ΕΦΕΤ: πρόστιμα συνολικού ύψους 61.274,50 ευρώ σε 4 επιχειρήσεις τροφίμων

18 Οκτωβρίου, 2019
ΕΦΕΤ: πρόστιμα συνολικού ύψους 61.274,50 ευρώ σε 4 επιχειρήσεις τροφίμων
Πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 40.150,00 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ, όπως ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του.

Πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 40.150,00 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ, όπως ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, κατόπιν απόφασης της στη 15ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου 2019, με ισάριθμες Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, απορρίφθηκαν 10 περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχωρεί στην επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους 21.124,50 ευρώ.  

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα και οι ενστάσεις αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων : κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, ζαχαροπλαστικής και καφέ, επιχειρήσεις παραγωγής πάγου και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για:  

• Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.

• Παρακώληση και παρεμπόδιση ελέγχου.

• Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.

• Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.

• Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.

• Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.

• Μη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.

• Μη συμμόρφωση με μέτρα δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων.

• Λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς άδεια / αναγγελία έναρξης.

 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους