Έγκλημα και τιμωρία: η Εστίαση ξανανοίγει αλλά το κλίμα μοιάζει πιο τρομακτικό από ποτέ

27 Απριλίου, 2020
Έγκλημα και τιμωρία: η Εστίαση ξανανοίγει αλλά το κλίμα μοιάζει πιο τρομακτικό από ποτέ
Τα 24 προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα καταστήματα Εστίασης θα τεθούν πάλι σε λειτουργία.

Η σταδιακή άρση των μέτρων πλησιάζει και άπαντες οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε αναβρασμό για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να προφυλάξει αλλά και να επιτρέψει στις επιχειρήσεις Εστίασης να δουλέψουν ξανά σε παραγωγικό ρυθμό. Ήδη η επίμαχη πρόταση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ προς το πρωθυπουργικό γραφείο και τα αρμόδια υπουργεία έχει τονίσει τα 15 σημεία που πρέπει να εστιάσουν τα στελέχη της κυβέρνησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον επανόρθωσης για τον κλάδο της Εστίασης, ο οποίος αναμφισβήτητα θεωρείται ανάμεσα στους πλέον χτυπημένους λόγω της αναγκαστικής καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το θέμα που προκύπτει άμεσα, πέρα από τον ορισμό του ακριβούς πλάνου της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων, προκαλώντας επιπλέον ανησυχία στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, είναι αν πράγματι θα γίνουν αποδεκτά τα 15 σημεία της πρότασης ΠΑΣΚΚΕΔΙ και κατ’ επέκταση, αν θα δημιουργηθεί το φορολογικό-οικονομικό κλίμα εκείνο που θα τους επιτρέψει να δουλέψουν παραγωγικά, αποφεύγοντας απολύσεις και λουκέτα.

Γι’ αυτό τον λόγο, η ομάδα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ συγκέντρωσε και κοινοποιεί αναλυτικά τα 24 προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα καταστήματα Εστίασης θα τεθούν πάλι σε λειτουργία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στις αρμόδιες αρχές όσο και στους ιδιοκτήτες εν όψει της κατάστασης που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

1)     Μέχρι τώρα ακόμη και τα 800 Ευρώ που υποσχέθηκαν, δεν τα έδωσαν.

2)     Θα πρέπει, για να ανοίξει το κάθε μαγαζί, να χρηματοδοτήσει για άλλη μια φορά, μετά από τις προμήθειες που αγόρασε και πέταξε το Π/Σ/Κ/ 13-15 Μαρτίου που αναγκάστηκαν δια Νόμου να κλείσουν.

3)     Θα αντιμετωπίσουν μία οφειλή ενοικίων της τάξης του 60% Χ 3.

4)     Θα αντιμετωπίσουν απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΚΟ

5)     Θα αντιμετωπίσουν απλήρωτους λογαριασμούς NOVA, COSMOTE

6)     Θα αντιμετωπίσουν Εφορία, ΕΦΚΑ, ΦΠΑ, Δημοτικό φόρο, κοινόχρηστους χώρους

7)     Θα αντιμετωπίσουν τον ΦΠΑ στην Εστίαση 13% και στον καφέ-ποτό 24%

8)     Θα αντιμετωπίσουν τα πρόστιμα σε περιπτώσεις που σε κάποιο τραπέζι βρουν 3 άτομα και όχι 2, το ίδιο θα ισχύει και στις ξαπλώστρες. Θα μετράνε οι Δημοτικοί τα 2 μέτρα απόσταση ανά άτομο.

9)     Θα αντιμετωπίσουν τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού, σε περιπτώσεις που θα υπάρχουν, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους ανήλικοι ή παιδάκια με τις μαμάδες.

10)  Θα αντιμετωπίσουν τους Οργανισμούς ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, GEA, με τα ποσά που θα ζητούν και τις Αγωγές που θα καταθέτουν

11)  Θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα που επιβλήθηκαν και θα γίνονται απαιτητά.

12)  Θα αντιμετωπίσουν έξτρα έξοδα για απεντομώσεις και διάφορους ψεκασμούς απαραίτητους για τον covid19.

13)  Θα αντιμετωπίσουν την αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών, που ο τρόμος θα είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό τους.

14)  Θα αντιμετωπίσουν την φτώχεια των καταναλωτών, διότι θα προκύψει μεγάλη ανεργία και ανέχεια.

15)  Θα αντιμετωπίσουν έξτρα έξοδα αποκατάστασης διάφορων ζημιών 3 μηνών απραξίας, ανακαινίσεις, διαμόρφωση χώρων και ειδικά των εξωτερικών.

16)  Θα αντιμετωπίσουν έξτρα έξοδα για προμήθειες αντισηπτικών, μασκών, πλέξιγκλας διαμόρφωσης χώρων κλπ

17)  Θα αντιμετωπίσουν έξοδα για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλούς, στους Δήμους, στο Λιμενικό Ταμείο κλπ

18)  Θα χρησιμοποιούν τον μισό χώρο που θα νοικιάζουν, αλλά το ενοίκιο θα είναι κανονικό. Το ίδιο θα συμβαίνει και στους αιγιαλούς.

19)  Θα χρησιμοποιούν τον μισό χώρο, αλλά οι ΔΕΚΟ και οι ΟΤΑ, θα πληρώνονται κανονικά.

20)  Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εσωτερικούς χώρους.

21)  Σε μία περίπτωση ξαφνικής κακοκαιρίας (βροχή), οι πελάτες, επειδή δε θα μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους, θα φεύγουν και ίσως να μην πληρώνουν.

22)  Εάν σε περίπτωση βροχής ή ήλιου (καλοκαίρι), απλώσετε τέντα σε εξωτερικό χώρο, αυτομάτως γίνεται εσωτερικός και απαγορεύεται το κάπνισμα.

23)  Το προσωπικό σας θα περιφέρεται με μάσκα και γάντια. Οι χώροι της διασκέδασης θα ΄θυμίζουν κλινικές.

24)  Μιας και θα δουλεύουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, θα είστε ευάλωτοι σε μηνύσεις περιοίκων για ηχορρύπανση και παράταση ωραρίου. Αυτά είναι αυτόφωρα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους