ΕΚΤΑΚΤΟ: Στις 3 Μαΐου καταργείται το SMS μετακίνησης – Για 6 μήνες αφαίμαξε οικονομικά τους φτωχοποιημένους Έλληνες

28 Απριλίου, 2021
sms-prostimo

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν την κατάργηση του SMS μετακίνησης από τις 3 Μαΐου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα  με το άνοιγμα της εστίασης και όχι από τις 15 Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού.  

Τα SMS αποτελούσαν ένα πρωτοφανές μέτρο, το οποίος εφαρμόζεται μόνο στην Ελλάδα από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 και είχε ως στόχο να τιμωρήσει και να αφαιμάξει οικονομικά του φτωχοποιημένους από το lockdown Έλληνες. 

Αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Lockdown της κυβέρνησης μαζί με την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και το κλείσιμο της εστίασης.

Το πρόστιμο για παράβαση του SMS είναι το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό των 300 ευρώ, ενώ μάλιστα ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο σε μία κίνηση πολιτικής αναλγησίας και απόδειξη της πλήρης αποσύνδεσής του με την κοινωνία είχε ανακοινώσει την αύξηση του στα 500 ευρώ, προτού το επαναφέρει στα 300 ευρώ μετά την λαϊκή κατακραυγή.

Ο Νίκος Χαρδαλίας στις 6 το απόγευμα θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις. 

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους