«Επέλαση» των Goody’s: ανοίγουν ΚΑΙ στη Σαουδική Αραβία

19 Δεκεμβρίου, 2018
«Επέλαση» των Goody’s: ανοίγουν ΚΑΙ στη Σαουδική Αραβία
Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, που θεωρείται ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος εστίασης, συνέχισε και το 2018 τη δυναμική του πορεία επενδύοντας σε 3 στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης

 «Επέλαση» των Goody’s: ανοίγουν ΚΑΙ στη Σαουδική Αραβία

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, που θεωρείται ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος εστίασης, συνέχισε και το 2018 τη δυναμική του πορεία επενδύοντας σε 3 στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης, που αφορούν στη διεύρυνση της διεθνούς του παρουσίας, την έμφαση στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου του με νέες δραστηριότητες και νέα σήματα.

Η ανάπτυξη του Ομίλου κατά το 2018 οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των άμεσα απασχολουμένων στις εταιρίες του Ομίλου Εστίασης της τάξεως του 9%, με τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας. Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη στο χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 2.500 άμεσα και 5.000 έμμεσα εργαζομένους. Με τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας, ο Όμιλος στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία και παράλληλα ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών.

Επέκταση και καθιέρωση ΚΑΙ στο εξωτερικό

Το 2018 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την εδραίωση της παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό, με την επέκταση 3 βασικών σημάτων του σε 4 νέες χώρες. Μέσω των διεθνών στρατηγικών συνεργασιών του, ο Όμιλος απέκτησε παρουσία σε Τσεχία και Ρωσία με 4 σημεία και 3 διαφορετικά σήματα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της Autogrill άνοιξαν τα καταστήματα LaPasteria & FlocafeEspressoRoom (FER) στο νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο «PraguetheStyleOutlet», ενώ μέσω της εταιρίας SSP τα σήματα LaPasteria & Goody’sBurgerHouse (GBH) έκαναν την εμφάνισή τους στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το σήμα LaPasteria επεκτείνεται στο εξωτερικό, αποκτώντας ταυτόχρονη παρουσία σε 2 σημαντικές Χώρες. Πρόσφατα, προστέθηκαν 2 νέα Goody’sBurgerHouse στο Yerevan της Αρμενίας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η λειτουργία του δεύτερου καταστήματος Flocafe Espresso Room σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Ο Όμιλος αναμένεται να κλείσει τη χρονιά έχοντας παρουσία συνολικά σε 12 χώρες εκτός των Ελληνικών συνόρων με 19 σημεία, ενώ συνεχίζει με τους ίδιους έντονους ρυθμούς ανάπτυξης και το πρώτο εξάμηνο του 2019, με την ανάπτυξη του GBH σε Κύπρο, Μάλτα και Σαουδική Αραβία και του σήματος FER στο Qatar.

Κυριαρχία στην Ελλάδα

Θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα τη διατήρηση και ενδυνάμωση της κυρίαρχης θέσης του στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του και στα Αεροδρόμια αναβαθμίζοντας διαρκώς τα υφιστάμενα σημεία και δημιουργώντας νέα. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 προχώρησε στη δημιουργία 20 νέων σημείων σε 5 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία 5 νέων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) σε Ιόνια και Νέα οδό, αυξάνοντας τη συνολική του παρουσία σε 26 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, με 14 OlympusPlaza και 12 Goody’sBurgerHouse/FlocafeEspressoRoom, τα οποία αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 10 εκ. πελάτες ετησίως.

Το 2018 ο Όμιλος διεύρυνε τη γκάμα των δραστηριοτήτων του μπαίνοντας σε νέες κατηγορίες στον τομέα της εστίασης. Πέραν της επέκτασης στον τομέα του μαγειρευτού φαγητού μέσω του «Forky», προχώρησε και στη δημιουργία του νέου σήματος «It’sAllGrεεk», μιας σύγχρονης έκδοσης Ελληνικού ψητοπωλείου με έμφαση στο κοντοσούβλι. Το νέο σήμα έκανε την εμφάνισή του στο εμπορικό κέντρο McArthurGlen, με το δεύτερο κατάστημα πόλης να ανοίγει εντός Δεκεμβρίου στο VillageParkστο Ρέντη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξή του και στα αεροδρόμια. Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της παρουσίας του στα αεροδρόμια, ο Όμιλος σύστησε στο τουριστικό κοινό άλλα 2 νέα concepts, το «FornoLuca» με έμφαση σε γεύσεις snacking Ιταλικής προέλευσης και το «BistroDeiCavalieri», ένα ιταλικό μπιστρό με χειροποίητη pizza που ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει τη δραστηριοποίησή του στην Ελληνική αγορά με περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας των υφιστάμενων σημάτων του σε στρατηγικά σημεία, όπως για παράδειγμα τα νέα καταστήματα Goody’sBurgerHouse στο Γκάζι και στο εμπορικό κέντρο FashionCityOutlet στη Λάρισα ή το νέο FlocafeEspressoRoom στο εμπορικό κέντρο VesoMare στην Πάτρα. Η παρουσία των σημάτων ενισχύεται από την εμφάνιση των νέων εντυπωσιακών foodtrucksτων Goody’sBurgerHouse & everest σε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις όπως το Release & το EjektFestival

Στρατηγικές κινήσεις με εξωστρέφεια και συνέπεια

Ο κ Ανδρέας Τσουκάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia, δήλωσε σχετικά: «Το 2018 ο Όμιλός μας υλοποίησε ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης με έμφαση στις στρατηγικές μας προτεραιότητες: την επέκταση στο εξωτερικό, την ενίσχυση της παρουσίας μας σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των σημάτων μας.

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε με συνέπεια ένα εντατικό πρόγραμμα εξωστρέφειας, το οποίο επιβεβαιώνει σταθερά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δύναμη των σημάτων μας. Παράλληλα, μέσω των επενδύσεών μας στη βαριά βιομηχανία της Χώρας, τον τουρισμό, στοχεύουμε στη διαρκή αναβάθμιση της παρουσίας μας σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος σε επίπεδο σημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών.

Με αίσθημα ευθύνης διατηρούμε πάντα σε υψηλή προτεραιότητα την επένδυση στους ανθρώπους μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.

Όντας ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Εστίασης, πιστεύουμε στη δυναμική της Χώρας μας και αποδεικνύουμε έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή μας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, επενδύοντας συστηματικά στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά».

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στη Νοτιανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας και αναπτύσσοντας τα πλέον δυναμικά σήματα στον κλάδο της εστίασης και της ψυχαγωγίας. Ανάμεσα στα brands που διαθέτει συγκαταλέγονται μερικά από τα πιο πετυχημένα στο χώρο της Εστίασης. Ο Όμιλος λειτουργεί 3 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 300.000 πελάτες σε περισσότερα από 560 σημεία πώλησης, προσφέροντας ξεχωριστά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη του καταναλωτή.

Με πληροφορίες από news247.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους