Ελληνική Γαστρονομία: κορυφαίο κριτήριο για την επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού!

10 Αυγούστου, 2019
Ελληνική Γαστρονομία: κορυφαίο κριτήριο για την επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού!
Όλο και πιο περιορισμένος είναι ο μαζικός τουρισμός στην εποχή μας, την ώρα που εναλλακτικές μορφές τουρισμού έχουν αρχίσει να αναδύονται!

Όλο και πιο περιορισμένος είναι ο μαζικός τουρισμός στην εποχή μας, την ώρα που εναλλακτικές μορφές τουρισμού έχουν αρχίσει να αναδύονται! Η Γαστρονομία δείχνει να είναι από εκείνες τις μορφές που κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των τουριστών ως κριτήριο για να επιλέξουν έναν προορισμό.

 

Σύμφωνα με έρευνες, οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό, σκέφτονται την τοπική κουζίνα. Μάλιστα, αν η κουζίνα δεν είναι ευχάριστη, αυτό αποδεικνύεται ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη χώρα στα μάτια ενός ταξιδιώτη. Σε μια ξένη χώρα, οι ταξιδιώτες αναζητούν πλέον πολύπλοκες κουζίνες και όχι τα πιο συνηθισμένα, όπως παλαιότερα. Προς το παρόν, ο όρος γαστρονομικός τουρισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής, αλλά αρκετά συχνά δεν χρησιμοποιείται σωστά.

 

Για παράδειγμα, αν κάποιος πηγαίνει στην Ιταλία, τη Γαλλία ή την Ισπανία και ταυτόχρονα εξερευνά την τοπική κουζίνα, δεν είναι τεχνικά γαστρονομικός τουρισμός αυτός. Ως γαστρονομικός τουρισμός ορίζεται η επίσκεψη σε μια χώρα με κύριο στόχο την απόλαυση της τοπικής κουζίνας. Υπό αυτή την έννοια, η Τουρκία, ως χώρα μαζικού τουρισμού, δυστυχώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας εξαιρετικά προτιμώμενος προορισμός γαστρονομικού τουρισμού. Με εκατομμύρια από τη Ρωσία που λατρεύουν την τουρκική κουζίνα για διακοπές, ο γαστρονομικός τουρισμός της Τουρκίας μπορεί να θεωρηθεί, ωστόσο ανερχόμενη δύναμη.

 

Ελλάδα και γαστρονομικός τουρισμός

 

Πρωταγωνίστρια στον γαστρονομικό τουρισμό φυσικά μπορεί να αναδειχθεί, αν δεν θεωρείται ήδη, η Ελλάδα. Οι σπάνιες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις αποτελούν διαχρονική αξία για Έλληνες και ξένους τουρίστες που επιλέγουν κάποιον από τους μαγευτικούς προορισμούς της χώρας για να περάσουν τις διακοπές τους. Ταβέρνες και εστιατόρια με ιδιαίτερες γεύσεις προσελκύουν ετησίως πληθώρα κόσμου από όλη τη γη, που συρρέουν στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα από αγνά υλικά μέσα από εξαιρετικές παραδοσιακές συνταγές.

 

Μήπως ήρθε η ώρα το κράτος να ενισχύσει τον κλάδο της Εστίασης με ουσιαστικό τρόπο;

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους