Δολοφονία του Αυστραλού στην Μύκονο

10 Μαρτίου, 2018
Δολοφονία του Αυστραλού στην Μύκονο
Η δολοφονία του Αυστραλού τουρίστα στη Μύκονο

Δολοφονία του Αυστραλού στην Μύκονο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύνδεσμός μας, καταδικάζει οποιαδήποτε εν γένει εκδήλωση βίας εις βάρος των θαμώνων των κέντρων διασκέδασης και εστίασης, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει το φυσικό δικαίωμα των ιδίων των θαμώνων για ασφαλή διασκέδαση και ψυχαγωγία τους. Κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο άλλωστε και με τους κανόνες του δικαίου. 

Πάραυτα, στον απόηχο του μεμονωμένου περιστατικού που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Μύκονο, αποδίδονται, κυρίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, άμεσες ευθύνες στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω κέντρων. Έδει δε όπως τονιστεί, προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, το μεμονωμένο του ανωτέρω περιστατικού, ως και το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό έλαβε χώρα, κατόπιν σχετικής συναινέσεως, προηγούμενης ή μεταγενέστερης του ιδιοκτήτη, στο κατάστημα του οποίου εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης. 

Κάθε ιδιοκτήτης άλλωστε έχει δικαίωμα να προβαίνει σε έλεγχο των εισερχομένων στο κατάστημά του, προς διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας αυτού προκειμένου να διασφαλιστούν εν συνεχεία και οι ίδιοι οι θαμώνες του. 

Καταλήγοντας, καταδικάζουμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Μύκονο, καταδικάζουμε όμως περαιτέρω και κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αμαύρωση του κλάδου μας και στην αυθαίρετη απόδοση ευθυνών, εκεί όπου δεν υπάρχουν. Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν από την υιοθέτηση σωστών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων. 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους