Έφυγε από τη ζωή ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος

5 Απριλίου, 2019
Έφυγε από τη ζωή ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος
Την τελευταία του πνοή άφησε ο πολυβραβευμένος σεφ Νίκος Κοντοσώρος τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/4) χτυπημένος από τον καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πολυβραβευμένος σεφ Νίκος Κοντοσώρος τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/4) χτυπημένος από τον καρκίνο. 

Ο Μακεδόνας σεφ, από το Ξινό Νερό Φλώρινας, απογείωσε την ντόπια δυτικομακεδονική κουζίνα, κάνοντάς τη γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Γι’ αυτό τον λόγο, η κουζίνα του Νίκου Κοντοσώρου είχε βραβευθεί πολλές φορές με χρυσούς σκούφους ενώ πρόσφατα έλαβε το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018». Με την εκλεπτυσμένη δουλειά του έγινε πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας το γαστρονομικό στίγμα της περιοχής. 

Έχοντας ένα μικρό εστιατόριο στο Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας, ανέδειξε μια ολόκληρη περιοχή προωθώντας τον πλούτο της ντόπιας κουζίνας της δυτικής Ελλάδας. Με την πρωτοποριακή δουλειά που έκανε, συμπαρέσυρε και άλλους επαγγελματίες του είδους στα εκλεπτυσμένα βήματά του.

Μάλιστα, το σύνολο των οινοποιών της περιοχής του Αμυνταίου αναγνώριζε σε εκείνον, τον άνθρωπο που αναβάθμισε την περιοχή κατατάσσοντάς την σε υψηλές θέσεις στις γεύσεις του κρασιού και των τοπικών προϊόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο κάμπος του Αμυνταίου διαθέτει εκτός από το φημισμένο Ξινόμαυρο και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Βόρειας Ελλάδας με μια πλούσια ποικιλία γεύσεως από προϊόντα της περιοχής. 

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο μυστικό της επιτυχίας του: «Επιτυχία είναι να παίρνει κάποιος δυο πράγματα των προγόνων του και να τα πηγαίνει παραπέρα. Να παίρνει κανείς προϊόντα της περιοχής και να τα αναδεικνύει σε μοναδικές συνταγές».

Το ΠΑΣΚΕΔΙ εύχεται ολόψυχα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους