Έλεγχοι και πρόστιμα για παραβιάσεις σε μπαρ και καφετέριες της Αττικής τις ημέρες των εορτών

8 Ιανουαρίου, 2019
Έλεγχοι και πρόστιμα για παραβιάσεις σε μπαρ και καφετέριες της Αττικής τις ημέρες των εορτών
Πολλές ήταν οι παραβιάσεις που σημειώθηκαν σε μπαρ και εστιατόρια της Αττικής από τις αρμόδιες Αρχές σε ελέγχους που διεξήχθησαν στη διάρκεια των γιορτών

Έλεγχοι και πρόστιμα για παραβιάσεις σε μπαρ και καφετέριες της Αττικής τις ημέρες των εορτών

Πολλές ήταν οι παραβιάσεις που σημειώθηκαν σε μπαρ και εστιατόρια της Αττικής από τις αρμόδιες Αρχές σε ελέγχους που διεξήχθησαν στη διάρκεια των γιορτών. Για την ακρίβεια, σημειώθηκαν παραβάσεις για έλλειψη αποδείξεις ή για ανασφάλιστους εργαζόμενους, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας η οποία πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν στις 28 και 29 Δεκεμβρίου 2018, διεξοδικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, όπου συνολικά ελέγχθηκαν 14 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε 8 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, όπως περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων, απασχόληση εργαζομένων.

Εξάλλου, η περίοδος των γιορτών αποτελεί περίοδο αιχμής για τα ελεγκτικά όργανα, αφού μεγάλο πλήθος καταναλωτών που συρρέουν για αγορές ή διασκέδαση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος παραβιάσεων από καταστήματα. Σημαντικό είναι τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και ο καταναλωτής να γνωρίζουν ότι μόνο με τη σωστή τήρηση των κανόνων θα ευνοηθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς με οφέλη για όλες τις πλευρές.   

Με πληροφορίες από Documentonews.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους