Επέλαση της Ελλάδας στον γαστρονομικό χάρτη της TasteAtlas

Σεπ 10, 2019
Επέλαση της Ελλάδας στον γαστρονομικό χάρτη της TasteAtlas
Με τον διαδραστικό χάρτη του Taste Atlas αποκτάς πρόσβαση σε ένα γαστρονομικό site το οποίο έχει ως στόχο την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων.

Όταν αναζητάμε μια περιοχή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, συνήθως μπαίνουμε στους χάρτες της Google και το βρίσκουμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάτι ανάλογο μπορούμε να επιτύχουμε πλέον και με το φαγητό! Με τον διαδραστικό χάρτη του Taste Atlas αποκτάς πρόσβαση σε ένα γαστρονομικό site το οποίο έχει ως στόχο την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο.

 

Μέχρι σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 10.000 εγγραφές διεθνώς, οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα. Έτσι, ένας ταξιδιώτης δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τον προορισμό του και μέσα σε δευτερόλεπτα να δει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας ή της περιοχής που θέλει να επισκεφτεί.

 

Ελλάδα: παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός

 

Όσον αφορά την Ελλάδα, το site περιλαμβάνει και τη Θάσο και προτείνει μεταξύ άλλων στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ελαιόλαδο Θάσου, ανάγοντας το προϊόν -μαζί με τις ελιές θρούμπες- σε brand name του νησιού!

 

Άλλοι γαστρονομικοί προορισμοί είναι η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, η Νάουσα με το κρασί της, η Αράχωβα με τη φορμαέλα και η Αθήνα με τη φέτα. Στην Πελοπόννησο το μέλι συναγωνίζεται το κρασί, ενώ στα νησιά, στη Μυτιλήνη συστήνεται λαδοτύρι, στη Νάξο η γραβιέρα, στη Σαντορίνη οι ντοματοκεφτέδες και στην Κρήτη τα τυριά

 

Οι επιλογές βέβαια είναι ακόμη περισσότερες και όταν κάποιος ορίζει μία πιο περιορισμένη περιοχή ή κάνει ζουμ στον χάρτη, αναδύονται περισσότερα τοπικά προϊόντα.

 

Παράλληλα, στην αριστερή πλευρά της οθόνης παρουσιάζεται ένας κατάλογος με τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, με πρώτα και καλύτερα τον μουσακά και τον γύρο, που οι χρήστες της σελίδας μπορούν να βαθμολογήσουν, καθώς και να δουν πού μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους