Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Agrino

10 Οκτωβρίου, 2019
Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Agrino
Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο Γεώργιος Πιστιόλας, ιδρυτής της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής ρυζιού Agrino.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο Γεώργιος Πιστιόλας, ιδρυτής της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής ρυζιού Agrino. Ο θεμελιωτής της Agrino γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1930 και ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας.

Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών του σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, ασχολήθηκε μαζί με τους δύο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο, με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού. Το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό όνομα «Agrino». Τη δεκαετία του ‘80 με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την καινοτομία και την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών της ελληνικής γης, κατέκτησαν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Μαζί με την σύζυγο του, Αίγλη Πιστιόλα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, απέκτησε δύο κόρες, τη Λουκία – η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Εκείνες κι εγώ» το 1996 – και την Βασιλική, νυν αντιπρόεδρο της εταιρείας.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους