Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους και ΜΜΜ

6 Μαΐου, 2019
Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους και ΜΜΜ
Περίπου 3.000 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια προχωρεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το προσεχές διάστημα.

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους και ΜΜΜ

Περίπου 3.000 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια προχωρεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το προσεχές διάστημα. Στόχος είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και σημεία ενδιαφέροντος, στα οποία συμπεριλαμβάνονται νησιά και τουριστικοί προορισμοί, ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού, όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι προσιτή σε δεκάδες σημεία σε δημοσίους χώρους σε κάθε περιοχή.

Παράλληλα, έως τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση WIFI σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ, προκειμένου οι Αθηναίοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους χωρίς να καταναλώνουν τα δεδομένα των προγραμμάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να στηθεί δημόσιο δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ, καθώς παλαιότερο πρόγραμμα για τη δημιουργία 600 hotspots δεν είχε προχωρήσει σύμφωνα µε τα αναμενόμενα, αφού δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του εντοπίστηκε ότι δεν λειτουργούσαν ούτε τα μισά σημεία, ενώ μεγάλος αριθμός δεν είχε καν εγκατασταθεί…

Αναμένεται η ανακοίνωση της προκήρυξης

Η προκήρυξη για τον διαγωνισμό αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες ημέρες και θα αφορά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε περίπου 3.000 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατ. µε το δικαίωμα προαίρεσης. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

WIFI σε πλατείες, πεζόδρομοι και μουσεία

Τα ακριβή σημεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα θα υποδειχθούν από τους δήµους και θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δηµόσιους χώρους, και συγκεκριμένα πλατείες, πεζόδροµους, παιδικές χαρές, δηµοτικές βιβλιοθήκες, µουσεία κ.λπ.

Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεµηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια. Βασικό χαρακτηριστικό των χώρων που θα επιλεγούν είναι η ιδιαίτερη πληθυσµιακή συγκέντρωση και θα περιλαµβάνουν χώρους συνάθροισης κοινού, χώρους αναµονής-µετακίνησης, χώρους εκδηλώσεων, σηµεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να κατανεµηθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Τα σηµεία εγκατάστασης θα υποδειχθούν από τους κατά τόπους δήµους, σύµφωνα µε τις οδηγίες της αναθέτουσας Αρχής.

Οι προδιαγραφές του δικτύου θα πρέπει να καλύπτουν την ταυτόχρονη σύνδεση στο διαδίκτυο τουλάχιστον 50 ατόµων ανά σηµείο ασύρµατης πρόσβασης. Το δίκτυο διανοµής θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης µελλοντικών αναγκών εξοπλισµού αυξηµένων κατά 50%, χωρίς αντικατάσταση ή/και προσθήκη εξοπλισµού.

Βάσει του «σεναρίου» που πρέπει να καλυφθεί, οι πολίτες, εισερχόµενοι στον χώρο κάλυψης, θα ειδοποιούνται ότι βρίσκονται σε περιοχή κάλυψης και θα εισέρχονται σε ένα πόρταλ απ’ όπου θα ενηµερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειµένου να συνδεθούν. Οι σχετικές οδηγίες θα παρέχονται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η χρήση του δικτύου στην αρχική φάση δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισµό χρόνου, πιθανότατα µίας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Έπειτα από αυτό το διάστηµα ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόµατα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί.

Ωστόσο, µελλοντικά η πρόσβαση σε σελίδες πληροφοριακού χαρακτήρα µε εγγραφή δεν θα έχει χρονικό περιορισµό. Για την ολοκλήρωση του έργου θα υπογραφεί συµφωνία-πλαίσιο µε τρεις οικονοµικούς φορείς, η οποία θα έχει διάρκεια τριών ετών και δυνατότητα παράτασης για ακόµη έναν χρόνο.

Με πληροφορίες από cnn.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους