελναν στα μαγαζιά Εστίασης τους οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ (τότε, τον σημερινό GEA), έναντι αμοιβής. Διαβάστε δημοσιεύματα των ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Διαβάστε στα επίσημα Πρακτικά της ΠΟΕΣΕ, τι έλεγαν στο Συμβούλιο, λίγο πριν υπογράψουν την ανανέωση Σύμβασης με GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Δείτε πως πήραν την απόφαση, ελαφρά τη καρδία, να παραδίδουν τα στοιχεία των μελών τους, έναντι προμήθειας 3% σε κάθε πληρωμή που θα γίνονταν στους Οργανισμούς από οποιοδήποτε κατάστημα Εστίασης. Αφού διαβάσετε όλα αυτά, τότε θα καταλάβετε ποιοι είναι οι αίτιοι που γέμισε ο κλάδος με ΑΓΩΓΕΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ Ασφαλιστικών Μέτρων πολλών χιλιάδων Ευρώ. Για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την συνέχεια των Πρακτικών της ΠΟΕΣΕ, για το τι έλεγαν στο Δ.Σ., πίσω από την πλάτη σας, ας διαβάσουν εδώ. Προκειμένου να υπογράφουν Συμβάσεις, έπρεπε να δείχνουν δύναμη, γι΄αυτό διέδιδαν συνήθως πως εκπροσωπούν 150 Σωματεία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 29 Σωματεία.
 • Με ΑΙΤΗΣΗ ζητάμε από την ΑΕΠΙ τους επίσημους ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ της.
 • Οι τιμοκατάλογοι της ΑΕΠΙ το 2005, που στάλθηκαν μετά από την ως άνω ΑΙΤΗΣΗ. Κάντε συγκρίσεις.
 • Διαβάστε την ΄΄σπάνια΄΄ ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΄΄ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ΄΄. Θα ενημερωθείτε πλήρως για όλες τις ατασθαλίες της ΠΟΕΣΕ, πίσω από την πλάτη σας. Εδώ θα μάθετε ποιος είναι η αιτία, που εδώ και τόσα χρόνια σας κυνηγάει ο GEA. Ο GEA που δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του ήταν εκτός μάχης, αλλά η ΠΟΕΣΕ, προκειμένου να εισπράττει ΄΄προμήθειες΄΄, του έδωσε το χρυσό κλειδί της Εστίασης. Δείτε την μυστική Σύμβαση σε βάρος σας και πράξτε κατά συνείδηση. Τα ονόματα με τις φωτογραφίες που είδατε, διοικούν και σήμερα, πολλοί δε από αυτούς αναρριχήθηκαν σε αξιώματα, όπως ο σημερινός Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Καββαθάς Γιώργος, αλλά και ο Πρόεδρος ΕΟΚΕ στις Βρυξέλλες Γκόφας Παναγιώτης.
 • Ήμασταν σε συνεχή επαφή με τους Δήμους όλης της Χώρας. Στέλναμε ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος μας.
 • Διευκρινήσεις σχετικά με την δράση και σύσταση του ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
 • Πρώτη επίσημη ΠΡΟΤΑΣΗ για ανεύρεση χορηγών.
 • Με ΕΠΙΣΤΟΛΗ προτρέπουμε όλους τους προμηθευτές του κλάδου, να προσφέρουν Δωροεπιταγές και δωροπροσφορές, που θα διανέμονται κάθε εβδομάδα σε 300 έως 500 επιχειρηματίες του κλάδου μας.
 • Με το σύνθημα ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΣΚΕΔΙ στείλαμε χιλιάδες επιστολές σε όλη την Ελλάδα.
 • Προκειμένου να διευκολύνουμε σε γνώσεις, τους εξωτερικούς συνεργάτες μας, σχεδιάσαμε ειδικό έντυπο ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝεπίσης διέθεταν ειδικά ΕΝΤΥΠΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣενώ είχαν ήδη παρακολουθήσει στοχευμένο σεμινάριο, βασιζόμενο σε ύλη που την έπαιρναν μαζί τους μετά το πέρας του σεμιναρίου εκπαίδευσης και λεγόταν ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΛΩΝ.
2006
 • Μετά από 2 ετών πιέσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ, το Υπουργείο Εσωτερικών δια του τότε Υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου, υπογράφει την περιβόητη Υπουργική Απόφαση ‘’Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος’’ Κ.Υ.Α. 10551/26-2-2006 (ΦΕΚ 246/Β/26.02.2007).
 • Ένας από τους στόχους μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, προκειμένου να καλύψουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο κλάδος μας. Σχεδιάσαμε και Ειδική Σύμβαση Συνεργασίας με Λογιστές.
 • Τα στελέχη ανάπτυξης και έρευνας, εκπόνησαν και προώθησαν ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με τα ΜΑΚΡΟ, τον μεγαλύτερο προμηθευτή του κλάδου μας. Ξεχωριστό επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης του ΠΑΣΚΕΔΙ εντός των χώρων ΜΑΚΡΟ, αλλά και ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΚΡΟ μέσα από δραστηριότητες και δυνατότητες του ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • Διαθέταμε στα αρχεία μας τις λίστες όλων των Διαφημιστικών εταιρειών.
 • Με τις ίδιες ενέργειες επεκτάθηκε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
 • Μία ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ προσέγγιση των Δημάρχων όλης της χώρας, με πρωτοποριακό κίνητρο.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς όλους τους Προμηθευτές. ΓΝΩΡΙΣΤΕ τον ΠΑΣΚΕΔΙ
 • Ζητάμε με ΕΠΙΣΤΟΛΗ, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης μη μόνιμη σκεπαστή κατασκευή στην Πλατεία Αριστοτέλους.
 • Ζητήσαμε έγγραφες προσφορές για την κατασκευή νέου site. Δείτε την προσφορά από την εταιρεία ARTOO, την προσφορά από την εταιρεία ERGOBYTE, την προσφορά από την εταιρεία IPS, την προσφορά από την εταιρεία WEBONEτην προσφορά από την εταιρεία MASCOT. Καταλήξαμε και αναθέσαμε την κατασκευή του νέου site στην εταιρεία MASCOT. Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ του site.
 • Ανακοινώνεται η έκδοση περιοδικού με διακριτικό τίτλο ΄΄150.000΄΄, όσα είναι δηλαδή και τα καταστήματα Εστίασης σε όλη την Ελλάδα.
 • Η ανάπτυξη της ιστοσελίδας μας ήταν εξωπραγματική για τα δεδομένα συνδικαλιστικού οργάνου.
 • Club Καταναλωτών. Για την ασφάλεια των καταναλωτών και την βελτίωση της κοινωνίας μας. όσοι καταναλωτές συμμετείχαν, απαντώντας στις στατιστικές έρευνες, είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με δώρα μέχρι και 10.000 ευρώ.
 • Σύλληψη ιδέας δημιουργίας DATA BANK εργαζομένων στον κλάδο της Εστίασης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, ούτως ώστε να βρίσκουν εργασία άμεσα.
2007
 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. O ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. έχει συγκεκριμένες θέσεις ώστε o μεγαλύτερος κλάδος της χώρας να πάψει να είναι ο πλέον ευάλωτος σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
 • Ξενοδοχείο MACEDONIA PALACE: Διοργάνωση ημερίδας με θέμα ”Έρχεται δια νόμου Ολική απαγόρευση καπνίσματος”. Ήμασταν οι πρώτοι που ξεκινήσαμε την ενημέρωση για τον κίνδυνο που ερχόταν. Και με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Μετά το πέρας της ημερίδας, έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Από την κοπή της πίτας στο MACEDONIA PALACE. Η ομάδα του ΠΑΣΚΕΔΙ. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος Νίκη Κωνσταντίνου

 • Με τις πιέσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία, κατορθώσαμε και αυξήσαμε το ωράριο έως τις 5.00 πμ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου και μετά.
 •  Yπογράφουμε συμφωνία με την ΕΓΝΑΤΙΑ TV  στην Θεσσαλονίκη και ξεκινήσαμε την εβδομαδιαία ωριαία τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο ”Τρώγοντας και πίνοντας”, που παρουσίαζε η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Νίκη Κωνσταντίνου, με θέματα που αφορούσαν τον κλάδο και με καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα. Η εκπομπή είχε μεγάλη απήχηση και διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο.

 • ’PASKEDI MEMBER CARD’’. Με αυτή την κάρτα θα μπορούν οι καταναλωτές Έλληνες και ξένοι (τουρίστες – αλλοδαποί, ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. βρίσκεται σε επαφή με όλους τους tour operators του εξωτερικού), να διασκεδάζουν στα χιλιάδες καταστήματα, χειμώνα-καλοκαίρι (φαγητό και ποτό), μέλη του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. σε όλη την Ελλάδα, με έκπτωση 10-20% επί του τιμοκαταλόγου. Επειδή ΄΄όλοι έχουν δικαίωμα στη διασκέδαση΄΄.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ συμμετέχει στην Έκθεση Οίνων και Ποτών DETROP. Χιλιάδες καταστηματάρχες και όχι μόνο επισκέφθηκαν το Stand προκειμένου να γνωριστούμε από κοντά.

Με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Καλιώρας στην DETROP

2008
 • Mε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε όλα τα ΜΜΕ ενημερώνουμε τον κλάδο για την δράση των Οργανισμών GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ (σημερινό GEA).
 • ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ. Πλήθος κόσμου προσήλθε στην κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χρ. Τσακίρης του Δήμου Σταυρούπολης. Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 • Προτρέψαμε, τους προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών του τεράστιου κλάδου μας, να καταθέσουν τις προσφορές τους, μόνο για τα ΜΕΛΗ του ΠΑΣΚΕΔΙ , δηλαδή εκπτώσεις από τους τιμοκαταλόγους τους (είτε όλων των προϊόντων – παροχών υπηρεσιών τους ή και μέρους αυτών). Αυτή μας η ενέργεια έδωσε αποτέλεσμα και συνεχίζει να δίνει. Τα μέλη μας το ξέρουν και απολαμβάνουν καθημερινά ειδικές τιμές στις αγορές τους. Συνεχίζουμε πιο έντονα τώρα τις προσπάθειες.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον κλάδο της Εστίασης. Η διαπίστωση της ‘μη επίλυσης χρόνιων προβλημάτων’ ήταν που μας έφερε μπροστά στην απόφαση της ίδρυσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ‘ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’ που ευελπιστούμε να γίνετε μέλη του, όπως χιλιάδες άλλοι.
 • Στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου, αναφέρει μερικά από τα πλέον καυτά προβλήματα, που ταλαιπωρούν τον κλάδο της Εστίασης.

 • Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. στην προσπάθειά του να ενημερώσει τον τεράστιο κλάδο των επιχειρηματιών καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης ανά την Ελλάδα, απέστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ, προκειμένου να τους κατευθύνει σε σωστά Νομικά μονοπάτια, που οδηγούν στην ΑΜΕΣΗ επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που τους βασανίζουν, προτρέπει όλα τα ΜΜΕ να προγραμματίσουν μία ενημερωτική εκπομπή για καυτά θέματα που αφορούν εκατοντάδες καταστηματάρχες Εστίασης, με καλεσμένη την Πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. κ. Νίκη Κωνσταντίνου
 • ΑΙΤΗΣΕΙΣ στους Δήμους, για ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ σε καταστήματα μέλη μας.
 • ΑΙΤΗΣΕΙΣ στους Δήμους για ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στους εξωτερικούς χώρους μέχρι 50db.
 • Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ από τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος ένεκα της απεργίας της Δ.Ε.Η..
 • Έναρξη συνεργασίας με ALL RESTAURANT. Φθηνότερες τιμές χρέωσης στην διαφημιστική προβολή των μελών μας.
 • ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ COCA COLLA. Η στρατηγική συμμαχία του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. με την COCA COLLA μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση στις επιλογές των επιχειρηματιών της εστίασης και της διασκέδασης, αυτών που σεις αποκαλείτε ‘’κρύα αγορά’’.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ευρισκόμενος σε κατάσταση οργάνωσης δικτύου εξυπηρέτησης των μελών του ανά την Ελλάδα επιθυμούσε να συνεργαστεί με νομικούς και νομικές εταιρίες, σε κάθε Πόλη της χώρας, οι οποίοι θα μελετούσαν ιδιαίτερα θέματα του κλάδου και θα βοηθούσαν τα μέλη του έναντι αμοιβής όποτε υπήρχε ανάγκη.
 • Εκατοντάδες μέλη μας από την Δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, μας παραπονέθηκαν για υψηλές χρεώσεις στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του μήνα Ιούλιου από την ΔΕΗ. Πήγαμε από κοντά να δούμε τι συμβαίνει και διαπιστώσαμε την εξής απάτη από πλευράς ΔΕΗ. Δείτε την
 • Η θέση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην δολοφονία, μετά από καυγά, του τουρίστα στην Μύκονο. Ο σύνδεσμός μας, καταδικάζει οποιαδήποτε εν γένει εκδήλωση βίας εις βάρος των θαμώνων των κέντρων διασκέδασης και εστίασης, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει το φυσικό δικαίωμα των ιδίων των θαμώνων για ασφαλή διασκέδαση και ψυχαγωγία τους. Κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο άλλωστε και με τους κανόνες του δικαίου.
 • Η θέση του ΠΑΣΚΕΔΙ στο θέμα που προέκυψε με τα ”μπόμπα” ποτά. Ο Σύνδεσμός μας καταδικάζει τους ασυνείδητους επιχειρηματίες, αν υπάρχουν, που εν γνώσει τους προσφέρουν ‘’μπόμπες’’ ποτά στους θαμώνες τους, αλλά δεν μπορούν κάποιοι ελάχιστοι να γίνονται ‘’μπόμπες’’ στα χέρια ορισμένων καλοθελητών και να σκάνε μέσα στις επιχειρήσεις 50.000 και πλέον σωστών και έντιμων επιχειρηματιών που σέβονται και εκτιμούν τον καταναλωτή. Εάν έχετε στοιχεία κύριοι κυβερνώντες, σφραγίστε τα ένοχα καταστήματα. Είναι τόσο απλό.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ. Ο κλάδος μας δυστυχώς εδώ και χρόνια ‘’βομβαρδίζεται’’ ανελέητα από το φασιστικό καθεστώς της ΑΕΠΙ Α.Ε., που με την συνεργασία Εισαγγελέων, Αστυνομίας και Ο.Τ.Α., εγκλώβισαν τις επιχειρήσεις μας, που αναγκάζονται να παίζουν, όσο αντέχουν, το δικό τους μακάβριο παιχνίδι.
 • Η αντιμετώπιση του ΠΑΣΚΕΔΙ σοβαρού θέματος επιχειρηματιών του Δήμου Θερμαϊκού, από την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Υπόμνημα
2009

Το ΠΑΣΚΕΔΙ καταγγέλλει στον Εισαγγελέα τον Δήμαρχο Σταυρούπολης (τώρα Παύλου Μελά), διότι δια μέσου της Δημοτικής του επιχείρησης, διοργάνωσε πάρτι, που το ονόμασε Patirdi Party, σε αίθουσα Στρατοπέδου με είσοδο 10 Ευρώ, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την καταγγελία κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλιώρας Ηλίας και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διενεργήθηκαν αυτόφωρες διαδικασίες σε 2 Αντιδημάρχους, αλλά και στον Δήμαρχο.

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, λίγο πριν την ψήφιση του Νόμου κατάργησης του Δημοτικού Φόρου 2% σε 0,5%.
 • Με την από κοινού συνεργασία Κυβέρνησης και ΠΑΣΚΕΔΙ λύθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα αυτού του κλάδου. Μειώθηκε ο Δημοτικός Φόρος από 2% σε 0,5%. Νόμος 3756/2009 ΦΕΚ 53/Α’/31.3.2009. ‘’Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις’’. Ο Αγώνας ξεκίνησε το 2004 από τον μαχητή και οραματιστή Ηλία Καλιώρα Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΚΕΔΙ σήμερα, εκδότη τότε, στο γραφείο του μετέπειτα πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, (Διαβάστε την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ), για να πάψουν ειδικά οι ΠΟΕΣΙΤΕΣ, να ισχυρίζονται πως αυτοί μείωσαν τον Δημοτικό Φόρο από 2% σε 0,5%. Ο κ. Καλιώρας, ενημέρωσε τον προσωπικό του φίλο και τέως Πρωθυπουργό, για την κατάφορη αδικία, ότι ΜΟΝΟ ο κλάδος μας πλήρωνε 2% από τα ακαθάριστα έσοδα, στους ΟΤΑ, δεσμεύοντάς τον για την κατάργησή του. ΚΑΝΕΙΣ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν κατάφερε να δεσμεύσει πολιτικό με δημοσίευση των λεγομένων του, περί του Δημοτικού Φόρου 2% και 5%. Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το αίτημα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μέσω του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλλιώρα Ηλία (Πρακτικά Βουλής Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, κατάθεση αναφορών Νο 27).
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ με υπόμνημα που κατέθεσε στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ζητά να συμπεριληφθούν στην μείωση του Δημοτικού Φόρου και τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.
 • Επίσης ενημερωθείτε από τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης για τον Αγώνα που έδωσε το ΠΑΣΚΕΔΙ με όλους τους Δημάρχους της Χώρας και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο των Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
 • Ανακοινώσαμε στα ΜΜΕ και αναρτήσαμε στο site μας την paskedi club, την εκπτωτική κάρτα που ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ θα διανέμεται από το ΠΑΣΚΕΔΙ στους χιλιάδες καταναλωτές, όπου από την λίστα μελών μας, θα μπορούν να επιλέγουν ανά περιοχή, καταστήματα που προσφέρουν ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από τους ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ τους, σε επιλεγμένες και προσυμφωνημένες ώρες και ημέρες.  Πώς θα πας για φαγητό με την paskedi Club.  Πώς θα πας για clubbing, ποτό ή καφέ με την paskedi Club. Πώς θα βγεις για νυχτερινή διασκέδαση με την paskedi Club.
 • Τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, από τον Απρίλιο 2009 στον 3ο όροφο της οδού Χειμάρας 30 στην περιοχή Μπότσαρη της Θεσσαλονίκης.

Γραφείο Προέδρου κ. Νίκης Κωνσταντίνου

Χώρος Συνεδριάσεων Δ.Σ.

Χώρος Σεμιναρίων εκπαίδευσης

Υποδοχή κοινού – Γραμματεία

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε διάφορους φορείς Τουρισμού με θέμα: ‘’Διευκρινήσεις για την Νόμιμη ύπαρξη ή μη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ’’, με κατά δήλωση εκπρόσωπού της κ. Τσουκανάρα Νικολάου.
 • ΚΑΛΕΣΜΑ των καταστημάτων Εστίασης της Θεσσαλονίκης, για ΔΩΡΕΑΝ φαγητό στους ΑΠΟΡΟΥΣ ΦΙΤΗΤΕΣ. Σκέψου πως αντί να πετάξεις φαγητό, αντί να κρατήσεις μια κουταλιά καφέ, το δίνεις σε αυτούς που στρέφουν τους πολίτες με το μέρος σου, αφοπλίζουν την πολιτεία και σου αυξάνουν την πελατεία.
 • Τον ίδιο μήνα ανακοινώσαμε σε όλα τα ΜΜΕ ότι τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη προσφέρουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ φαγητό και καφέ στους ΑΠΟΡΟΥΣ φοιτητές της Θεσσαλονίκης.

Δείτε πως παρουσίασαν το θέμα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ο κ. Παπαδάκης Γιώργος και στον ALPHA ο κ. Μάνεσης.

Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης.

 • Βράβευση του ΠΑΣΚΕΔΙ και της Προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Νίκης για την πρωτοβουλία με τους άπορους φοιτητές, από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Μάνθου. 
 • Στην πορεία η συνεργασία ΠΑΣΚΕΔΙ και Α.Π.Θ. επεκτάθηκε σε ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 20% έως 40% αρχής γενομένης από 1 Σεπτεμβρίου 2010 έως την 30 Ιουνίου 2011, για 105.000 φοιτητές και 1000 άτομα προσωπικό των Πανεπιστημιακών Σχολών της Θεσσαλονίκης από τα καταστήματα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη.
 • Δείτε το company profile του ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • 1 Ιουνίου 2009. Ημερίδα στο GRAND HOTEL με θέματα που αφορούν τον κλάδο. Δείτε το ΠΑΝΩ της ημερίδας με τους χορηγούς.
 • Προκειμένου να επικοινωνούμε με τα μέλη μας, να έχουμε την πλήρη διαχείριση τους εύκολα με σωστή καταγραφή των στοιχείων τους, να τους ενημερώνουμε για νέες υπηρεσίες και προϊόντα μέσω προμηθευτών που μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα τους, εγκαταστήσαμε στο server μας ειδικό λογισμικό SRS-SRM από την Εταιρεία MANAGER OFFICE. ΠΡΟΣΦΟΡΑ MANAGER OFFICE
 • Κατορθώσαμε σχεδόν την απελευθέρωση του ωραρίου, αφού ξεπεράσαμε το όριο του Σεπτεμβρίου και πλέον από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 4:30 πμ σε όλες τις περιοχές της χώρας, Υπουργική Απόφαση υπ.αρ. 1011/22/28-ε΄ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1334/Β στις 3 Ιουλίου 2009Διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ .
 • Με την συνεργασία του Νομικού μας τμήματος, στραφήκαμε εναντίον του Νόμου Αβραμόπουλου Ν. 3730/2008, περί καπνιζόντων, με ομαδικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα, αν και έληξε το χρονικό περιθώριο των καταθέσεων, εμείς να συνεχίζουμε τις καταθέσεις, με το αιτιολογικό των ‘’πρόσθετων παρεμβάσεων’’. 45 ημέρες περίπου μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, ο επιχειρηματίας είχε στα χέρια του ακριβές αντίγραφο του δικογράφου και λειτουργούσε η επιχείρησή του ως καπνιζόντων, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε εκκρεμοδικία. Τον Οκτώβριο του 2010 ορίστηκε δικάσιμος, αλλά ήταν άνευ ουσίας, διότι καταργήθηκε ο Νόμος Αβραμόπουλου, με τον Νόμο της Ξενογιαννακοπούλου.
 • Δικαιολογητικά που ζητούσε το Νομικό μας τμήμα για ομαδικές προσφυγές στο ΣτΕ εναντίον του Νόμου 3730/2008 περί ολικής απαγόρευσης καπνίσματος.
 • Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ (σημερινός GEA) στρέφονται Δικαστικά εναντίον μας με ΑΓΩΓΗ διεκδικώντας αποζημίωση 290.000 Ευρώ από το Δ.Σ. του ΠΑΣΚΕΔΙ, με το αιτιολογικό ότι τους συκοφαντήσαμε στα ΜΜΕ με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, αποκαλώντας τους νταβατζήδες του κλάδου, που προσλαμβάνουν ψευδομάρτυρες, για να καταδικάζουν τα μέλη μας. Την παραμονή της δίκης (Ιανουάριος 2010) αντιληφθήκαμε εμπαιγμό από τη Δικηγόρο τότε του ΠΑΣΚΕΔΙ και την παύσαμε από την υπόθεση, με αποτέλεσμα να δικασθούμε ερήμην πρωτόδικα, χάνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που στο τέλος απέβη μοιραίο, διότι καταδικασθήκαμε.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς Συλλόγους και Σωματεία του κλάδου της Εστίασης σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, για σοβαρά θέματα που απασχολούν την Εστίαση.
 • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου Νίκη στο ASTRA TV στον Βόλο, έδωσε συνέντευξη εκθέτοντας και αναλύοντας τα προβλήματα του κλάδου.

 • Επαφή με ΑΕΠΙ. Μετά από αλλεπάλληλες επαφές που είχαμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. και ΑΕΠΙ, τους οποίους από κοινού αποδεχθήκαμε και παραθέτουμε εγγράφως. Δείτε την απάντηση της ΑΕΠΙ. Έτσι για να μην λένε πως τους επιτεθήκαμε, χωρίς να τους ενημερώσουμε.
 • ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ σε Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, να χορηγεί στα μέλη μας κάρτα αποπληρωμής ΑΕΠΙ, με 12 μηνο διακανονισμό.
 • Οι απόψεις μας στο τεράστιο θέμα ΄΄εύρεση ναρκωτικών ουσιών, σε καταστήματα Εστίασης΄΄. τα μέλη μας δεν θα πρέπει να αισθάνονται αδύναμα και ευάλωτα στην περίπτωση που εν αγνοία τους κάποιος πελάτης κάνει χρήση ή φέρει επάνω του ναρκωτικές ουσίες, σε χώρο εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • ’Να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων από τον πεζόδρομο της Περαίας και να εξαφανισθεί η υπ’ αριθ. 169 / 2007 απόφαση του Δήμου Θερμαϊκού’’. Υπόμνημα σε Δήμαρχο Θερμαϊκού, με Κοινοποίηση σε Υπουργό Εσωτερικών και Νομάρχη Θεσσαλονίκης.
 • Ένταξη του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο προς σύσταση Τουριστικό Επιμελητήριο. Υπόμνημα σε Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
 • Τέλος στις 3 μηνύσεις σφράγιση επιχείρησης. Καλούμε τον κλάδο να στραφούμε δικαστικά με ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ.
 • Ο Ν. 3037/2002, περί απαγόρευσης παιγνίων, παραβιάζει μια σειρά διατάξεων με επαυξημένη τυπική ισχύ, τόσο Συνταγματικών, όσο Κοινοτικών αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ προς το αρμόδιο Υπουργείο με υπόμνημα.
 • Προτάσεις ΠΑΣΚΕΔΙ προς το Υπουργείο Υγείας για τον επικείμενο Νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος στους χώρους Εστίασης, μικρότερους των 70m2. Σχετικό υπόμνημα.
 • Ένταξη του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο προς σύσταση Τουριστικό Επιμελητήριο. Υπόμνημα προς τον Υπουργό Τουριστικής ανάπτυξης.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Οργανισμό Λιμένος Καβάλας για παύση μεροληψίας σε βάρος μέλους μας.
 • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Στο πάνελ ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Αλεξανδρούπολης κ. Ανδρέας Ανδρέογλου

2010
 • Μια νέα προσπάθεια συνεργασίας του ΠΑΣΚΕΔΙ με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση εκπτωτικών δελτίων-ταυτότητας, στις χιλιάδες των φοιτητών (πλην απόρων) και σε όλο το υπαλληλικό και Πανεπιστημιακό προσωπικό. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ που στείλαμε στο Α.Π.Θ. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ενημέρωσης που στείλαμε στα μέλη μας.
 • Στραφήκαμε πάλι εναντίον του νέου νόμου ”περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος”  Ν. 3868 / ΦΕΚ Α 129 / 3-8-2010 Ξενογιαννακοπούλου. Μέτρα για την ολική απαγόρευση καπνίσματος, με ομαδικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου, ορίσθηκε Δικάσιμος στις 7 Ιουνίου 2011, με αναβολή που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου 2011 και κρίθηκε τελικά Συνταγματική από το ΣτΕΤο ”θέμα” όμως, που ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν, είναι ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία της προσφυγής, είχαν στα χέρια τους ένα πιστό αντίγραφο του δικογράφου, με αποτέλεσμα να θεωρούνται σε εκκρεμοδικία και τα καταστήματά τους λειτουργούσαν ως ”καπνιζόντων” χωρίς να δέχονται κυρώσεις και πρόστιμα.
 • Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), σεβόμενος το Σύνταγμα, τους Νόμους, τα μέλη του, μα πάνω απ’ όλα τους καταναλωτές που μας στηρίζουν, μετά από την απόφαση που έλαβαν κάποιοι, προτρέποντας τον κλάδο την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου να βγάλουν τασάκια στα τραπέζια, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα εξής
 • Ενημερωτική ΕΠΙΣΤΟΛΗ για προγράμματα ΕΣΠΑ.
 • Δικαιολογητικά που ζητούσε το Νομικό μας τμήμα, για Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ΑΕΠΙ και GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ.
 • Απομάκρυνση Κινητής Καντίνας που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, στον Δήμο Παλαιοκαστριτών Κέρκυρας. Αίτηση – Αναφορά προς Δήμο Παλαιοκαστριτών.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με θέμα: ΄΄Γιατί αξίζει να είστε μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ΄΄.
 • Τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ είχαν στις προσόψεις ή στους τοίχους αυτοκόλλητο ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΚΕΔΙ
 • ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, με θέμα: Ανελέητοι έλεγχοι από Αστυνομικά όργανα, 3 μηνύσεις, υπερβάλλων ζήλος από Αστυνομικά όργανα, η στάθμη του ήχου 100 db και όχι 80, η ηχομέτρηση να γίνεται όπως επιτάσσει ο Νόμος, να παύσουν οι μηνύσεις που κόβονται από τα Αστυνομικά τμήματα, αλλά να κόβονται παρουσία του καταστηματάρχη, όπου υπάρχει σωστή απομόνωση, να υπάρχει απελευθερωμένο ωράριο.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ προς Δήμους, για ανάπτυξη συνεργασίας.
 •  Προσβολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σχετικά με το ωράριο λειτουργίας μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον ΠΑΣΚΕΔΙ
 • Η προβληματική διαδικασία έκδοσης απόφασης αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από 3 μηνύσεις, περί της επιτρεπόμενης μέγιστης ηχοστάθμης εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαρχαιωμένη και αναχρονιστική η κείμενη Νομοθεσία που διέπει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 3 σοβαρά Υπομνήματα σε Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Τζάκρη Θεοδώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Καλιώρας Ηλίας παραδίδει τα Υπομνήματα στην Υφυπουργό Εσωτερικών κυρία Τζάκρη Θεοδώρα

2011
 • Με ομαδικές προσφυγές κατά του Δήμου Λαμιέων, καταφέραμε, σε πρώτη φάση απαλοιφή του Δημοτικού Φόρου 2%, (ιστορική διαδρομή του Δημοτικού Φόρου 2%) που διεκδικούσε ο Δήμος από 30 συναδέλφους, της πενταετίας 2000 – 2005 και βαδίζουμε στην συνέχεια για την απαλοιφή ολοκλήρου του ποσού όλων των ετών, αφού καταθέσαμε Προσφυγή κατά της απαίτησης του Δήμου, Αίτηση Αναστολής και Αίτηση Προσωρινής Διαταγής, την οποία και απεδέχθη το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να βεβαιώσει στην Εφορία οποιαδήποτε οφειλή για τον Δημοτικό Φόρο 2% και 5%, μέχρι την εκδίκαση της Αναστολής, δίδοντας με αυτό τον τρόπο μια τεράστια ανάσα σε 30 επιχειρηματίες του κλάδου μας. Διαβάστε τι έγραψε ο Τύπος.

Με τους Λαμιείς συναδέλφους στον Γοργοπόταμο Φθιώτιδας.

Η φιλοξενία τους άριστη

 • Σε μια προσπάθεια να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται από τον κλάδο της Εστίασης, σχεδιάσαμε μια ειδική φόρμα ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
 • Στείλαμε ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης α) Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΕΠΙ Α.Ε. β) Συγγενικών Δικαιωμάτων GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, ζητώντας να αποδεχθούν νέα αμοιβολόγια, που εμείς καταρτίσαμε, με κριτήρια βάσει αριθμού τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό χώρο μόνο και όχι βάσει τ.μ., που χρεώνουν αυτοί εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η πρωτοβουλία πάρθηκε για πρώτη φορά και ήταν καθαρά ιδέα του ΠΑΣΚΕΔΙ και των συνεργατών του. Οι απαντήσεις των Οργανισμών, στις ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ μας, εστάλησαν, από μεν την ΑΕΠΙ στις 7 Ιουνίου 2011, η οποία, αν και δεν αποδεχόταν στο σύνολο τις προτάσεις μας, στο τέλος έλεγε ότι θα αποδεχόταν το αμοιβολόγιό μας, αρκεί να διασφαλίζεται το ποσό της πληρωμής προς αυτούς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο Δικαστικά, όπως και το προτείνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε ολόκληρο τον κλάδο, από δε της GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, στις 25 Μαΐου, η οποία μας προέτρεπε να υπογράψουμε και εμείς την Σύμβαση που είχαν υπογράψει με την ΠΟΕΣΕ, τον Νοέμβριο του 2002. Στη Σύμβαση αυτή, η μεν ΠΟΕΣΕ θα παρέδιδε στους Οργανισμούς όλα τα στοιχεία των μελών της (προδοσία), οι δε Οργανισμοί 3% προμήθεια από τις ετήσιες εισπράξεις τους (χρηματισμός). Ο ΠΑΣΚΕΔΙ φυσικά και αρνήθηκε την πρόταση των Οργανισμών, γι’ αυτό και κάλεσε αμέσως τον κλάδο σε ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με τη συμφωνία των Οργανισμών με την ΠΟΕΣΕ. Στη συνέχεια κάναμε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ με στόχο την ενημέρωση όλου του κλάδου, κατά των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης ΑΕΠΙ και GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, προκειμένου να διεκδικήσουν το πολύ χαμηλότερο αμοιβολόγιο που εξωδίκως τους στείλαμε.
 • Φ.Π.Α. στα ύψη. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα σε όλα τα ΜΜΕ σε ανακοίνωση της Κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση σε 23%. Αμέσως στείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, με θέμα ”ΝΕΟΔΗΜΑΡΠΑΧΤΡΕΣ ΚΑΙ …ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ” δεν σας θελουμε στα μαγαζιά μας. Τον Σεπτέμβριο του 2011, διαβάστε τι έγραψαν τα ΜΜΕ για τη στάση του ΠΑΣΚΕΔΙ κατά της αύξησης του ΦΠΑ σε 23% Θέμα ”κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο τον φουκαρά τον Έλληνα”.
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με Θέμα: ΄΄Ο ΠΑΣΚΕΔΙ και τα μέλη του προσφεύγουν στο ΣτΕ για την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% και στο Πρωτοδικείο Αθηνών για νέο προσδιορισμό αμοιβής σε ΑΕΠΙ και ΑΠΟΛΛΩΝ. Κράτος (23% ΦΠΑ, Αντικαπνιστικός Νόμος). ΑΕΠΙ και ΑΠΟΛΛΩΝ μας αφανίζουν. Θα τους αφήσουμε;΄΄
 • Δικαιολογητικά που ζητούσε το Νομικό μας τμήμα, για ομαδικές προσφυγές για τον Δημοτικό Φόρο 2% και για οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση οικονομικής φύσης.
 • ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για τοπικούς εκπροσώπους. τα προβλήματα του κλάδου είναι γνωστά σε όλους μας. Λύση υπάρχει. Είναι η ΕΝΩΣΗ. Γίνε κρίκος για την ΕΝΩΣΗ και ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ την συμμετοχή σου για ‘’εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ’’ στον τόπο σου και που ξέρεις …ίσως ένας νέος δημιουργικός ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου. 
 • Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τον κλάδο, να ακολουθήσει το τεράστιο άλμα της τεχνολογίας των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στείλαμε ενημερωτικά News Letters με ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας, από την εταιρεία, συνεργάτη του ΠΑΣΚΕΔΙ, την MASCOT.
 • ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ στο Δήμο Νέας Προποντίδος. Να ανασταλεί η εφαρμογή της υπ’ αριθμόν 440/2008 απόφασης, η οποία αφορά την επιβολή τέλους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμόν 457/2009 απόφαση.
 •  Μετά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μας με θέμα ‘’αντίδραση για την επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% στην εστίαση’’, μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών σταθμών, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας το MEGA, ζητώντας μας να εμφανιστούμε από την Θεσσαλονίκη, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ‘’Πρωϊνό MEGA’’ την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. Δείτε τι έγινε και τους ΄΄κράξαμε΄΄
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με θέμα: ΄΄Ο ΠΑΣΚΕΔΙ οφείλει να ενημερώσει δια του τύπου τα μέλη του να αρνηθούν να συμμετάσχουν στην παράσταση του θεάτρου σκιών, των αρχισυνδικαλιστών, με τίτλο ‘’Κλείνουμε για μια μέρα, για να μην κλείσουμε για πάντα’’. Εμείς τα μαγαζιά μας κύριοι, δεν τα κλείνουμε επειδή το θέλετε εσείς, γιατί από αυτά ζούμε τις οικογένειές μας. Κλείστε εσείς τα δικά σας, που ζείτε από αλλού.
 • Υπήρξαμε πρωτοπόροι και τολμήσαμε, με την βοήθεια του Νομικού μας τμήματος, προωθώντας στα μέλη μας το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ για προσλήψεις υπαλλήλων για δοκιμαστική χρήση ενός μήνα. Η παρούσα αποτελούσε ειδική κατηγορία σύμβασης ανεξάρτητων υπηρεσιών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 648 επ. ΑΚ. (ως μέσο επιλογής ικανών εργαζομένων).
 •  Επίσκεψη του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας για ενημέρωση των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για την Δράση των Οργανισμών GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ , αλλά …….και της ΠΟΕΣΕ

Από την ημερίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ στην Νέα Αρτάκη

 • Οι θέσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’ για το ανελέητο κυνηγητό που δέχεται ο κλάδος, από το ΣΔΟΕ, τους ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ της ‘’διαφθοράς’’. Χορτάσαμε ψέματα εδώ και 37 χρόνια, από τους ‘’Ελληναράδες’’ πολιτικούς μας. Με άλλο ένα που είπε ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να κλέψει την ψήφο μας, ότι δηλαδή ο ΦΠΑ από 23%, θα κατέβει στο 9%, τι έγινε; Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που μας κοροϊδεύει;
 •  Βάζω το θέατρο, βάζεις τον καφέ; Θέατρο στα Καφέ της Πόλης. Εμείς και Εμείς περιμένουμε ‘’Εκείνον και…Εκείνον’’. Επίσημη συνεργασία του ΠΑΣΚΕΔΙ με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
 • Κατατέθηκε στις 25 Οκτωβρίου προσφυγή στο ΣτΕ από τον ΠΑΣΚΕΔΙ για τον Νόμο ολικής απαγόρευσης καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ιδρύονται ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ, μετά τον Νόμο Ξενογιαννακοπούλου για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, σε καταστήματα Εστίασης
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ενισχύει προσπάθειες συναδέλφων σε διάφορους τόπους της χώρας μας, για ίδρυση Σωματείων. Όλα τα Δικαστικά έξοδα τα αναλαμβάνει ο ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με θέμα: Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΠΑΣΚΕΔΙ. Διοργάνωση ημερίδας στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Δήμου.
 • Υπόμνημα προς Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη για επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Εστίαση. Ένα από αυτά είναι και η μείωση του ωραρίου λειτουργίας.
2012
 • Μήνυμα – Χαιρετισμός της Προέδρου κ. Νίκης Κωνσταντίνου.
 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ θεωρεί τους υπαλλήλους του, στελέχη, βάση του αντικειμένου του και αναμένει την πλήρη υποστήριξη και ταύτιση της προσωπικής τους φιλοδοξίας με την εξέλιξή του.
 • Διοργάνωση ημερίδων σε διάφορες περιοχές της Χώρας, όπως Ξάνθη, Δήμο Πανοράματος-Χορτιάτη, Λάρισα, Κιλκίς, Καρδίτσα, Άρτα, Πρέβεζα, Άργος, Ηγουμενίτσα, Ζαγοροχώρια, Σάμο, Χανιά, Βέροια, Αγρίνιο, Ιστιαία, Αιδηψό, Ζάκυνθο, Λιτόχωρο, Λαμία, Αλμωπία, Αμμουλιανή, Κάρυστος, Κόνιτσα, Πευκί Ευβοίας.

Ημερίδα στην Πρέβεζα

Ημερίδα στον Δήμο Πανοράματος-Χορτιάτη

Ημερίδα σε Λιτόχωρο Πιερίας

Ημερίδα σε Βέροια

Από την ημερίδα-ενημέρωση στο Αγρίνιο

Ο Αλεξάς Κώστας βοήθησε πολύ για την διοργάνωση της ημερίδας στο Αγρίνιο

Ημερίδα-Ενημέρωση στην Αλμωπία

Ημερίδα στην Κόνιτσα

Η κ. Κωνσταντίνου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Γαργάλα, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Γαργάλας και ο κ. Καλιώρας

αμέσως μετά τη λήξη της ημερίδας

Ημερίδα στο Λαγανά Ζακύνθου

Ημερίδα-Ενημέρωση Πευκί Ευβοίας

 • Εκδίκαση προσφυγής κατά του Δήμου Λαμιέων, που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2011, για απαλοιφή του Δημοτικού Φόρου 2%, ετών 2000 έως 2005, από 30 Επιχειρηματίες της Εστίασης.
 • ΄΄Ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται΄΄. Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην προσβλητική διαφήμιση της Εταιρίας παιχνιδιών JUMBO Α.Ε. με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 • Μετά από πολλά κρούσματα εργαζόμενων που απολύθηκαν και δημιούργησαν μαζί με άλλες ομάδες συνδικαλιστικών φορέων, επεισόδια εκβιαστικών και ακραίων φαινομένων, αποφασίσαμε να χορηγούμε πριν την πρόληψη του εργαζόμενου, ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
 • Βγήκε στον διαδικτυακό ΄΄αέρα΄΄ νέο Site ειδησιογραφικό του ΠΑΣΚΕΔΙ. Κατασκευάστρια εταιρία Softways
 • Επιστολή – Πρόταση συνεργασίας στον κ. Γιαρμενίτη του GEA, αφαιρουμένων της ΄΄προμήθειας-σκάνδαλο΄΄ της ΠΟΕΣΕ, προς όφελος του κλάδου της Εστίασης. Για να μην ισχυρίζονται πως ξεκινήσαμε πόλεμο, χωρίς να τους ενημερώσουμε και να τους προειδοποιήσουμε.
 • Εκ νέου Επιστολή ενημέρωσης του κ. Γιαρμενίτη του GEA, για την έκνομη δράση της ΠΟΕΣΕ και των διοικούντων της, αλλά και εκτενείς αναφορές, για τους λόγους που κέρδισε ο GEA το δικαστήριο με τον ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Πρόεδρο ΕΦΕΤ για ανάπτυξη συνεργασίας.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς ΑΕΠΙ, για ανάρμοστη συμπεριφορά εισπράκτορα.
 • Καλεσμένες στο TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου και η δικηγόρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Παπαδημητρίου. Στην εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Σταθώρου, ανέλυσαν εκτενώς τα προβλήματα του κλάδου στην πολύπαθη από ελέγχους περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο κ. Σταθώρος, η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου και η δικηγόρος κ. Παπαδημητρίου λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή.

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς δημοσιογράφο κ. Μπαξεβάνη, για την εκπομπή ΄΄Το κουτί της Πανδώρας΄΄ με θέμα την ΑΕΠΙ.
 • Με το σλόγκαν ΄΄Ο καφές είναι πάμφθηνος στις καφετέριες. Το Κράτος είναι ‘’πανάκριβο’’, απαντήσαμε όπως άρμοζε σε όσα ΜΜΕ και έγκριτους δημοσιογράφους, έπαιξαν ρεπορτάζ με θέμα: ΄΄Πανάκριβος ο καφές στα μαγαζιά για τους πολίτες΄΄.
 • Περίληψη δικαστικής απόφασης Η υπ’ αριθ. 679/2012 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γ’. Αφορά την καταδίκη του ΠΑΣΚΕΔΙ από τους Οργανισμούς GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια καταδίκη για την οποία νοιώθουμε υπερήφανοι.
 • Υψηλόβαθμα στελέχη των ΜΑΚΡΟ, στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να προτείνουν ιδέες και τρόπους συνεργασίας, με τον τεράστιο κλάδο της Εστίασης.
 • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Νίκη Κωνσταντίνου εκθέτει τα προβλήματα των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου πόλης της Θεσσαλονίκης, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.

 • Η πιστοποίηση ‘’Επιλεγμένης Τουριστικής Επιχείρησης Εστίασης’’ απονέμεται σε χώρους εστίασης που προσφέρουν ποιοτική Ελληνική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Δείτε την ΑΙΤΗΣΗ για κατάστημα Εστίασης. Δείτε την ΑΙΤΗΣΗ για κατάστημα Διασκέδασης. Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης, αποδίδεται από τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. (φορέας πιστοποίησης), σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΤ και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό εργαλείο προβολής για όλες τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που θα το αποκτήσουν, αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές. Απονέμεται στις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη σχετική διαδικασία πιστοποίησης.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Κωνσταντίνου με τους διευθυντές τμημάτων των ΜΑΚΡΟ

στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

 • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), συνεχίζοντας τον  κύκλο ενημερωτικών επαφών επικοινωνεί σήμερα μαζί σας για να σας γνωστοποιήσει τα προ­νό­μια και οφέλη που έχει καταφέρει να προσφέρει σήμερα στα μέλη του.
 • Η αντίδραση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην περίπτωση του Εστιατορίου BAGUETTE επί της Δημ. Γούναρη στην Θεσσαλονίκη, όπου επί 21 ημέρες το απέκλειαν πλήθος αγνώστων ατόμων, επικαλούμενοι συνδικαλιστικό φορέα, επειδή απέλυσε έναν εργαζόμενο.
2013

Ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ κοιτάζει με…λατρεία τον κ. Καλιώρα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μετά το Δικαστήριο

Ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ απαντά σε ερωτήσεις μετά το Δικαστήριο

 • Συνεργασία ΠΑΣΚΕΔΙ – EY CLUB. Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο μας καθώς, επίσης, και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και επιχειρηματικές ιδιαιτερότητες που βιώνουμε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το πρόγραμμα EY CLUB (Εξασφάλιση Υγείας) για τη δημιουργία της Co Branded Card EY Club-ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. Στην προσπάθεια αυτή εκτυπώθηκαν και Prospect.

 • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους Κανόνες Βασικής εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων, για τις επιχειρήσεις και τους χειριστές μαζικής Εστίασης. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, αφού πιστοποιήθηκε, συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΕΦΕΤ και εκπαίδευσε πάνω από 5 χιλιάδες ανθρώπους στις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη και άλλους τόσους σε διάφορες άλλες περιοχές, όπως Αθήνα, Αγκίστρι, Χαλκιδική, Νέα Αγχίαλο, Σιάτιστα, Βόλο, Άρτα, Ελευσίνα, Πρέβεζα, Κιλκίς κλπ

Σεμινάρια ΕΦΕΤ. 1ο γκρουπ εκπαιδευόμενων Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ

Σεμινάρια ΕΦΕΤ. 2ο γκρουπ εκπαιδευόμενων Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ

Σεμινάρια ΕΦΕΤ. Μακρυνίτσα Πηλίου

 •  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ! Η συμμόρφωση με την Ευρωπαική Νομοθεσία για την υγειινή των τροφίμων (Κανονισμός 852/2004), προβλέπει μια σειρά από νέα προαπαιτούμενα (εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου ΗΑCCP, πιστοποιημένη εκπαίδευση προσωπικού, αρχεία διαδικασιών όπως π.χ καθαρισμών κ.α
 • EΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ). (11 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ)
 • Προτρέπουμε με Flyer τους Δήμους, να ενημερώσουν τους Δημότες τους, πως έχουμε την δυνατότητα να διοργανώσουμε Σεμινάρια του ΕΦΕΤ στον χώρο τους, με την χαμηλότερη τιμή.
 • Σεμινάρια του ΕΦΕΤ. Απολαύστε το στον χώρο σας. Χωρίς μετακινήσεις, χωρίς έξοδα, χωρίς κανένα κίνδυνο.
 • ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ 23% ΣΕ 13%. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μας λένε λοιπόν τώρα, σας μειώσαμε τον ΦΠΑ σε 13% και εσείς με την σειρά σας θα μειώσετε τις τιμές. Γιατί; Αυξήσαμε εμείς τις τιμές όταν αυξήσατε εσείς τον ΦΠΑ;
 • ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ. Φτάνει πια το δούλεμα. Φτάνει πια η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργάνων από το κράτος και τους Έλληνες φορολογούμενους, που τους μετατρέπει σε υποτελείς των ορέξεων της πολιτικής και όχι σε μαχητές όσων μας πληγώνουν από την άσκηση αυτής.

Το μπλε αυτοκόλλητο στην πρόσοψη μαγαζιών.

 • Προγραμματίσαμε να γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών Εστίασης της Ηγουμενίτσας. Πριν γνωριστούμε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κάτσικο Γεώργιο, στείλαμε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ανάπτυξης συνεργασίας.
 • Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ, κυρία Κωνσταντίνου Νίκη και κύριος Καλιώρας Ηλίας, επισκέφθηκαν, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχο Αλέξανδρο, αφού πρωτίστως φροντίσαμε να του στείλουμε ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Η ”φιλοξενία” του όμως ήταν ανάρμοστη και εχθρική. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ζητά την παραίτηση Προέδρου του Επιμελητηρίου. Φαίνεται όμως πως οι αλήθειες, που ήταν σκληρές, οδήγησαν τον Γκόφα Παναγιώτη να απαντήσει κι αυτός με δικό του ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ με αφορμή την επίσκεψη των ‘’ράμπο’’, του ΙΚΑ και άλλων Υπηρεσιών στα μαγαζιά εστίασης και καφέ καθημερινώς….
 • Προβληθείτε διαδικτυακά κι αναπτύξτε τις εργασίες σας. Flyer Προμηθευτών Flyer Αγοραστών
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Thessaloniki Food Festival με θέμα: ”Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Thessaloniki Food Festival και ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.”
 • Ενημερώσαμε την δημοφιλή τραγουδίστρια και Πρόεδρο του Ο.Σ.Δ. ΕΡΑΤΩ (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) κυρία Δήμητρα Γαλάνη για τα βρώμικα παιχνίδια που στήνονται πίσω από τις πλάτες των χρηστών Εστίασης, μεταξύ ΠΟΕΣΕ και GEA.
 • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στο νέο Δ.Σ. του ΕΦΕΤ με Πρόεδρο τον κ. Τσιάλτα Ιωάννη και Αντιπρόεδρο τον κ. Βασιλόπουλο Παναγιώτη.
2014
 • Συνεχίζονται οι εγγραφές για τους Κανόνες Βασικής εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων, για τις επιχειρήσεις και τους χειριστές μαζικής Εστίασης. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, σαν πιστοποιημένος φορέας από τον ΕΦΕΤ, συνεχίζει να εκπαιδεύει επιχειρηματίες και εργαζόμενους.
 • Πρόγραμμα Δράσεων και Ενεργειών. Κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η δημιουργία “Ομάδας Στήριξης” του έργου του ΠΑΣΚΕΔΙ. Η Ομάδα αυτή θα είναι ολιγομελής (έως 3 άτομα), θα απαρτίζεται από ανθρώπους με αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου δραστηριότητας του ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ., αλλά και με γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα πληροφορικής και marketing.
 • Ερωτηματολόγιο-ασκήσεις που δίναμε σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους που παρακολουθούσαν τα σεμινάρια εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ.
 • Επίσημη πρόταση στον ΕΦΕΤ για πραγματοποίηση διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης (e-learning), για επιχειρήσεις που αδυνατούν να παρακολουθήσουν, επειδή βρίσκονται σε μακρινά σημεία, όπως νησιά, κωμοπόλεις και χωριά..
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ, εργαζομένων σε καταστήματα, εργαστήρια ή επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.500 Ε : Πώς θα το αποφύγετε ( ή θα το ακυρώσετε ) ΝΟΜΙΜΑ.
 • ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ;
 • ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. α) Να μην γίνονται τακτικοί έλεγχοι για άδεια μουσικών οργάνων, που ξαφνικά έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία η Ελληνική Αστυνομία. β) Σε περιπτώσεις σφράγισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι σφραγίσεις να μεταφέρονται κατά τους χειμερινούς μήνες που το κατάστημα υπολειτουργεί και δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στην επιβίωση του. 
 • ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. &  Π.Ο.Λ.Κ. σας εξασφαλίζουν ‘προβάδισμα’ στη σειρά προτεραιότητας για ίδρυση Λέσχης Καπνιστών !
 • Η ίδρυση στο κατάστημά σας Λέσχης Καπνιστών ως νόμιμη λύση στο πρόβλημα της ΚΑΠΝΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ  και ως αποτελεσματική εφαρμογή marketing για προσέλκυση ΝΕΑΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ
 • Η ΠΡΩΤΗ ΝΟΜΙΚΗ συνδρομητική κάρτα, ειδικά για ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. Αν ξοδεύετε για νομικές υποθέσεις μέσα στο χρόνο λιγότερα από 500 ευρώ , τότε – πράγματι – ΔΕΝ υπάρχει λόγος να γίνετε συνδρομητής μας. Αν όμως ξοδεύετε αρκετά περισσότερα, τότε ΧΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ που δεν έχετε αποκτήσει ακόμα τη συνδρομητική νομική κάρτα μας ! 
 • Μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση με την Ασφαλιστική Εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη εξασφαλίσαμε για τα μέλη του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., ένα πλήθος σημαντικών παροχών για την προστασία αγαθών, για τα οποία όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα μέλη μας, αγωνίζονται νυχθημερόν, όπως είναι ενδεικτικά το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα ζωής τους.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου, με το ΄΄αφεντικό΄΄ της Ευρωπαϊκής

Πίστης κ. Γεωργακόπουλο Χρήστο, κατά την ημέρα των υπογραφών.

 • 1η Σύμβαση με El Radio. Προσπαθώντας να δώσει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με τα δυσβάστακτα ποσά που αποδίδει σε Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ και GEA, υπέγραψε Σύμβαση συνεργασίας με το El Radio. Με αυτή τη σύμβαση προσφέρει ελεύθερη μουσική, αλλά και άδεια δημόσιας εκτέλεσης, που την κατέθεταν στον Δήμο με μια Υπεύθυνη Δήλωση και έπαιρναν τα μέλη μας Άδεια μουσικών Οργάνων. Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 • Επωφεληθείτε των εξειδικευμένων υπηρεσιών μας , αφ’ ενός για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ παράνομων χρεώσεων σε βάρος της επιχείρησής σας   εκ μέρους των ‘Α.Ε.Π.Ι.’ & ‘ G.E.A.’ κατά την τελευταία 5-ετία , αφ’ ετέρου δε για ΜΕΙΩΣΗ ( ή και ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ , κατά περίπτωση ) των εφεξής πληρωτέων «μουσικών δικαιωμάτων» προς τις εν λόγω εισπρακτικές εταιρίες.
 •  Cookisto: Η cookisto δηλώνει πως είναι μια on line κοινότητα, που σου επιτρέπει να βρεις υγιεινό, νόστιμο, σπιτικό φαγητό σε τιμή κόστους, όπου κι αν βρίσκεσαι. Οι μάγειρες-μαγείρισες, υποτίθεται πως μαγειρεύουν στο σπίτι τους επιπλέον μερίδες φαγητού, τις οποίες εκθέτουν στο site με τιμή ανά μερίδα. Εάν υπάρχουν κάποιοι ‘’καλοφαγάδες’’ που θέλουν σπιτικό φαγητό και μένουν κοντά στους συγκεκριμένους ‘’μάγειρες’’, έρχονται σε επαφή διαδικτυακά μαζί τους και αγοράζουν το φαγητό χέρι με χέρι, πηγαίνοντας στον χώρο του μάγειρα, διότι δεν υπάρχει Delivery. Πόση νομιμότητα κρύβεται πίσω από την Cookisto; Κρίνοντας πολύ σοβαρό το συγκεκριμένο θέμα, μετά και από εκατοντάδες e-mail διαμαρτυρίας που δεχθήκαμε, καταθέσαμε Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, αλλά στείλαμε και επιστολή διαμαρτυρίας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για το κλείσιμο της συγκεκριμένης ΄΄επικίνδυνης΄΄ ιστοσελίδας, τόσο για τον κλάδο της Εστίασης ενόψει οικονομικής κρίσης, όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές (κανόνες υγιεινής-εγκληματικές ενέργειες). Δείτε πως αντέδρασαν τα ΜΜΕ. Τελικά η Cookisto έκλεισε.
 • Ζητούνται Αρθρογράφοι – Δημοσιογράφοι, για να γράφουν καθημερινά στις ιστοσελίδες του ΠΑΣΚΕΔΙ. Τον ΠΑΣΚΕΔΙ τον παρακολουθούν όλα τα ΜΜΕ της Χώρας. Σου δίδεται μια τεράστια ευκαιρία να γίνεις ΔΙΑΣΗΜΟΣ και ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων που δίναμε σε μέλη μας.
 • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ που χορηγούσαμε στα μέλη μας, προκειμένου να την καταθέσουν στους Δήμους και να προμηθευτούν ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
 • ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα: Συμμετοχή σε διάλογο για τα Πνευματικά δικαιώματα, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να παρακολουθήσει Σεμινάριο του ΕΦΕΤ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γεωργακόπουλος στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ μαζί με την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου και τον Γεν. Γραμματέα κ. Καλιώρα

 • Προτροπή του ΠΑΣΚΕΔΙ προς τους Δημάρχους για το θέμα της ΑΕΠΙ: Δήμαρχοι, σταματήστε τις ανακλήσεις αδειών και την αντισυνταγματική σας πορεία για τα συμφέροντα της ΑΕΠΙ.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ βάζει πλάτη… ακολουθήστε τον. Βάζουμε τέρμα στην ‘’αμαχητί’’ νομική υποταγή των καταστηματαρχών του κλάδου μας στις παράλογες απαιτήσεις των εισπρακτικών εταιριών τύπου ΑΕΠΙ & GEA!
 • Ποιος θα εμποδίσει τώρα τις ΄΄Λέσχες Καπνιστών΄΄; Μετά την πρόσφατη άρση της καπνοαπαγόρευσης σε ΟΛΑ τα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π.;
 • Σεμινάρια του ΕΦΕΤ, έτοιμα για υλοποίηση.
 • Ερωτηματολόγιο σε Υποψήφιους Δημάρχους.  «Ο ρόλος μας επιβάλλει την υποχρέωση να σας μεταφέρουμε την αγωνία των επαγγελματιών-μελών του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. και όχι μόνο, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εστίασης και Διασκέδασης, παραθέτοντας θέματα αιχμής που τους ταλανίζουν χρόνια τώρα, ελπίζοντας στη συμβολή σας για την αντιμετώπισή τους.
 • Το τμήμα Marketing αποφάσισε να προβάλλουμε τις Υπηρεσίες μας στο Διαδίκτυο Google και Face Book. Το Project ανέλαβε και έφερε εις πέρας η Εταιρία Banasis.
 • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ από τον Παναγιώτου Ευάγγελο, Υγειονολόγο, συνεργάτη ΕΦΕΤ.
 • Καταστηματάρχη Εστίασης!!! Γίνε μέλος ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και: α) Θα προβάλλεσαι στο site του ΠΑΣΚΕΔΙ ΕΝΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝβ) Θα λαμβάνεις SMS ή επιστολές ενημέρωσης θεμάτων που σε αφορούν άμεσα, γ) Ειδική πλαστικοποιημένη κάρτα μέλους για bonus και εκπτώσεις από Προμηθευτές, δ) Επειδή η υγεία είναι προνόμιο όλων μας Η Συνεργασία ΠΑΣΚΕΔΙ – EY CLUB είναι σταθμός για την αξιοπρεπή υγεία των μελών μας. Προμηθευτείτε την κάρτα σας με τιμές ΠΑΣΚΕΔΙ, ε) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ. Η παρούσα Βεβαίωση χορηγείται ως δικαιολογητικό για οποιαδήποτε Κρατική υπηρεσία, αλλά και ως επίσημο έγγραφο ευρέσεως εργασίας στην Ελληνική ή Παγκόσμια αγορά. Όποιος θέλει την ΒΕΒΑΙΩΣΗ θα πρέπει να υποβάλλει ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣστ) Θα έχετε κωδικούς στο επίσημο site για ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση, ζ) Δωρεάν Νομική πληροφόρηση 24 ώρες το 24 ωρο, κάθε μέρα Χειμώνα – καλοκαίρι, η) Δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευμένου προσωπικούθ) Προνομιακή τιμή για παρακολούθηση Σεμιναρίων του ΕΦΕΤ και για εργαζόμενους, ι) Δυνατότητα συμμετοχής για την απόκτηση σήματος ποιότητας επιλεγμένης επιχείρησης Εστίασης ή Διασκέδασης, ια) Σημαντικές εκπτώσεις από τα ασφαλιστικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Πίστης.
2015
 • ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. Είναι ένα ερώτημα και μάλιστα εύλογο: Γιατί να γίνει κάποιος μέλος του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. και να μην ακολουθήσει τον δρόμο της μοναξιάς που έτσι κι’ αλλιώς ακολουθούσε μέχρι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να το απαντήσουμε.
 • Το ALI BABA του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι μια φιλόδοξη ιδέα για την Ελλάδα. Εδώ θα μπορείτε να βρείτε όλα τα Ελληνικά προϊόντα οίνου αλλά και κρασιά από την παγκόσμια αγορά. Το νέο site alibaba.net.gr έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ιδιαίτερα λειτουργικό, φιλικό και αναλυτικό στις περιγραφές των προϊόντων, με στόχο να διευκολύνουμε τις αγορές σας.
 • Προκειμένου να ενημερώσουμε τον κλάδο, να μην πληρώνουν υπερβολικά ποσά σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ, για να παρακολουθήσουν τα Σεμινάρια του ΕΦΕΤ, απευθυνθήκαμε με Επιστολή στους επόπτες Δημόσιας Υγείας, δηλώνοντας πως είμαστε οι πιο φθηνοί. Το ίδιο επιχειρήσαμε και με Δημοτικούς Υπαλλήλουςαλλά και τα Επιμελητήρια.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣκαι ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ. Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας για την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο του “επι­χειρείν” στη χώρα μας, θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς, εφόσον απο­δε­χό­σασταν την πρότα­σή μας για από “κοινού συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων” που θα λαμ­­βά­νουν χώρα σε εγκαταστάσεις του δήμου σας, με απώτερο στόχο την πληρέστερη και πιο εξει­δικευμένη ενημέρωση των επαγγελ­μα­τιών εστίασης και διασκέδασης που δραστη­ρι­οποιούνται στα όρια του δήμου σας, γύρω από γενι­κά θέματα που απασχολούν το συγκε­κρι­­μένο κλά­δο.
 • ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ/ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε επιχειρηματίες Κέντρων Διασκέδασης. Ζητάμε Την βοήθειά σας για συνεργασία με τραγουδιστές/τριες, συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς, που επί χρόνια εσείς συνεργάζεστε, γνωστούς και άγνωστους, οι οποίοι ΑΜΕΣΑ (με την δική σας παραίνεση) να έρθουν σε επαφή μαζί μας.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Για την ενίσχυση της προσπάθειάς μας αυτής, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός Portal Β2Β (Busi­ness to Business) το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κεντρικό web site του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙαλλά και με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Face Book και Twitter ) στα ο­ποί­­α έχουμε ενεργή παρου­σία, καθημερινά. Σκοπός αυτού του Portal είναι να δώσει τη δυ­να­τότητα στους χιλιάδες κατανα­λω­τές – όπου και εάν βρίσκονται– να μπορούν, με ένα απλό κλικ στο “Portal by Paskedi”,  να ενη­μερώνονται απευθείας για τα προ­ϊ­ό­ντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε, καθώς και τα πα­κέτα προ­σφορών σας, ώστε να μπορούν, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, να έρχονται απευθείας σ΄ επαφή μαζί σας.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ. Για την ενίσχυση της προσπάθειάς μας αυτής, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός Portal Β2Β (Busi­ness to Business) το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κεντρικό web site του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ, www.paskedi.gr, αλλά και με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Face Book και Twitter ) στα ο­ποί­­α έχουμε ενεργή παρου­σία, καθημερινά. Σκοπός αυτού του Portal είναι να δώσει τη δυ­να­τότητα στις επιχειρήσεις εστίασης και δια­σκέ­δασης να μπορούν, με ένα απλό κλικ στο “Portal by Paskedi”,  να έχουν άμεση πρό­σβαση σε προμηθευτές του κλάδου τους, να ενη­μερώνονται απευθείας για τα προ­ϊ­ό­ντα και τα πα­κέτα προσφορών τους και γενικά να έρχονται σε επαφή με νέους επαγγελματίες που στη συνέχεια θα μπορούν να συνεργαστούν.
 • Τυπώθηκαν μία σειρά Prospectous με θέματα: α) ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣβ) ΙΔΡΥΣΕ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ γ) Αγανάκτησες από την ΑΕΠΙ; ΒΑΛΕ EL RADIO ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ δ) ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ε) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στ) ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ
 • Επιστολή διαμαρτυρίας σε Εισαγγελέα Πολυγύρου για τους μικροπωλητές. Δείτε την απάντηση του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας Χαλκιδικής
 • Χρειάζεστε βοήθεια σε οποιαδήποτε υπόθεσή σας με την ΔΕΗ;
 • Ο Υπουργός κ. Γκιουλέκας στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου με τον Υπουργό κ. Γκιουλέκα στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

 • Ανανέωση Σύμβασης με El Radio.
 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ για ράδιο ΠΑΣΚΕΔΙ. Πλήρης ενημέρωση για Creative Commons.
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δήμαρχοι…στηρίξτε τους πολίτες σας κι όχι το καθεστώς της ΑΕΠΙ Α.Ε. Σταματήστε τις ανακλήσεις αδειών
 • ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ (για λογαριασμό της Επιχείρησής σας) επίσημη «ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ» του Καταστήματός σας, συμβάλλουμε καθοριστικά στην αύξηση του πελατολογίου σας, πριμοδοτώντας σας ταυτόχρονα και με την ‘παράπλευρη ωφέλεια’ εξοικονόμησης θέσεων εργασίας (με απαλλαγή πληρωμής αντίστοιχων ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, εννοείται) μέσω της εκ μέρους μας καινοτόμου ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του FAN CLUB του Καταστήματός σας!
 • Διοργάνωση 1ης Πανελλήνιας Συναυλίας Ελληνικού τραγουδιού, χωρίς Πνευματικά δικαιώματα, στο Συνεδριακό Κέντρο ΄΄ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ΄΄. Συμμετέχω ως Δημιουργός-Καλλιτέχνης, επειδή τα τραγούδια μου θέλω να ακούγονται. Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απευθυνθήκαμε και σε χορηγούς.
 • Συνεχίζονται οι εγγραφές για τους Κανόνες Βασικής εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων, για τις επιχειρήσεις και τους χειριστές μαζικής Εστίασης. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, σαν πιστοποιημένος φορέας από τον ΕΦΕΤ, συνεχίζει να εκπαιδεύει επιχειρηματίες και εργαζόμενους.
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. Άμεση η ενημέρωση με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 • Συνδιοργάνωση ημερίδων με Δήμους και Επιμελητήρια σε διάφορες περιοχές της Χώρας, όπως Λάρισα, Καρδίτσα, Άρτα, Πρέβεζα, Άργος, Ηγουμενίτσα, Ζαγοροχώρια, Σάμο, Χανιά, Βέροια, Ναύπλιο, Λαγανάς, Λαμία, Ελευσίνα, Περιοχές Αττικής, Μύκονο, Άνδρο, Σαντορίνη.
 • Κατατέθηκε στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ την 2 Μαρτίου 2015 με Αριθ. Εισερχ. 1077 Αναφορά – Καταγγελία κατά της ΑΕΠΙ και των εκπροσώπων αυτής που επισκέπτονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ενημέρωση και είσπραξη.
 • ΕΞΩΔΙΚΟ από την ΑΕΠΙ, για να διαμαρτυρηθεί επειδή ισχυριζόμαστε στην ιστοσελίδα μας, πως η μουσική μας είναι απελευθερωμένη Πνευματικών δικαιωμάτων και πως δίνουμε και ειδική άδεια για τηλεόραση.
 • Απάντηση του ΠΑΣΚΕΔΙ στην ΑΕΠΙ με ΕΞΩΔΙΚΟ. ΄΄Σας καλούμε να παύσετε τους παράνομους και εκφοβιστικούς τρόπους που μετέρχεσθε και να συμμορφωθείτε στα πλαίσια που ο νόμος θέτει΄΄
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Ξυδάκη, με θέμα: ”Η χρήση τηλεόρασης ή/και ραδιοφωνικής εγκατάστασης (συμβατικής ή διαδικτυακής) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η αξίωση καταβολής αμοιβής σε ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.” Πρόταση ελέγχου στην ΑΕΠΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε ΟΠΙ, προκειμένου να μας απαντήσει από που τεκμαίρεται πως από την ύπαρξη και μόνο της τηλεόρασης στα καταστήματα, προκύπτει οφειλή Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων.
 • Η απάντηση του ΟΠΙ στην πιο πάνω επιστολή, ήταν της μορφής ΄΄άλλα λόγια να αγαπιόμαστε΄΄ και καταλήγει πως και οι Δημιουργοί είναι άνθρωποι και πρέπει να εισπράττουν αμοιβή, καμία απάντηση όμως στο ερώτημα που θέσαμε.
 • Αναγκαζόμαστε, μιας που δεν λάβαμε απάντηση στο ερώτημα για τις τηλεοράσεις, να στείλουμε εκ νέου ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΟΠΙ, με το ίδιο ερώτημα, με κοινοποίηση αυτή τη φορά α) στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, β) στην Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και γ) στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
 • Μας έρχεται η περιβόητη ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΟΠΙ, λητή και στα μέτρα τους. ΄΄Η ύπαρξη και μόνο τηλεόρασης, τεκμαίρεται πως πληρώνεις΄΄. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
 • ΚΛΗΣΗ για ΑΝΑΚΡΙΣΗ της Προέδρου κ. Κωνσταντίνου, για ΜΗΝΥΣΗ που κατατέθηκε κατά της ΑΕΠΙ.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις παρανομίες της ΑΕΠΙ, αλλά και τις παρατυπίες του ΟΠΙ, στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη. Από αυτή την επιστολή, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ΑΕΠΙ.
 • Η Απάντηση του ΟΠΙ στην ως άνω ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη, ήταν χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Εάν την διαβάσετε και καταλάβετε κάτι εσείς, τα ίδια ακριβώς καταλάβαμε κι εμείς. Στα Ελληνικά είναι τα ερωτήματα, στα Κινέζικα είναι οι απαντήσεις.
 • Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά, για επίλυση προβλημάτων του κλάδου. Υπόμνημα προς την Υπουργό όπου αναφέρονται και όλες οι παρανομίες της ΑΕΠΙ.

Η Πρόεδρος κ. Νίκη Κωνσταντίνου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλιώρας Ηλίας με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά Έλενα

 • Πτώχευση της Χώρας. Capital Contoll σε όλες τις τράπεζες. Τεράστια προβλήματα στην Εστίαση.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ψήφισε ΟΧΙ, σε αντίθεση με τα περισσότερα ΄΄προσκυνημένα΄΄ Σωματεία όλης της Χώρας. Δείτε και τα σχόλια που δεχτήκαμε στην σελίδα μας στο F/B.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε Α.Τ. Νέων Μουδανιών με θέμα: ”Προτίθεσθε ή όχι να εφαρμόσετε το άρθρο 13 του ν. 2971/2001, περί απαγόρευσης ή τοποθέτησης ηχητικών συστημάτων στο Δημόσιο χώρο και η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης επιφάνειας”.
 • Ο ΕΦΕΤ μας ενημερώνει για κρούσματα Παραποίησης αρχής και εξαπάτηση επιχειρηματιών του κλάδου.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ. Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης του κλάδου για τα Πνευματικά Δικαιώματα.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. Κεντρικοί ομιλητές από μέρους του συνδιοργανωτή ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν α) Η Πρόεδρος κυρία Νίκη Κωνσταντίνου σε θέματα Ανάπτυξη επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση αυτών και του προσωπικού, Διαρθρωτική αναπροσαρμογή – voucher, Φορολογικά – Ασφαλιστικά, β) Ο Γεν. Γραμματέας κύριος Καλιώρας Ηλίας σε θέματα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα, Ωράριο λειτουργίας, Έλεγχοι Αστυνομίας κατόπιν καταγγελίας, Ηχορρύπανση, Μέτρηση db από Αστυνομία, Δικαιώματα καταστηματαρχών, γ) Ο Σύμβουλος του ΠΑΣΚΕΔΙ και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ κύριος Παναγιώτου Ευάγγελος σε θέματα Σιμινάρια και εκπαίδευση καταστηματαρχών και προσωπικού στους ορθούς κανόνες υγιεινής. Στην αίθουσα παρευρίσκετο και ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ και …δόθηκε χαρακτηριστική μάχη.

Ο κ. Παναγιώτου, η κ. Κωνσταντίνου, ο κ. Καλιώρας και ο κ. Γρετζελιάς της ΑΕΠΙ στο Επιμελητήριο Λάρισας

Η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου, ο Γ.Γ. κ. Καλιώρας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Μαργαρώνη και τοπικούς

εκπροσώπους άλλων φορέων.

 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής να ενημερώσει τον μεγάλο κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλής, η κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Καλιώρας κατά τη διάρκεια της ημερίδας

Κόσμος που παρακολουθούσε την ημερίδα στην Χαλκιδική

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε συναδέλφους σε όλη τη Χώρα με θέμα: ”Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι γνωστά σε όλους μας. Λύση όμως υπάρχει. Είναι η ΕΝΩΣΗ. Γίνε κρίκος για την ΕΝΩΣΗ συνάδελφε και ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ την συμμετοχή σου για εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ στον τόπο σου”.
 • ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Επίσημη πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα να προαγοράζει ο κλάδος εργόσημα, προκειμένου να τα κολλά σε έκτακτο προσωπικό προκειμένου να μην είναι ευάλωτος σε πρόστιμα. Ο Υπουργός υποσχέθηκε πως θα το μελετήσει την πρόταση με κάθε σοβαρότητα.

Εξ αριστερών η δικηγόρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κ. Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου στην συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μάρδα

 • Προκειμένου να προασπίζουμε τα συμφέροντα του κλάδου, από τα ανελέητα κυνηγητά, από όλους τους εισπρακτικούς φορείς στείλαμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εσωτερικών, απαιτώντας, Βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε αδειοδότησης Κ.Υ.Ε. από Ο.Τ.Α., η προσκόμιση δικαιολογητικού δωρεάν εγγραφής στον Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Φορέα του. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε τους πάντες έγκυρα και έγκαιρα, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο και να μην γνωρίζουν πώς να πράξουν.
 • Με το ίδιο ως άνω σκεπτικό, αλλά προτρέποντας την Υπουργό Τουρισμού, να ενταχθεί ο κλάδος της Εστίασης στον ΕΟΤ, στείλαμε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ.
 • Διαδικτυακή παρουσίαση μιας ομάδας ”αγνώστων στοιχείων”, με δραστηριότητα delivery φαγητού. Η ομάδα ονομάζεται Forky. Προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας στείλαμε σε πρώτη φάση ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για να λάβουμε την εξής ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απευθυνόμενο προς τους Διοικούντες ΄΄Δημιουργούς της ΑΕΠΙ΄΄, με τίτλο ΄΄ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ΄΄, δημιούργησε πάταγο στους κόλπους των Δημιουργών, που θίχτηκαν όλοι, εκτός φυσικά αυτών που απευθυνόμασταν. Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ήταν τόσο καυστικό, που αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΠΙ .
 • Η αντίδραση μερικών ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ήταν άμεση, μόνο που δεν κατάλαβαν που απευθυνόμασταν. Δείτε μερικά από τα e-mails που δεχτήκαμε από αξιόλογους Δημιουργούς.
 • Κατακεραυνώνουμε την ΑΕΠΙ με ΕΠΙΣΤΟΛΗ κόλαφο, στην Υπηρεσιακή Υπουργό Πολιτισμού κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.
 • Μετά τα κτυπήματα του ΠΑΣΚΕΔΙ προς την ΑΕΠΙ, αναγκάσθηκε, πιεζόμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού ο ΟΠΙ, να στείλει έγγραφο στην ΑΕΠΙ για διαχειριστικό έλεγχο από Ορκωτούς λογιστές. Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η ΑΕΠΙ στον ΟΠΙ.
 • Μια δολοφονία παραγράφεται σε 20 χρόνια ενώ τα πνευματικά δικαιώματα της ΑΕΠΙ σε …70! Διαβάστε το υπέροχο Άρθρο συνεργάτη μας.
 • Επειδή θέλαμε να προσφέρουμε στα μέλη μας, μέσω του διαδικτύου, εκτός της ξένης μουσικής που προσέφερε το λογισμικό του El Radio και Ελληνική μουσική, αναγκασθήκαμε να διακόψουμε την έως τότε άριστη συνεργασία μας με το El Radio, διότι το κόστος παραγωγής ήταν τεράστιο και δεν ήθελε η Διοίκηση του El Radio να συμμετέχει. Δημιουργήσαμε την ιντερνετική πλατφόρμα του ΠΑΣΚΕΔΙ StereoCloud κι αρχίσαμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε και Ελληνικά τραγούδια.
 • Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά τη συμμετοχή σου στην προσπάθεια διάδοσης και διάσωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ας κάνουμε υπερήφανους τους προγόνους μας. Στείλε μας αμέσως cd ή καταλόγους με τίτλους παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου σου, τραγούδια γάμου κλπ, δωρίζοντας έτσι την παράδοση στον λαό που της ανήκει.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του κλάδου για το Διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΠΑΣΚΕΔΙ με τίτλο ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄.
 • Αλάζει το σκηνικό στο Λαϊκό τραγούδι. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ αντιλαμβανόμενος πως η γνήσια Λαϊκή, Παραδοσιακή, Ρεμπέτικη Μουσική και τραγούδια τείνουν να εξαφανιστούν από τη Χώρα μας, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.
 • Στάλθηκε ενημερωτική επιστολή σε Ωδεία και μουσικές σχολές.
 • Ανακοινώσαμε την Διαδικτυακή διοργάνωση Πανελλήνιου διαγωνισμού Ελληνικού τραγουδιού 2015 – 2016.
 • Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΄΄ΧΡΟΝΟΣ΄΄, στην Κομοτηνή συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, ζητώντας κατ΄αρχάς την παραίτηση του Αργυρόπουλου, Προέδρου Επιμελητηρίου ενώ στην συνέχεια δόθηκε η σχετική απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄ΧΡΟΝΟΣ΄΄ . Διαβάστε πως κατακεραυνώνουμε την ΠΟΕΣΕ και τα μέλη της. Ετοιμάστηκε και ΕΓΚΛΗΣΗ κατά των υπευθύνων, αλλά πρυτάνευσε η λογική και δεν την καταθέσαμε.
 • Αυτές τις γιορτές, τα μέλη του Π.Α.Σ.Κ.Ε.ΔΙ και οι εργαζόμενοί τους κάνουν προληπτικές εξετάσεις υγείας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Μία εκπληκτική προσφορά του ΠΑΣΚΕΔΙ και της EY CLUB.
2016
 • Ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα πλατφόρμα μουσικής του ΠΑΣΚΕΔΙ με τίτλο ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ στον διαδικτυακό ιστότοπο www.paskedi.cc
 • Τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ μεταφέρονται στην Βασιλίσσης Όλγας 151 με είσοδο από Μαυροκορδάτου 24.
 • Στους νέους χώρους κατασκευάζεται Studio για δισκογραφία.

 • Δημιουργείται Δίκτυο συνεργατών για την διάδοση της ελεύθερης Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής του StereoCloud.
 • Η ΑΕΠΙ στριμωγμένη και κυνηγημένη, αποφασίζει να …ξενητευτεί στην Κύπρο. Δείτε το ΠΡΑΚΤΙΚΟ Συνεδριάσεως του Δ.Σ.
 • Προτείνουμε δια ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με Υπουργική Απόφαση, κάθε νέος και υφιστάμενος καταστηματάρχης ή επιχειρηματίας, να είναι εγγεγραμμένος ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, σε Σωματείο Πανελλήνιας Εμβέλειας για την έκδοση οποιασδήποτε άδειας αιτηθεί. Επίσης θα τους χορηγούμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιητικό εγγραφής και ενημέρωσης καλής λειτουργίας σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σκοπός των προαναφερόμενων είναι η αποφυγή ταλαιπωρίας των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών και ή αποφυγή της μαύρης εργασίας.
 •  Εγκατάσταση μηχανημάτων POS στα καταστήματα –­μέλη του Συνδέσμου μας. Πρόταση σε τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 • Η πρώτη αθωωτική απόφαση μέλους του ΠΑΣΚΕΔΙ, που έπαιζε την μουσική StereoCloud, εναντίον της ΑΕΠΙ. Δείτε το κατηγορητήριο. Δείτε την αθωωτική απόφαση.

Μετά την αθωωτική απόφαση κατά της ΑΕΠΙ. Ο Δημήτρης Τοπουζάκης, η Δικηγόρος Ρούλα Μαυρομιχάλη και ο Καλιώρας Ηλίας

 • Ξεκινούν μουσικές παραγωγές στα Studio του ΠΑΣΚΕΔΙ με Dj’s, καλλιτέχνες, μουσικούς, συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς παραγωγούς. ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • Για πρώτη φορά εκδίδονται ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ από Δήμους, με δικαιολογητικά του ΠΑΣΚΕΔΙ. ΔΗΜΟΣ Κηφισιάς, ΔΗΜΟΣ Παιανίας, ΔΗΜΟΣ Ηράκλειας Σερρών
 • Για πρώτη φορά συμμετέχει ο ΠΑΣΚΕΔΙ σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus. Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Αντικαθιστά υφιστάμενα προγράμματα της ΕΕ που καλύπτουν όλους τους τομείς της εκπαίδευσης

Erasmus. Εκπρόσωποι άλλων χωρών στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

Erasmus. Δείπνο του ΠΑΣΚΕΔΙ προς τιμήν των εκπροσώπων Πολωνίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Κύπρου στην γνωστή Ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης ΄΄Χάρκας΄΄

Ο κ. Νάχλας Ανδρέας εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ στα Erasmus

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ δια του εκπροσώπου του στο πρόγραμμα Erasmus, Ανδρέα Νάχλα στην Ιταλία. Προτελευταίος από δεξιά.

2017
 • Μουσική στους Εκθεσιακούς χώρους της Δ.Ε.Θ. από την μουσική που διαθέτει το ΠΑΣΚΕΔΙ
 • StereoCloud. Μουσικές παραγωγές Ελληνικές και ξένες. Κυκλοφόρησε και βίντεο για την ενημέρωση όλων των χρηστών μουσικής Ελληνικής και Ξένης. Δείτε το

 • Μία από τις πρώτες παραγωγές στο Studio του ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν και ο νέος Ύμνος του ΠΑΟΚ σε στίχους και Μουσική Ηλία Καλιώρα και Ερμηνευτή τον Ονούφριο Παντή

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ καλλιτεχνών για ΝΕΑ δισκογραφία στα Studio μας. Αφού προκύψει συμφωνία, υπογράφεται ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ.
 • Βγήκε το ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ Ελεγκτών λογιστών για την ΑΕΠΙ.
 • Απαραίτητα Αρχεία – Φάκελλοι, που πρέπει να έχει απαραιτήτως η κάθε επιχείρηση.
 • ΟΔΗΓΙΕΣ για το σωστό μαγείρεμα.
 • Μηνιαίο Δελτίο καθαρισμού και απολύμανσης.
 • Έντυπο παρακολούθησης θερμοκρασίας.
 • Παράδειγμα συχνότητας καθαρισμού και απολύμανσης.
 • ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης.
 • Ο ΟΠΙ πληροφορήθηκε πως παραχωρούμε ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μας έστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ εκφοβιστική, λέγοντας ΄΄άκουσον άκουσον΄΄, ΄΄κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα από την τηλεόραση, πολλές φορές ακούγονται από τα μεγάφωνα του σταδίου οι Εθνικοί ύμνοι των ομάδων, οι οποίοι έχουν Πνευματικά δικαιώματα΄΄ Άρα πρέπει να πληρώνετε. Χωρίς να το θέλει ίσως, νομιμοποίησε τις άδειες που παραχωρούμε στα μέλη μας.
 • ΕΞΩΔΙΚΟ του ΠΑΣΚΕΔΙ προς τον ΟΠΙ, λέγοντάς του πως δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιου είδους εκφοβιστικές επιστολές, γι΄αυτό μην το ξανακάνετε, δηλώνοντας πως το νομικό μας τμήμα είναι στην διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.
 • Σύμβαση συνεργασίας με Δ.Ε.Θ. για Ελεύθερη μουσική StereoCloud-ΠΑΣΚΕΔΙ.
 • Ενημέρωση της Δ.Ε.Θ. για τα τραγούδια που μπορεί να παίζει σε Live Συναυλίες, χωρίς να υποχρεούται να πληρώνει τους Οργανισμούς για Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα.
 • Ενημερώσαμε τους Δήμους για τα τραγούδια που μπορούν να παίζουν οι καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις τους.
 • Συμμετοχή στην 82η Δ.Ε.Θ.

Το stand του ΠΑΣΚΕΔΙ στην 82η ΔΕΘ

Ο Μιχάλης Επιτροπίδης με την κ. Πίτσα Παναγιωτίδου, επίσημοι εξωτερικοί συνεργάτες του ΠΑΣΚΕΔΙ στην προώθηση μουσικής, ενημερώνονται για τα τελευταία νέα.

 • Συμμετοχή στην PHILOXENIA/HOTELIA 2017. Δείτε τα Banners που χρησιμοποιήθηκαν στους τοίχους του Stand

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για την ελεύθερη μουσική του ΠΑΣΚΕΔΙ από το Stand μας στην HOTELIA 2017 στην ΔΕΘ

 • Λύση συνεργασίας ΠΑΣΚΕΔΙ με τον κ. Κοτσιάμπαση Απόστολο, που δραστηριοποιούταν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Σερρών, για λόγους που θα διαβάσετε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 • Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ΄΄ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.΄΄, συνεδριάζοντας εκτάκτως, μετά το τελευταίο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων παιδιών, αποφάσισε, τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, από ώρες 21.00 έως 06.00, την μετάβαση των πολιτών της Θεσσαλονίκης από τα σπίτια τους προς τα καταστήματα Εστίασης και το αντίθετο, με ΤΑΞΙ. Η πληρωμή των ΤΑΞΙ θα γίνεται από τους πελάτες, οι οποίοι με την σειρά τους θα εξαργυρώνουν τις αποδείξεις από τα καταστήματα. Ζητήθηκαν προσφορές και προτάσεις από όλες τις εταιρίες ΤΑΞΙ.
 • Υπεγράφη ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ με τον Λαϊκό Τραγουδιστή Ονούφριο Παντή.
2018
 • Η ΑΕΠΙ και το Δ.Σ. αυτής κατηγορούνται για 7 κακουργήματα
 • Το ΠΑΣΚΕΔΙ συμμετείχε ενεργά στο Μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας στις 21 Ιανουαρίου 2018.

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ με ΘΕΜΑ ΄΄Διευκρινήσεις σε θέματα Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων. Ερμηνεία του <τεκμαίρεται>΄΄, στείλαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, με Κοινοποίηση σε ΟΠΙ, ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA.
 • Ανοιχτή επιστολή-Πρόταση σε Συνθέτες και Στιχουργούς.
 • Το γεγονός πως κάναμε τεράστια ζημιά στην ΑΕΠΙ, δε μας το συγχώρεσε ποτέ ο ΟΠΙ και ξεκινά τον ΠΟΛΕΜΟ εναντίον μας, απαντώντας στην ως άνω ΕΠΙΣΤΟΛΗ που στείλαμε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με κοινοποίηση σε αυτόν.
 • Στη συνέχεια με ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ζητά να του αποδείξουμε πως είμαστε ΑΟΔ, άλλως δε νομιμοποιούμαστε να αδειοδοτούμε. Ταυτόχρονα βγαίνει στον αέρα η περιβόητη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ του ΠΑΣΚΕΔΙ, που την κρατά στην ιστοσελίδα του 6 μήνες. Την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτή την έκαναν σημαία όλοι οι Οργανισμοί. Κάθε πωλητής τους, προκειμένου να πουλάει εύκολα το προϊόν τους, κουβαλούσε και έδειχνε και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτή, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΠΑΣΚΕΔΙ. Τους στείλαμε λίστα-κατάλογο δικών μας παραγωγών Ελληνικών τραγουδιών, σε δικά μας στούντιο, ζητώντας να μας πουν αν τους εκπροσωπούν και ουδέποτε μας απάντησαν, το ίδιο κάναμε και με λίστα-κατάλογο Ξένων τραγουδιών.
 • Νέο Site ΠΑΣΚΕΔΙ και νέο logo. (Προσπάθεια που χρεώνεται εξ΄ολοκλήρου στον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων και Προσωπικού κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνο)

Το νέο Λογότυπο του ΠΑΣΚΕΔΙ

 • Ημερίδα σε Ζαγοροχώρια, με κεντρικό θέμα ΄΄Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα΄΄.

Γεύμα μετά την ημερίδα στα Ζαγοροχώρια.

 • Στα πλαίσια του Erasmus. Μόνιμος στόχος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι να βοηθά όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις να εξελιχθούν. Εξάλλου απώτερος σκοπός είναι πάντα η στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων, όπως η παραγωγή αλλαντικών & η μεταποίηση delicatessen θαλασσινών εδεσμάτων τίθενται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Γι’ αυτό τον λόγο, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ διενήργησε με επιτυχία Ημερίδα, τον Φεβρουάριο 2018, με στόχο την πλήρη ενημέρωση του κοινού για τις διαδικασίες παραγωγής, τα ισχύοντα δεδομένα, το επενδυτικό κόστος, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι.
 • Στα πλαίσια του Erasmus, διοργάνωσε το ΠΑΣΚΕΔΙ τον Απρίλιο του 2018, με θέμα Αγροτουρισμός στην Ελλάδα. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη μεταποίηση delicatessen θαλασσινών εδεσμάτων, όπως καπνιστά, αλίπαστα, μαρινάτα, χωρίς συντηρητικά, με φυσικά Ω3. Ο λόγος για τα delicatessen εδέσματα θαλασσινών με πρώτη ύλη ψαρικά όπως το σκουμπρί, τη ρέγκα, τον λευκό τόνο, την παλαμίδα κ.ά.
 •  Στα πλαίσια του Erasmus. Ένας από τους κορυφαίους κλάδους με πολύ δυνατές κατηγορίες αποτελεί η μεταποίηση λαχανικών σε άλμη. Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, προκειμένου να στηρίξει τις επενδυτικές προτάσεις προς έναν από τους πιο δυνατούς επιχειρηματικούς κλάδους, διοργάνωσε τον Ιούνιο 2018 Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση του κοινού τόσο για τις διαδικασίες παραγωγής, όσο και για τις συνθήκες μιας τέτοιας επένδυσης.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε μέλος μας για διευκόλυνσή του σε Δικαστήριο που είχε με την ΑΕΠΙ, με θέμα: ”Νομιμότητα τραγουδιών StereoCloud”
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Είσαι τραγουδοποιός ή Dj; Μην παίζεις ΄΄φάλτσα΄΄ με τους ΄΄φάλτσους΄΄. Απαλλάξου.
 • Σχετικά με το από 28-06-2018 Δελτίο Τύπου του ΟΠΙ, που παραμένει δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του και την έναρξη συνεργασίας του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τη Soundreef®ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με τον ΟΠΙ
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον τραγουδιστή Λόζο Κωνσταντίνο με θέμα: ”Υπήρξατε ή είστε μέλος του GEA;΄΄
 • Γραφεία και στην Αθήνα. Ερμού 56 4ος όροφος, Εντός στοάς (Κτήριο Spaces).

Η είσοδος της Στοάς από την Ερμού 56

Γραφεία ΠΑΣΚΕΔΙ στην Αθήνα. Ερμού 56. Μπροστά μας η Καπνικαρέα

Θέα από τα γραφεία μας στην Αθήνα.

 • Διαμάχες με ΟΠΙ και GEA.
 • Ανακοινώθηκαν στον κλάδο οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα Πνευματικά δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Υπογραφή Σύμβασης αποκλειστικής συνεργασίας για τα καταστήματα Εστίασης με την Sounreef.
 • Ανάπτυξη στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης INSTAGRAM, F/B, TWITTER.
2019
 • Η Soundreef®  αδειοδοτήθηκε στην Ευρώπη (από το Ηνωμένο Βασίλειο), αμέσως μόλις τέθηκε σε εφαρμογή η Οδηγία 2014/26/ΕΕ. Ποια είναι η Soundreef®;
 • Η Soundreef αναγνωρισμένη ΑΟΔ από τον ΟΠΙ και το ΠΑΣΚΕΔΙ αποκλειστικός συνεργάτης της στην Ελλάδα.
 • Με ποιο απλό τρόπο αποκτάτε την Soundreef.
 • Τι σημαίνει η συνεργασία Soundreef για το κατάστημά σας;
 • Τι είναι η άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής;
 •  Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες αν δεν διαθέτω ΄΄Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης΄΄;
 • Εάν δεν προμηθευτώ άδεια Soundreef® τι άλλες επιλογές έχω;
 • Εάν δεν προμηθευτώ άδεια Soundreef®, πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσω για τους Οργανισμούς;
 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματά μου στο θέμα μουσικής, εάν είμαι μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ;
 • Ποιους Οργανισμούς πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσω;
 • Εγώ στο μαγαζί μου έχω μόνο τηλεόραση και δείχνω ποδοσφαιρικούς αγώνες. Καλύπτομαι;
 • Είμαι Καφετέρια και μου ζητά ο GEA 150€ το χρόνο, γιατί να γίνω μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ και να πληρώσω ετήσια συνδρομή;
 • Έχω μαγαζί Εστίασης, αλλά εδώ και χρόνια δεν με επισκέφθηκε κανένας Οργανισμός, γιατί να πληρώσω ακόμη και στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ;
 • Πως ξέρω ότι η άδεια της Soundreef είναι νόμιμη; Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έστειλε ο Δικηγόρος του ΠΑΣΚΕΔΙ και της Soundreef κ. Παρίσσης Κώστας επιστολή, αλλά και υπόδειγμα της Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης που διαθέτει το ΠΑΣΚΕΔΙ προς τα μέλη του και λάβαμε την απαντητική επιστολή-έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπάρχει πιο τεκμηριωμένη νομιμότητα.
 • Οι πλέον συχνές ερωτήσεις και οι αντίστοιχες απαντήσεις για την Sounreef.
 • Πώς η μουσική μπορεί να δώσει προσωπικότητα στο κατάστημά σας. Η Soundreef προσφέρει σε κάθε κατάστημα εστίασης τη μουσική που χρειάζεται!
 • Τι κάνω αν δεν έχω ίντερνετ και δεν μπορώ να αναπαραγάγω την μουσική της Soundreef®;
 • Τι κάνω αν δεχτώ επίσκεψη υπαλλήλων της ΕΥΕΔ (ΟΠΙ), της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή της GEA, του ΣΔΟΕ ή/και της Αστυνομίας;
 • Παίζω μουσική Soundreef, αλλά με ενοχλούν με επιστολές, επισκέψεις και με τηλεφωνήματα Οργανισμοί όπως ΕΥΕΔ, Αυτοδιαχείριση και GEA. Τι να κάνω;
 • Ξεκίνησαν συνεργασίες στην παροχή μουσικής Soundreef, με τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων Εστίασης.

1) COFFEE LAB 90 καταστήματα

2) AUTO GRILL 8 καταστήματα

3) BATTLENET 41 καταστήματα

4) BITS AND BYTES 25 καταστήματα

5) INSPOT 90 καταστήματα


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα