Ενίσχυση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες Εστίασης: Αυξάνεται το όριο των υπαλλήλων για τη λήψη του επιδόματος

14 Απριλίου, 2020
Ενίσχυση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες Εστίασης: Αυξάνεται το όριο των υπαλλήλων για τη λήψη του επιδόματος
Αλλαγή σκηνικού, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κλάδο της Εστίασης όσον αφορά το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Αλλαγή σκηνικού, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κλάδο της Εστίασης όσον αφορά το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και μια μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΚΕΔΙ που από την πρώτη στιγμή κινητοποίησε όλες τις διαδικασίες ασκώντας πίεση στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υπάρξει τροποποίηση στη σχετική ρύθμιση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κάνουν γνωστό κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E.), οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους, έναντι πέντε (5) που προβλέπεται σήμερα.

Μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών

Παράλληλα, με νέα ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους. Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Τέλος, η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος, με βάση τα μέτρα που υλοποιεί.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους