Έλεγχοι από το ΣΔΟΕ Αττικής σε ξενοδοχεία για παράνομο λογισμικό Miscrosoft

31 Αυγούστου, 2019
Έλεγχοι από το ΣΔΟΕ Αττικής σε ξενοδοχεία για παράνομο λογισμικό Miscrosoft
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα επιτελών εταιρείας λογισμικού και ελεγκτών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα επιτελών εταιρείας λογισμικού και ελεγκτών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε ξενοδοχεία της Ρόδου, στο πλαίσιο επιχείρησης για την καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης «πειρατικών» αντιγράφων λογισμικού, της εταιρείας «κολοσσού» Microsoft.

 

Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε τρία ξενοδοχεία και έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», η Microsoft αναπτύσσει, κατασκευάζει, αδειοδοτεί και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων λογισμικού για διάφορες υπολογιστικές συσκευές. Τα δημοφιλέστερα προϊόντα της είναι τα λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows και η σειρά λογισμικού γραφείου Microsoft Office.

 

H δεύτερη έχει αναπτύξει εφαρμογές γενικής, αρχιτεκτονικής, μηχανολογικής, τοπογραφικής και χαρτογραφικής σχεδίασης της εταιρίας λογισμικού ενώ η τρίτη, είναι παγκοσμίως γνωστή για την δημιουργία λογισμικού πολυμέσων και επεξεργασίας εικόνας. Oι τρεις εταιρείες έχουν κινήσει τις διαδικασίες ελέγχου επιχειρήσεων για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση λογισμικού παρανόμως χωρίς την κατοχή της νόμιμης προς τούτο άδειας εκ μέρους των δικαιούχων.

 

Για τον έλεγχο πειρατικών εκδόσεων του λογισμικού τους αλλά και την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης εγκατάστασης και διανομής του έχει συσταθεί εξάλλου ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με την επωνυμία «Business Software Alliance».

 

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι πρωτότυπα πνευματικά έργα, τα οποία προστατεύονται σύμφωνα με το Νόμο 2121/1993 «Πνευματική Ιδιοκτησία, Συγγενικά Δικαιώματα και Πολιτιστικά Θέματα» ως έργα λόγου. Για να είναι νόμιμη η χρήση του προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή πρέπει ο δικαιούχος να παραχωρήσει στον αγοραστή την άδεια χρήσης του συγκεκριμένου προγράμματος. Η άδεια αυτή δίνεται μέσω μίας σύμβασης που ονομάζεται «άδεια χρήσης τελικού χρήστη».

 

Οι τρεις εταιρείες στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την καταπολέμηση του φαινομένου της «πειρατείας» του λογισμικού, που έχουν αναπτύξει, προσέφυγαν πέρσι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά των ξενοδοχειακών εταιρειών, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια για τον έλεγχο των υπολογιστών τους, καθώς πιθανολογούν ότι δεν διαθέτουν πλήρη και επαρκή αδειοδότηση για τα προγράμματα που χρησιμοποιούν στους υπολογιστές τους.

 

Μάλιστα ο έλεγχος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προκλήθηκε μετά από έλεγχο και έρευνα, που ακολούθησε στα αρχεία τους για την αγορά αδειών λογισμικού. Ζήτησαν έτσι και εξασφάλισαν προσωρινή διαταγή για τη διενέργεια απογραφής των υπολογιστών των ξενοδοχείων, καθώς και φωτογράφισης των προγραμμάτων λογισμικού αλλά ακόμη και σε φορητά μέσα αποθήκευσης. Υπέβαλαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούν την συντηρητική κατάσχεση των παράνομων λογισμικών, την απαγόρευση της χρήσης τους αλλά και να διαταχθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών να παράσχουν πληροφορίες για τον τρόπο κτήσης αυτών.

 

Με πληροφορίες από: money-tourism.gr

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους