Επιστρεπτέα προκαταβολή – Από την εστίαση ο 1 στους 7 ενδιαφερόμενους

28 Νοεμβρίου, 2020
Επιστρεπτέα προκαταβολή / Από την εστίαση ο 1 στους 7 ενδιαφερόμενους

Το ζωηρό ενδιαφέρον της εστίασης καταμαρτυρεί και την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν. Τούτο πιστοποιούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων μεγαλύτερη ετήσια μείωση τζίρου (46,8%) τον Σεπτέμβριο παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης». Μάλιστα, και το σκέλος των καταλυμάτων βρίσκεται σε τραγική θέση, καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης έχουν αποκλείσει πολλές μονάδες, λόγος για τον οποίο έχουν δεχθεί σχετικά αιτήματα οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η κατάσταση είναι πιθανό να επιδεινωθεί περαιτέρω μετά και την παράταση στο δεύτερο lockdown, ενώ τα σενάρια για κατεβασμένα ρολά στην εστίαση έως και παραμονές Χριστουγέννων έχουν φέρει σε απελπισία τους περισσότερους επιχειρηματίες.

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν στους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου (για τους δύο πρώτους κύκλους η εν λόγω προθεσμία έληγε τη Δευτέρα, ενώ για τον τρίτο κύκλο στις 30 Ιανουαρίου 2021), αλλά η κυβέρνηση, ενώ έχει λάβει το μήνυμα των δυσμενών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19, παραμένει εντούτοις φειδωλή και στα όρια, και στις προϋποθέσεις, αφήνοντας εκτός σχεδόν τις 3 στις 4 επιχειρήσεις.

Πέραν της εστίασης, οι ΚΑΔ με τον μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 αποσπούν επί του συνόλου των επιχειρήσεων τα ταξί και αγοραία με οδηγό ιδιοκτήτη το 3,34%, οι δικηγόροι το 2,50%, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα το 2,09% και τα λιανικά καταστήματα ένδυσης το 1,91%.

Με ρεπορτάζ από ΑΥΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους