ΕΦΕΤ-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: αποσύρθηκαν 20.000 ακατάλληλα τρόφιμα μέσα σε 4 χρόνια

18 Ιανουαρίου, 2019
ΕΦΕΤ-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: αποσύρθηκαν 20.000 ακατάλληλα τρόφιμα μέσα σε 4 χρόνια
Σημαντικό έργο με 20.000 ελέγχους στην αγορά πραγματοποίησαν από το 2014 ως το 2018, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

ΕΦΕΤ-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: αποσύρθηκαν 20.000 ακατάλληλα τρόφιμα μέσα σε 4 χρόνια

Σημαντικό έργο με 20.000 ελέγχους στην αγορά πραγματοποίησαν από το 2014 ως το 2018, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησαν το 2014.

Με τον τρόπο αυτό έγινε καλύτερος συντονισμός των ελέγχων ανά περιοχή και είδος προϊόντων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της αγοράς και να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι σε αριθμό, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις, όπως άλλωστε ήταν και εξαρχής ο στόχος της συνεργασίας.

Χθες (σ.σ. 17/1) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, υπέγραψαν το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο θα ισχύσει την ερχόμενη διετία. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, από το 2014 μέχρι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 20.000 έλεγχοι και πάνω από 2.500 δειγματοληψίες, απομακρύνθηκαν από την αγορά επιβλαβή και ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα ύψους 425.000 ευρώ.

Με αυτή τη δόκιμη συνεργασία επιτεύχθηκαν στόχοι όπως η καλύτερη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των καταναλωτών, η πιο αποτελεσματική διενέργεια ελέγχων στον τομέα των τροφίμων και των ποτών και η εξοικονόμηση πόρων στο ανθρώπινο δυναμικό και στον προγραμματισμό των ελέγχων των εργαστηρίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την διαδικτυακή καμπάνια που ξεκίνησε για τη Μακεδονια, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι στόχο έχει να ενημερώσει για τα προβληματικά σημεία της «απαράδεκτης» και «επικίνδυνης», όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα παραστεί την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να δημιουργήσουμε και έναν φορέα που θα κυνηγάει “μαϊμού” Μακεδονίες στο εξής».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους