Επιστολές αγωνίας από ιδιοκτήτες καταστημάτων: “Η ζημιά έγινε και δυστυχώς πολλοί δεν θα αντέξουν και άλλοι θα κλείσουν”

31 Μαΐου, 2020
Επιστολές αγωνίας από ιδιοκτήτες καταστημάτων: "Η ζημιά έγινε και δυστυχώς πολλοί δεν θα αντέξουν και άλλοι θα κλείσουν"
Επιστολές αγωνίας από ιδιοκτήτες καταστημάτων: "Η ζημιά έγινε και δυστυχώς πολλοί δεν θα αντέξουν και άλλοι θα κλείσουν"

Αξίζει, λέει ο επιχειρηματίας να παίρνει το ρίσκο, γιατί η ζωή είναι ένα ρίσκο και ότι εμείς ως κυβέρνηση δεν μπορούμε να επωμιστούμε όλο το κόστος για αυτό λέει βοηθάμε τις επιχειρήσεις να πάρουν βοήθεια μέσω τραπεζών;

Λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ

Επειδή κανένας από εσάς δεν έχει δουλέψει και δεν έχει πιάσει τον παλμό των εξελίξεων και μάλλον δεν θέλει να καταλάβει κανείς τελικά τίποτα, έχω να προτείνω τα έξης.

Ναι κύριε πρωθυπουργέ αξίζει να πάρει κάποιος το ρίσκο, αλλά να ξέρετε ότι στο τέλος δεν θα έχετε μαζέψει τίποτα στο ταμείο εσόδων του κράτους.

Γιατί όλη αυτή η καραμέλα ξέρετε, να παίζουν τα ΜΜΕ όλη μέρα για ενδεχόμενο νέου κύματος πανδημίας από το φθινόπωρο, ποιος άραγε λέω εγώ τώρα, θα πέσει ξανά στην καλοστημένη παγίδα να πληρώσει τέλη Σεπτεμβρίου όλους τους φόρους που έχετε βάλει εσείς, για να μην έχει να φάει μετά η να περιμένει την ζητιανιά σας;

Έχω μία πρόταση:

Να μην πληρώσει κανένας τέλη Σεπτεμβρίου τίποτα, κανένα ΦΠΑ, καμία εφορία, κανένα ΙΚΑ, κανένα ΤΕΒΕ κτλ.

Η ζωή Θέλει ρίσκο όπως λέτε. Έτσι και εμείς, μαζί σας λοιπόν. Αν δεν βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο κύμα πανδημίας πάλι από το φθινόπωρο, όπως μας λέτε κάθε μέρα, εμείς δεν πρόκειται να πληρώσουμε τίποτα. Δεν ξέραμε ότι η πολύτιμη βοήθεια που μας δώσατε ήταν να μας ρίξετε στο κλουβί με τις τράπεζες.

Κύριε πρωθυπουργέ

Καλές οι συνεντεύξεις καλά τα διαγγέλματα, αλλά η ουσία είναι χαμένη εδώ και καιρό.

Αν άραγε, όπως λέτε, υπήρξε πρόβλημα και θα υπάρξει ξανά στο άμεσο μέλλον με την πανδημία, γιατί δεν κάνατε γενικό καθολικό κλείσιμο και αφήσατε ανοιχτές τράπεζες εφορίες και ταχυδρομεία; Εκεί δεν κολλούσε ο ιός, που για καιρό ήταν ο ένας πάνω στον άλλον στοιβαγμένοι; Και γιατί ανοίξατε τα πάντα και αφήσατε τελευταία την εστίαση και τα ξενοδοχεία με ότι αυτό συνεπάγεται; Στο κάτω κάτω της γραφής θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα η ιχνηλάτηση υποψήφιου κρούσματος, καθώς όλα τα εστιατόρια θα μπορούσαν να κρατάνε ένα ιστορικό ονομάτων, για παράδειγμα όπως και γίνεται και με τα ξενοδοχεία. Στα σχολεία δηλαδή που βλέπουμε να είναι όλα τα παιδιά μαζί στα διαλείμματα αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες ο κόσμος στοιβαγμένος στις παραλίες και στα πάρκα, εκεί δεν υπάρχει θέμα;

Να σας πω εγώ γιατί το κάνατε.

Για να γίνει το λεγόμενο restart και να πάρει στο πέρασμα του ως τσουνάμι τα πάντα και να τα κάνετε όπως θέλατε εσείς στα μέτρα σας, για να βοηθήσετε δήθεν όπως λέτε τις υγιείς επιχειρήσεις που όμως με τον ιό της πανδημίας να ξέρετε ότι καμία επιχείρηση δεν έμεινε αλώβητη. Μόνο που όλοι εσείς κάθε μήνα πληρώνεστε κανονικά ενώ δεν θα έπρεπε, δεδομένου ότι η πανδημία δεν θα σας άγγιξε καθόλου. Λογαριάσατε χωρίς τον ξενοδόχο γιατί αυτό το τσουνάμι θα πάρει και εσάς μαζί, αλλά και όλους τους συμβούλους και τους ημέτερους σας που με παχιά λόγια και παχυλές αμοιβές κάθε μήνα, μας είπατε να καθίσουμε σπίτι όπως και καθίσαμε, αλλά δεν μας είπατε ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των σπασμένων ζημιών.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Κανένας να μην πληρώσει τίποτα τέλη Σεπτεμβρίου, τίποτα σε ΙΚΑ. εφορία και ΤΕΒΕ, αν δεν σταματήσουν να μας τρομοκρατούν οι αγύμναστοι ψυχικά και σωματικά λοιμωξιολογοι για νέο ενδεχόμενο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο όπως μας το τονίζουν καθημερινά.

Εύκολα λοιπόν θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί να πληρώσω τέλη Σεπτεμβρίου, αν ξέρω ότι θα με κλείσουν και πάλι από Οκτώβριο, Νοέμβριο κτλ.

Ακούμε, τόσα λεφτά θα έρθουν για τον τουρισμό τόσα δις τόσα πακέτα τόσα ΕΣΠΑ, αλλά όλα οδηγούν πρώτα στις τράπεζες. Όπως καταλάβετε λοιπόν η Ευρώπη στέλνει κάποια χρήματα και η κυβέρνηση θα αποφασίσει που πότε και πως θα τα μοιράσει.

Θέλουμε διαγραφές χρεών και αποζημιώσεις όπως έγιναν στην Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, ΗΠΑ κτλ. Δεν Θέλουμε δάνεια. Η πανδημία είναι ανωτέρα βία και καλύπτεται από ειδικά κονδύλια για τέτοιο σκοπό.

Ήδη ανοίξαμε από Δευτέρα 25/5/20 και κανείς δεν μας ρώτησε αν είχαμε κόσμο αν χρωστάμε, αν επιβιώσουμε αν αν  αν.

Η ζημιά έγινε και δυστυχώς πολλοί δεν θα αντέξουν και άλλοι θα κλείσουν. Οι λογαριασμοί έρχονται με ημερομηνίες λήξης. Ήδη υπάρχει πολύ μεγάλη στάση πληρωμών από μεγάλο όγκο πολιτών που με μαθηματική ακρίβεια τον Οκτώβριο θα δείτε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Η ευθύνη και το βαρύ κόστος της κυβέρνησης τα ρίχνει για ακόμη μία φορά στους πολίτες της λέγοντας τους απλά ότι εμείς κάναμε το καθήκον μας.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά από τους κλάδους μας απουσιάζουν οι πρόεδροι των τοπικών σωματείων μας, ο πρόεδρος εστιατόρων της ΠΟΕΣΕ και πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΞ τα επιμελητήρια, ο ΕΟΤ κτλ, γιατί πολύ απλά τα έχουν κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση. Να τους θυμίσω απλά όλους αυτούς, πως είναι μόνο για βασιλόπιτες και για φωτογραφίες και να πάνε να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα στο τέλος της σαιζόν στα μεγάλα αφεντικά τους.

Να θυμάστε ότι κανένα κόμμα, καμιά πολιτική δύναμη, κανένας εθνοσωτήρας, δεν πρόκειται να μας λύσει τα προβλήματα, αν δεν πάρουμε εμείς στα χέρια μας την κατάσταση. Κάποιοι δεν πήραν ούτε τα ψίχουλα των 800 ευρώ και δεν πρόκειται να πάρουν ούτε στο μέλλον τίποτα. Να θυμάστε ότι όλοι αυτοί πληρώνονται κάθε μήνα κανονικότατα.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΗΣ

Νάουσα Ημαθίας

Εστιατόριο-Ξενοδοχείο το “ΝΗΣΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ”

http://hotel-nisimargaritas.gr/


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους