ΠΑΣΚΕΔΙ για κορωνοϊό: Έκκληση προς τον κλάδο της Εστίασης – Τηρούμε όλους τους κανόνες πρόληψης και αποφεύγουμε τον συνωστισμό

Μαρ 13, 2020
ΠΑΣΚΕΔΙ για κορωνοϊό: Έκκληση προς τον κλάδο της Εστίασης - Τηρούμε όλους τους κανόνες πρόληψης και αποφεύγουμε τον συνωστισμό
ΠΑΣΚΕΔΙ για κορωνοϊό: Έκκληση προς τον κλάδο της Εστίασης - Τηρούμε όλους τους κανόνες πρόληψης και αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Ως Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης απευθύνουμε δημόσια έκκληση σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου μας να διατηρήσουν σε απόλυτο βαθμό τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό. Σεβόμαστε απόλυτα τις επίσημες ανακοινώσεις με τη σφραγίδα των ειδικών που συστήνουν τον περιορισμό -πλην έκτακτων αναγκών- στο σπίτι και συνεπώς, προσαρμοζόμαστε ως κλάδος σε αυτή την κατάσταση, πάνω από κάθε προσωπικό όφελος.

Το κλείσιμο των σχολείων και η εργασία από το σπίτι είναι λογικό να επιτρέψουν σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου να θέλει να εκμεταλλευτεί τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της. ΩΣΤΟΣΟ, ως κλάδος της Εστίασης φροντίζουμε τα εξής:

  • Τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα – αποφεύγουμε τον συνωστισμό
  • Τοποθετούμε αντισηπτικά υγρά στην είσοδο των καταστημάτων, υποχρεώνοντας τους θαμώνες να τα χρησιμοποιούν εισερχόμενοι στον χώρο
  • Φροντίζουμε οι τουαλέτες να είναι πλήρως καθαρές με γεμάτα τα απορρυπαντικά χεριών
  • Ενημερώνουμε κάθε πελάτη μας ότι αν έχει κάποια από τα επίμαχα συμπτώματα, πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό
  • Κάνουμε διαρκώς συστάσεις για σωστή συμπεριφορά (όχι βήξιμο ή φτέρνισμα χωρίς τον αγκώνα μας μπροστά)
  • Αν κάποιος πελάτης δεν συμμορφώνεται, δεν γίνεται αποδεκτός

Δυστυχώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Προσαρμοζόμαστε και βοηθούμε να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα. Σε αυτά δεν χωρούν προσωπικά κέρδη και συμφέροντα…

Έκκληση από τον δήμαρχο Λάρισας

Έκκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης, έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό με του δήλωσή του.

Παράλληλα κάλεσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διαμορφώσουν τους χώρους τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ο δήμαρχος Λαρισαίων παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού υπήρξε αρκετά σκληρός απέναντι σε όσους δεν ακολουθούν τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός που επικρατεί στις καφετέριες της πόλης είναι απαράδεκτος.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων:

«Θέλω να κάνω έκκληση για να μην πω θα καταγγείλω, αυτό που γίνεται στο όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα πολλά καφέ που έχουμε. Ο συνωστισμός που παρατηρείται εκεί αυτές τις ημέρες είναι απαράδεκτος. Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο κοιμάται κυριολεκτικά και πρέπει να ξυπνήσει. Αν θέλουν σε 15-20 ημέρες να δούνε εικόνες Ιταλίας που τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και προφανώς και των ίδιων των καταστηματαρχών που πρέπει να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μη συνωστισμού. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα και να δίνουμε λύσεις και την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης να γίνεται ότι γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξει η εικόνα αυτή στο κέντρο της πόλης».

Οι καταναλωτές συντονίζονται

Σε έρευνα της εταιρείας Interview, σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται ότι έχει κόψει τις εξόδους σε εστιατόρια και καφετέριες. Συγκεκριμένα, το 78% έχει περιορίσει τις μετακινήσεις, ενώ αντίθετα δεν περιόρισε τις μετακινήσεις του το 22%. Το 80% μείωσε τις εξόδους του σε εστιατόρια και καφετέριες, σε αντίθεση με το 20% συνεχίζει τις συνήθειές του.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους