Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τράπεζες, φούρνους, κομμωτήρια

28 Ιουλίου, 2020
Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τράπεζες, φούρνους, κομμωτήρια
Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για το προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που υπάρχει επαφή με το κοινό – ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα. 

Για το κοινό, υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας σε γραφεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα), καθώς και σε καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και ζαχαροπλαστεία. Παράλληλα επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εξίσου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί και τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα και στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.  

Σε ισχύ από αύριο 

Έτσι από αύριο, Τετάρτη, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους – εργαζομένους και κοινό – σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και λοιπά γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, σε ΜΜΜ και ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα, στα καταστήματα λιανικής, στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής.  

Η μάσκα παραμένει επίσης υποχρεωτική για το προσωπικό στους χώρους εστίασης, ενώ παραμένει η ισχυρή σύσταση σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.  Από την 1η έως και τις 26 Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί 27.427 έλεγχοι, καταγράφηκαν 860 παραβάσεις (3,1%) και επιβλήθηκαν 1.004 πρόστιμα, συνολικού ύψους 284.350 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις για λουκέτα 270 ημερών. 

Ρεπορτάζ: www.lifo.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους