Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία. Από 4 χρονών στα θρανία – Τι ορίζει η Εγκύκλιος

Οκτ 26, 2018
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία. Από 4 χρονών στα θρανία – Τι ορίζει η Εγκύκλιος
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο προβλέπεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία και των νηπίων που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία. Από 4 χρονών στα θρανία – Τι ορίζει η Εγκύκλιος

Αλλάζει ο «χάρτης» της προσχολικής εκπαίδευσης, αφού σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου, γίνεται υποχρεωτική η φοίτηση στα νηπιαγωγεία και των νηπίων που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία 4 ετών, σταδιακά, από το 2018-2019.

«Οδηγίες για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης»

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο προβλέπεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία και των νηπίων που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σταδιακά, από το σχολικό έτος 2018-2019, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούνται να εισηγηθούν τους δήμους αρμοδιότητάς τους που δεν έχουν ενταχθεί στην με αρ. πρωτ. 66981/Δ1/27-04-20182018 (Β΄1586) ΚΥΑ , στα όρια των οποίων μπορεί να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2019-2020.

Υποβολή εισηγήσεων

Στη συνέχεια θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης ΠΕ του ΥΠΠΕΘ – Τμήμα Α΄ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων (spudonpe@minedu.gov.gr) το αργότερο μέχρι 28-11-2018.

Επισημαίνεται ότι για τα συλλογικά όργανα ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 13 έως 15 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ( ν. 2690/1999, Α’45), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους