Εξαγγελία ΠΑΣΚΕΔΙ προς τον κλάδο της Εστίασης: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Μαρ 13, 2020
Εξαγγελία ΠΑΣΚΕΔΙ προς τον κλάδο της Εστίασης: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Ως κλάδος, δηλώνουμε ότι τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή για όλο τον κόσμο πρέπει να λειτουργήσουμε με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα - Η ΥΓΕΙΑ των καταναλωτών είναι ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.

O κορονοϊός εξαπλώνεται και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά καθώς, όπως διαπιστώνεται καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μας δεν συμμορφώνονται με όσα έχει ανακοινώσει η Πολιτεία.

Δυστυχώς, παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας που ασχολείται με το θέμα του κορονοϊού και πώς θα αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.

Κλείνουν τα καταστήματα Εστίασης

Η κυβέρνηση θα λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου κλείνοντας αρχικά τα μπαρ, ενώ είναι υπό σκέψη να κλείσουν καφετέριες και εστιατόρια. Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν και να ληφθούν άμεσα, καθώς μετά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων παρατηρήθηκε πως ο κόσμος συνωστίζεται σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, χωρίς να δείχνει ανησυχία και γι αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός κόσμου βοηθάει στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στο iefimerida.gr ότι για τα μέτρα ετοιμάζεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα είναι έτοιμη το προσεχές 48ωρο.

Ερχονται μέτρα τύπου Ιταλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ θα ανακοινωθούν αύριο Σάββατο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Αυτή την ώρα οι συσκέψεις των επιτελείων είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα τύπου Ιταλίας για τον κορωνοϊό, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και καφετέριες), ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

 

Έκκληση ΠΑΣΚΕΔΙ: “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”

Από την αρχή φωνάζουμε ότι το κλείσιμο των σχολείων ΔΕΝ σημαίνει διακοπές. Γι’ αυτό τον λόγο, ζητάμε να απαγορευθεί η είσοδος στα καταστήματα Εστίασης σε νέους κάτω των 18 ετών, κατόπιν υπόδειξης ταυτότητας, σε περίπτωση που υπό εξαιρέσεις, παραμείνουν ανοικτά συγκεκριμένα καταστήματα.

Ως κλάδος, δηλώνουμε ότι τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή για όλο τον κόσμο πρέπει να λειτουργήσουμε με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα για την διαφύλαξη της υγείας των νέων μας, αλλά και των ευπαθών γενικώς ομάδων. Η ΥΓΕΙΑ των καταναλωτών είναι ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των πελατών μας. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους